Het verhaal achter: Nemesis – Alton Towers

Nemesis is een inverted coaster in het Britse pretpark Alton Towers.  Deze attractie was Europa’s eerste achtbaan van dit type. De track bevat 4 inversies. Uiteraard het bekendste element van Nemesis is de looping, maar de track bevat ook een Zero-G Roll en 2 corkscrews. Omdat het park hoogterestricties van de locale autoriteiten kreeg opgelegd bij de bouw ervan, heeft men besloten om een grote krater uit te graven en de baan hierin te positioneren. Ironisch genoeg is deze hoogtebeperking net de kracht geworden van deze spectaculaire achtbaan dankzij de ontelbare near misses tijdens de rit. De attractie werd gebouwd in 1994 door B&M….ik bedoel Nemesis.
Hoe dat exact komt, doen we hier even voor jou uit de doeken.

 

Bij het aanleggen van de Forbidden Valley in het Engelse pretpark Alton Towers, deed men bij de graafwerken een bijzondere ontdekking. De grond trilde en beefde. Plots doemde er een gigantisch monster op uit de grondlagen. Niemand wist wat het juist was of wat het wou.

Dit gigantische monster, genaamd Nemesis, bleek na onderzoek volgens de legende 2 miljoen jaar geleden op onze planeet Aarde te zijn verzijld. Het wezen was afkomstig uit een andere dimensie. Het leven aan de oppervlakte van deze blauwe planeet beviel Nemesis helemaal niet en het beest besloot zich in te graven in de diepste aardlagen van de aarde. Het monster wroette zich door de aarde en kwam af en toe naar boven. Het liefst leefde het beest in eenzaamheid. Elk ander levend wezen dat zijn pad kruistte was geen lang leven meer beschoren.

 

Tijdens de graafwerken was Nemesis dus verstoord geraakt in zijn rust. Omdat zijn rust werd ontnomen werd het monster bijzonder aggressief. Gebouwen werden vernietigd, bomen werden versplinterd en mensen werden opgegeten.

Archeologen op het ministerie van Defensie begonnen een onderzoek. Toen ze het monster opnieuw vonden, werd het leger ingeroepen. Na een hevige strijd besloot een groep van 200 soldaten en arbeiders Nemesis aan de grondoppervlakte te kettenen met 250 ton staal. Het monster draaide zich in alle mogelijke richtigen, maar kon geen kant meer uit. Omdat het beest uit een andere dimensie kwam, beschikte het wel over een uitzonderlijke eigenschap. Aangezien Nemesis niet kon ontsnappen, smolt het lichaam van dit gigantische beest tesamen met de gigantische hoeveelheid staal. Het staal nam hierdoor allerlei ongewone vormen aan. Hierdoor werd de achtbaan gevormd, die we de dag van vandaag kennen onder de naam Nemesis.

Bron: Wikipedia, Alton Towers fanwebsite