Het verhaal achter: Pulsar – Walibi Belgium

Sinds 2016 staat er in midden van Walibi België een grote, blauwe track te pronken. Het gaat om de allereerste Mack PowerSplash. Een shuttle achtbaan met drie lanceringen, aangevuld met een enorme splash op het einde van de rit. Het geweld kreeg de naam Pulsar mee.  Pulsar was de eerste in een lange rij van nieuwe attracties voor Walibi België. Het verhaal achter de attractie pennen we hier even netjes voor u neer.

 

Een grote rode smeulende steen, in de vorm van een hart, stortte in de nacht van 31 maart op Waver neer. De steen bleek een enorme hoeveel energie te bevatten. De energie was zo hevig dat de steen dreigde te ontploffen. Om ontploffingsgevaar te vermijden werd de pulserende krachtbron ondergebracht in oud pakhuis. Deze rotsblok, vol met energie, werd aangesloten aan een speciaal ontwikkelde machine, deze zorgt er voor dat de aanwezige energie op regelmatige basis kan ontladen worden om zo een ontploffing te vermijden. De vrijgekomen energie wordt gebruikt om Pulsar te lanceren.

 

 

De wachtrij en het station bevinden zich in het oude pakhuis. In een eerste voorshow sta je voor een grote  stenen muur. Maar dan begint het hart zich te roeren. De energie komt beetje bij beetje vrij en de muur brokkelt beetje bij beetje af, om uiteindelijk helemaal in elkaar te storten. De Pulsar breekt los.

In een tweede voorshow kom je letterlijk en figuurlijk in aanraking met het hart van de attractie. In een grote capsule zit het grote, kloppende hart, die na enkele minuten telkens zijn energie vrij geeft. De vrijgekomen energie loopt via dikke elektriciteitskabels doorheen het pakhuis richting Pulsar, om de boten in beweging te krijgen.