Halloween 2019: Walibi Holland

In oktober organiseert Walibi Holland voor de 19e keer Halloween Fright Nights. Dit jaar is het thema ‘Enter Insanity’, waarbij de gasten kennismaken met alle freaky persoonlijkheden van Eddie de Clown. Heel bijzonder dit jaar is de eerste editie van het dagevenement voor kinderen tot 12 jaar: Halloween Spooky Days.

 

Halloween Fright Nights: Enter Insanity!

Dat Eddie de Clown op zijn zachtst gezegd een beetje insane is, komt voor de doorgewinterde HFN- fan niet als verrassing. Dit jaar maak je door het hele park kennis met de verschillende freaky

persoonlijkheden die in Eddie’s hoofd strijden om alleenheerschappij. Zet je dus maar schrap voor een bloedstollende editie van Halloween Fright Nights, waarbij je mag hopen dat je Eddie’s

‘vriendelijke’ persoonlijkheid tegen het lijf loopt… Durf jij het aan? Kom dan in oktober naar Walibi Holland en enter insanity!

 

4 nieuwe Scare Zones

Naast een bloedstollend thema, maken gasten tijdens Halloween Fright Nights kennis met 4 nieuwe Scare Zones:

 • Eddie’s Festival of Dit jaar staat Eddie de Clown voor de 13e keer aan het hoofd van Halloween Fright Nights. Omdat 13 het lievelingsgetal van Eddie is, organiseert hij een feestje en iedereen is uitgenodigd!
 • Tangled Dit prachtige stuk ongetemde natuur lijkt op het eerste gezicht heel vredig, totdat je iets verder kijkt…
 • Superhelden kunnen niet bestaan zonder slechteriken…
 • Veel kinderen hebben nachtmerries. De meesten groeien hier uit, maar sommigen niet…

Halloween Spooky Days: Voor monsters tot 12 jaar

Naast het beruchte Halloween Fright Nights organiseert Walibi Holland nu ook een dagvariant voor stoere kids tot 12 jaar: Halloween Spooky Days! Het kids-proof evenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen, plus op alle dagen in de herfstvakantie. Natuurlijk zijn al onze attracties open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks. De kans is groot dat ze overdag ook Daysee tegenkomen. Zou zij net zo gek zijn als Eddie de Clown…?

 

De Scare Zones en het spookhuis tijdens Halloween Spooky Days

 • Scare Zone Firepit In Firepit kun je helemaal los gaan met te gekke Amerikaanse Halloween games, enge dieren aaien, geschminkt worden en lekker springen op de beats van de Hillbillie danceparty!
 • Scare Zone Campsite the Sunshine De bewoners van Campsite the Sunshine stellen hun terrein open voor bezoekers. Deze Halloween hebben ze alleen geen zin in treats, alleen tricks!
 • Scare Zone Pirate’s Welkom in de verloren wereld van gestrande piraten. Tussen de scheepswrakken proberen de piraten zichzelf in leven te houden.
 • Haunted House Spooky Manor Het landhuis van de familie Jefferson is vervloekt. Lady Jefferson heeft geesten opgeroepen en dit is gruwelijk misgegaan. Nu dwaalt haar geest en dat van alle andere oud-bewoners door het huis.

 

Scarezones en spookhuizen Fright nights

 • Eddie’s Festival of Freaks. Dit jaar staat Eddie de Clown voor de 13e keer aan het hoofd van
  Halloween Fright Nights. Omdat 13 het lievelingsgetal van Eddie is, organiseert hij een feestje
  en iedereen is uitgenodigd!
 • Tangled Twigs. Dit prachtige stuk ongetemde natuur lijkt op het eerste gezicht heel vredig,
  totdat je iets verder kijkt…
 • Villains. Superhelden kunnen niet bestaan zonder slechteriken…
 • Nightmares. Veel kinderen hebben nachtmerries. De meesten groeien hier uit, maar
  sommigen niet..
 • Twisted Hellfire: Duivelse demonen gaan de strijd aan met hun onderdanen… En met jou! Weet jij aan het hellevuur te ontsnappen en de demonen te verslaan, of ga jij in vlammen op? Een ding is zeker… Je bent meer dan welkom in de hell!
 • Campsite Of Carnage: Rednecks hebben camping ‘Sunshine’ overgenomen. Waag het niet om op hun terrein te komen tijdens Halloween! Elke stap kan je laatste zijn…
 • Pirate’s Cove: All hands on deck! De moordlustige bemanning van Queen Anne’s Revenge wacht op je in Pirates Cove. Kielhalen en je dwingen over de plank te lopen, dat zijn hun favoriete bezigheden. Houd jij het hoofd boven water, of lukt het de piraten je kapot te maken?
 • Haunted Holidays II: Haunted Holidays, de klassieker, enger dan ooit! Van tijd geen besef meer en jouw feestdagen onherkenbaar verminkt. Het is tijd voor een feestje, maar wel je laatste…
 • Psychoshok: In het lab wordt onderzoek gedaan naar angst. Voor bizarre experimenten zoeken zij voortdurend verse proefpersonen. Wees dus gewaarschuwd als je Psychoshock binnengaat tijdens Halloween…
 • Jefferson Manor: Een groot, verlaten landhuis. Jaren geleden is hier de familie Jefferson op mysterieuze wijze overleden. Als je de geruchten moet geloven, riepen de Jeffersons geesten op. Kloppen deze geruchten en is dit de familie fataal geworden…?
 • Below: Jij bent het nieuwste teamlid van de NOCPS (New York Pest Controle Services). Dit is een team dat de meest hardnekkige ongedierteplagen bestrijdt. Jullie krijgen een niveau 5 melding binnen: het hoogste dreigingsniveau. Time for action! Met je team betreed de Backswamp service en gas station op zoek naar de plaag… Maar wat treffen jullie aan? Is het wel ongedierte?
 • The Clinic: Durf jij het aan om een behandeling te boeken in deze beruchte kliniek? Dr Adams neemt je met de grootste zorg en precisie onder handen. Zoals bij een instelling hoort, is Dr Adams strikt in zijn geheimhouding. Eén ding kunnen we je wel vertellen, je verlaat de kliniek als een ander mens! Als je de kliniek al verlaat…

 

Verschil tussen Halloween Spooky Days en Halloween Fright Nights

Halloween Spooky Days vindt overdag plaats, van 10.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk zijn al onze spectaculaire attracties open, maar ook de poorten van de Scare Zones Firepit, Campsite the Sunshine en Pirate’s Cove en het Haunted House Spooky Manor zijn geopend. Deze locaties worden bewoond door griezelige figuren die spannende acts opvoeren. Met behulp van anti-monster spray kunnen kinderen de freaks van zich afhouden en met de speciale anti-monster badge zijn ze zelfs over het hele park veilig voor de scare actors. De badge wordt bij de entree van Walibi Holland uitgedeeld.

Tijdens Halloween Spooky Days is het toegestaan dat kinderen tot 12 jaar verkleed en geschminkt naar het park komen. Voor Halloween Fright Nights geldt dit niet.

 

Openingsdagen Walibi Holland in oktober

Op 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 oktober vindt van 18.00 tot 23.00 uur Halloween Fright Nights plaats. Halloween Spooky Days is op deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Extra Halloween Spooky Days-dagen zijn op 14, 15, 16, 17, 21, 22 en 23 oktober. Het park is dan

geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Meer informatie over de nieuwe Scare Zones en het nieuwe dagevenement Halloween Spooky Days is te vinden op Walibi.nl/frightnights en Walibi.nl/spookydays.