Hotel El Andaluz – Europa-Park

De Middellandse elegantie van een Spaanse finca omringt u tijdens uw verblijf in El Andaluz. Wandel doorheen de zuilengalerijen of maak een wandeling in de palmtuin, ontspan in de sauna of neem een verfrissende duik in het azuurblauwe zwembad.

Spa:

Geniet van een verfrissende duik in het azuurblauwe buitenzwembad. Na deze duik kan je lekker zonnen in een comfortabele ligstoel. Als het in de late namiddag of ’s avonds afkoelt, kan je heerlijk verpozen in de “Marrakech” sauna. De Oosterse sfeer van de “Marrakech” sauna is een lust voor het oog: Dit is hoe de kaliefen zich in hun paleizen hebben gevoeld! Dit betekent jezelf onderdompelen in een Marokkaans stoombad om vervolgens plaats te nemen in de “Agadir”, de droge sauna. Uiteraard kan je ontspannen in de gezellige chill-out ruimte “Kech Mara” met verwarmde ligstoelen en een ijs-fontein.

Niet enthousiast over koud water? Geen probleem, het zwembad is volledig verwarmd. Terwijl je rustig opdroogt in de zon, kan je luisteren naar het zachte geklots van de fonteinen in de palmtuin, een plaats die haar ware charme onthult in de schemering, wanneer het sfeervol verlicht wordt.

Openingstijden zwembad:

Zomerseizoen: 07:00-10:00

(Het zwembad wordt gereinigd elke dinsdag van 10 uur tot ’s middags Daarom is het zwembad alleen geopend 07:00-10:00 en van’ s middags vanaf die dag..)

Winterseizoen: gesloten

Feel-Good Weken: gesloten

Openingstijden Marrakesh:

Openingstijden:

Zomerseizoen: 04:00-10:00

Winterseizoen: 08:00-10:00

Feel-Good Weken: gesloten

(Sauna & solarium vanaf 18 jaar)

Restaurants/bars:

Don Quichotte:

Wie was “Don Quichotte” eigenlijk? Don Quichot, steeds bijgestaan door zijn magere oude paard “Rosinante” en zijn sidekick ,”schildknaap Sancho Panza”, vochten tegen enkele windmolens die ze aanzagen als woeste reuzen. De kuddes geiten en rammen hielden ze voor een machtig leger. Ternauwernood overleefde dit gekke groepje de “bloedige” gevechten met wijnzakken, boerderijdieren en windmolens. Al deze avonturen waren parodieën op de toenmalig populaire Spaanse volksverhalen over moedige ridders en verstandige jonkvrouwen. Het à la carte restaurant “Don Quichotte” is geenszins een parodie, maar het is een keurig Spaanse eetgelegenheid met een Iberisch geïnspireerd  menu, variërend van klassieke paella en tortilla’s tot gamba’s geserveerd met een fles tinto op de juiste temperatuur.

A la carte restaurant

Internationale en Spaanse keuken (ook lactose-vrij, gluten-vrij, vegetarisch)

Geopend het hele seizoen van 11.30– 22.00

 

Bar El Circo:

De inrichting van deze bar doet denken aan de levendige, kleurrijke wereld van het circus, vandaar de naam “El Circo”. Veel kleine gekleurde lichten, houten clowns en gouden sterren op het circus luifel van de illustere Zwitserse clown ‘annex kunstenaar Rolf Knie’ zal je meteen meevoeren naar de betoverende wereld van de circuskunsten en de daaraan verwante magie.

 

Whisky & Whiskey Tasting

Bar El Circo nodigt je uit om kennis te maken met de passie voor whisky. Whisky bestaat in verschillende variaties en smaken De wereld van de “Single Malts” is zo rijk en fascinerend dat het niet eenvoudig zal zijn om de beste malt voor u te vinden. Het personeel staat je bij met professioneel advies omtrent de verschillende “malts”.

Een “proeverij” omvat vier whisky’s per persoon, die perfect zal worden samengesteld en bereid door het personeel. U kan kiezen uit whisky’s  van 8 verschillende regio’s.

Prijs per volwassene (vanaf 18 jaar): vanaf 18,50 EUR

Geopend gedurende het hele seizoen vanaf 21.00

 • Bezoekers vanaf 18 jaar zijn welkom in de sauna-afdeling. De fitness-club Fitness & Spa New England (meer dan 400m2 groot) verwelkomt ook sportievelingen vanaf 16 jaar.
 • Tijdens het zomer/winter seizoen zijn sommige attracties speciaal vroeger geopend voor hotelgasten (30 minuten voor de officiële openingstijd van het park). Hotelgasten kunnen het park betreden via de inkom aan de Spaanse hotels.
 • Aankomst is dagelijks mogelijk, inchecken is mogelijk vanaf 15:30 / uitchecken kan tot 11:00.
 • Inclusief uitgebreid ontbijtbuffet in de restaurants van 07:00-10:00.
  Euromaus (de park-mascotte) en zijn vrienden zullen aanwezig zijn om de kleintjes te begroeten: 07:45-08:45 (zomer) / 08:30-10:00 (wintertijd).
 • Inclusief het gebruik van de Hotel parking en/of pendeldienst (beschikbaar op aanvraag) (dichtstbijzijnde treinstation: Ringsheim)
 • Gratis toegang tot het zwembad en sauna – zonnebank is niet gratis.
 • Gevarieerd animatieprogramma voor jong en oud.
 • Een kinderbedje is op aanvraag beschikbaar (6 € / dag)
 • De prijs voor een eigen bed voor kinderen tot 4 jaar is 15 € / dag.
 • Houdt u er rekening mee dat de stapelbedden in de thema-hotel in Santa Isabel alleen geschikt zijn voor personen met een max. lichaamslengte van 1,75 meter.
 • De receptie balies accepteren de gebruikelijke creditcards (American Express, Diners Club, MasterCard, Visa) en de EC-card betaling – naast contant geld.

Hotelgasten kunnen de volgende valuta bij de receptie balies op de huidige dagtarief veranderen: CAD, CHF, DKK, GBP, NOK, SEK, USD.

 

 • Huisdieren zijn toegestaan mits een toeslag van 13 € / dag na voorafgaande registratie. Dieren zijn echter niet toegestaan in het restaurant en de wellness-gebieden.

Meer informatie over de hotels van Europa-Park kan je terugvinden via de link: http://www.europapark.de/nl/overzicht-hotels