Halloween 2023: Heide Park

Van 14 tot en met 31 oktober 2022 vindt het grootste enge spektakel van Noord-Duitsland weer plaats. Heide Park wordt dan gehuld in een dikke mist en duistere figuren trekken doorheen het park. Behalve achtbaanritjes in het donker kunnen de bezoekers gaan griezelen in drie horrorattracties. Nieuw voor dit jaar is het spookhuis Safe Place Sektor 23.

 

Nu het donkere seizoen weer begonnen is, draait alles in het grootste pretpark van Noord-Duitsland om gruwelijk mooie momenten. Bezoekers groot en klein vieren dit jaar Halloween in een feeëriek aangekleed Heide Park Resort. Griezelige figuren lijken om elke hoek op de loer te liggen of zijn het gewoon de knoestige takken van een verlichte boom? Een heel bijzondere sfeer, opgeroepen door muziek, sfeervolle verlichting en spookachtige aankleding hangt over het park.

 

Familiaal Halloween

De jonge bezoekers krijgen ook dit jaar een programma speciaal voor hen uitgewerkt. Zo kunnen ze in een toverwoud buitengewone avonturen beleven. Er hebben zich hier Halloween-geesten verstopt in de boomtoppen, die de tovenaars en de dappere bezoekers in een hinderlaag lokken.

In Misson Meeresgrund kunnen bezoekers vanaf 12 jaar oud naar de diepten van de zee afdalen en een piratenschip verkennen dat eeuwen geleden tot zinken is gebracht.

Kinderen tot elf jaar oud kunnen ook deelnemen aan een Trick Or Treat Rally. Met een stempelkaart kunnen ze in de winkels gratis snoepjes krijgen wanneer ze Trick Or Treat roepen.

Peppa en George, twee mascottes van de Peppa Pig zone, trekken hun geweldige Halloween-kostuums weer aan. Peppa is een brutale heks en George is een lieve pompoen. Jonge bezoekers kunnen met hen op de foto gaan.

Als je jezelf wilt onderdompelen in een andere eeuw, kun je rondsnuffelen in de bakkerij, de sieradenmakers of de toverdrankjes op de middeleeuwse markt en geweldige nieuwe dingen ontdekken.

 

Halloween voor de durvers

Tijdens de nocturnedagen openen ook de drie spookhuizen van het park, voor de dapperste bezoekers. Wie deze wil bezoeken moet tenminste 16 jaar oud zijn. Voor elk spookhuis dien je ook een kaartje te kopen en een tijdslot te reserveren. Kaartjes kosten € 5 per spookhuis.

 

Nieuw: Safe Place Sektor 23

In sector 23 kom je terecht in een post-apocalyptische wereld waarin je zal moeten ontsnappen aan de zombies. Je wordt er lid van een groep van overlevenden die hier hun toevlucht zochten.

 

SubTerra

Ze zijn overal ter wereld: Lost Places. Lang vergeten plekken met een grote aantrekkingskracht op sensatiezoekende toeristen. Ze krijgen meestal illegaal toegang. Hoe verlatener en somberder de plek, hoe groter de kick.

Met de herhaalde wereldwijde beperkingen is het onlangs ontdekte metrostation sinds 2019 vergeten. Het sensatietoerisme nam af en vooral de scenebezoekers wisten intussen de Lost-Place te heroveren.

U behoort tot de geselecteerde scènegroep. U heeft onlangs een bericht ontvangen en de uitnodiging voor een ander soort “ondergronds evenement” geaccepteerd, maar u weet niet precies wat u daar kunt verwachten… U bent op de hoogte van de geruchten die over het evenement circuleren. Je twijfelt of je er echt aan moet beginnen. Maar de kick van het verbodene en de spanning drijven je verder. Worden uw verwachtingen ingelost of wordt de reis een nachtmerrie voor u?

 

Grand Hotel Morton

Wie de sporen van de vloek van het Grand Hotel Morton durft te volgen, zal dingen zien die onvoorstelbaar lijken. Anderen hebben geprobeerd het geheim van de doos in het verlaten deel van het hotel te ontrafelen, maar zonder succes.

 

Nocturnes

Op 14, 20, 21 oktober en van 27 tot 31 oktober blijft het park geopend tot 22 uur, de poorten openen dan pas om 12 uur. Deze dagen kan je bijna alle attracties ook in het donker uitproberen, behalve de waterattracties en enkele andere.

Deze dagen worden afgesloten met een groots vuurwerk.

 

Bron en foto: Heide Park