Hamburger Frühlingsdom: 27 maart 2020 – 26 april 2020

De Duitse stad Hamburg kent ieder jaar drie grote kermissen. Een in de lente, eentje in de zomer en eentje in de winter. Ondertussen is de attractielijst bekendgemaakt voor de Hamburger Frühlingsdom die plaatsvindt van 27 maart 2020 tot 26 april 2020. Grote blikvanger dit jaar is Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld! Wij geven jullie hieronder het overzicht.

 

OPGELET: KERMIS GEANNULEERD WEGENS HET CORONAVIRUS

 

De Hamburg Frühlingsdom telt 30 attracties van het type grootvermaak en staat maar liefst een volledige maand in Hamburg. Je kan de kermis terugvinden op de Heiligengeistfeld of via het openbaar vervoer haltes Feldstraße (Heiligengeistfeld) en St. Pauli die beide twee minuten wandelen zijn van de kermis. Dit jaar zijn er drie attracties die hier voor het eerst staan.

 

Het gaat om de Flip Fly van Clauß, dit is een Inversion gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. Ook de Jetlag van Mario Weber staat voor het eerst in Hamburg. Het is een Enterprise van de Britse fabrikant Tivoli die in première ging in 2018. De derde en laatste nieuwe attractie is het spookhuis Shocker van Boettger en Eberhard.

 

Normaal is Hamburg de thuishaven van dubbele looping achtbaan Teststrecke, maar vorig jaar was de achtbaan niet aanwezig omdat die in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater stond. Ook dit jaar is de achtbaan niet aanwezig omdat deze momenteel opgesteld staat op Winter Wonderland in Riyadh, Saudi Arabië.

 

Maar de achtbaan wordt vervangen door een grote knaller, want niemand minder dan vijfvoudige looping achtbaan Olympia Looping van de Duitse exploitant Barth is present in Hamburg. Deze achtbaan is meer dan een kilometer lang en bereikt een snelheid van 80 km/u. Verder staan er nog twee andere achtbanen met de grote Wilde Maus XXL van Eberhard en de familie achtbaan Kuddel der Hai van Belli.

 

Naast de achtbanen is er ook waterattractie te vinden. De Atlantis Rafting van Vorlop is een Rapid River, in de volksmond ook wel de ronde bootjes genoemd. De attractie werd gebouwd door Fabri en is 15 meter hoog.

 

De fans van de thrillrides kunnen terecht in de 45 meter hoge KMG XXL “Konga” van Küchenmeister. Er is ook een 55 meter hoge Star Flyer aanwezig, dit is de Sky Dance van Nülken die de bezoekers tot een maximale hoogte van 43 meter brengt. Wie een overzicht over de stad wil krijgen kan dan weer terecht in het 55 meter hoge reuzenrad “Bayrisches Riesenrad” van Willenborg.

 

Klassieke thrillrides vinden we er terug met de Breack Dance “Dom Dancer” van Rüth en de Shaker van Wilhelm. Er zijn twee rupsen met de Action van Ohlrogge en de Love Dream van Rasch. Ook de Viva Mexico van Nülken is present.

 

Voor de kinderen vinden we er de zweefmolen Wellenflug van Hanstein en de Rotor van Pluschies. Daarnaast zijn er ook verschillende spookhuizen en funhouses te vinden. Natuurlijk kunnen verschillende botsauto’s ook niet ontbreken.

 

De volledige attractielijst kunt u hieronder terugvinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Olympia Looping – Barth
Wilde Maus XXL – Eberhard
Kuddel der Hai – Belli Gbr
Atlantis Rafting – J.Vorlop
Bayrisches Riesenrad – 55m/Willenborg
City Sky Liner – T.Schneider
Sky Dance – Nülken
Balloonfahrt – Heitkamp-Krakor
Apollo 13 – Küchenmeister
Flip Fly – Clauß(Neu dabei)
XXL „Konga“ – S.Küchenmeister
Shaker – C.Wilhelm
Dom Dancer – Ro.Rasch
Big Monster – Krameyer
Jetlag – M.Weber(Neu dabei)
Wellenflug – Hanstein
Viva Mexico – Nülken
Love Dream – J.Rasch
Action – Ohlrogge
Stardust(AS) – Vespermann-Hartkopf
Super Skooter – Rene Rasch
Bumper 1(AS) – Harder-Mantau

Glasirrgarten – Schau & Horlbeck
Der große Irrgarten – Rene Rasch
Fuzzy’s Lachsaloon – R.Rasch
Happy Family – Heine
Villa Wahnsinn – von Olnhausen
Rotor – Pluschies
Shocker – M.Boettger & M.Eberhard(Neu dabei)
Hamburger Geister Fabrik – R.Rasch

Highway Rally No.2 – Harder-Sluppke Gbr
Super 8 – Dieckmann
Rund um Hamburg – Sluppke
Moglis Traumfahrt – D.Mantau
Kinder Traum – Dieckmann
1001 Nacht – Bade
Kinderparadies – Richters
Nostalgie Bodenmühle – Vespermann
Ottifanten Flieger – Nülken
Der Mini Scooter – Greier-Jokic
Auto Corso – Päprer
Käpt’n Jimmy – Ahrend
Airport – Thor-Straten-Wolf
Zirkus Flieger – Dieckmann
Hanse Train – Hemberger
Mini Express – Witthut
Reitbahn „Zirkus Welt“ – Kaiser

 

 

Bron: jahrmarkt-nord.de