Halloween 2023: Daementia

Op dinsdag 10 oktober 2023 stelde Daementia zijn nieuwe spookhuis voor. In Zonnebeke kan je binnenkort genieten van vijf avonden onvervalst griezelplezier in hun nieuwste spookhuis: The Puppet Show.

 

Bezoekers worden in groepjes van vier à zes welkom geheten om een theatervoorstelling bij te wonen. Al snel blijkt echter niet alles te zijn zoals het lijkt, en wordt het een echte overlevingsstrijd, kan jij tijdig van dit duivels theatergezelschap ontsnappen?

U leest het goed, na drie jaar noodgedwongen pauze is Daementia terug van weggeweest, en hoe! Wij mochten alvast van een voorproefje genieten van het spookhuis in volle opbouw en wat we nu al te zien kregen belooft enkel maar goeds!

Dit jaar kreeg het gezelschap een oude jongensschool tot hun beschikking van de gemeente Zonnebeke, waarin ze carte blanche kregen. Zoals andere jaren kan je dankzij de toewijding van Daementia het originele gebouw in niks meer herkennen en verdwaal je in donkere kamers, en smalle gangetjes.

Tijdens de avonden waarin het spookhuis geopend is zullen een vijfentwintigtal acteurs jullie van harte welkom heten, de ene al wat duidelijker zichtbaar dan de andere. Let vooral op de aanwezige decoratie, waar ook dit jaar weer enorm goed werk in werd geleverd.

Sinds het ontstaan van Daementia, een kleine tien jaar geleden, hebben de voorbije spookhuizen een sterke evolutie gemaakt. Deze evolutie wordt ook nu enkel maar verder gezet.

De laatste editie in Ieper was een onvervalst succes met zo’n 5500 bezoekers verspreid over vijf avonden. Dit jaar wordt op iets minder gemikt, na de eerder vermelde verplichte pauze door Corona.

Aarzel echter niet als je van een goed spookhuis houdt! Maak vooral ook je vrienden en kennissen warm voor deze leuke ervaring, want het toegewijde team van Daementia zal je met open armen ontvangen!

Nog een unicum: voor het eerst gebruikt Daementia dit jaar eigen gecomponeerde muziek! Wie fan is van de muziek kan ter plekke de CD aanschaffen en zo ook de groep steunen.

 

Praktisch

 

  • The Puppet show zal op vijf avonden zijn deuren openen: Vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober, dinsdag 31 oktober, vrijdag 3 november en zaterdag 4 november, telkens vanaf 19h00. Aansluiten in de wachtrij kan tot middernacht.
  • Adres: Canadalaan 6, 8980 Passendale/Zonnebeke
  • Prijs: 8 EURO, geen voorverkoop, enkel tickets te koop aan de kassa