Halloween 2019: the Haunt of… in Valkenburg

Een doodeng avontuur door verschillende scare zones gebaseerd op een Bokkenrijders legende: dat is het volledig nieuwe ‘the Haunt of dr. Joseph Kirchhoffs’ op 25 en 31 oktober in Valkenburg aan de Geul. De evenementenorganisatie contracteerde het internationaal gerenommeerde Del Dracco Entertainment voor het uitwerken van de huiveringwekkende scenes.

                             

Del Dracco Entertainment verzorgde eerder de tot rillingen leidende Haunted Houses in Bobbejaanland (België), Mirabilandia (Italië), Parque de Atracciones de Madrid (Spanje) en andere parken in Miami, Brazilië, Argentinië en Duitsland. En nu dus ook aan de Sibbergrubbe in Valkenburg aan de Geul.  

 

Geen pretje

Stalen zenuwen hebben de deelnemers op 25 en 31 oktober wel nodig. De Halloween belevenis in Valkenburg is alleen voor 16+. De geest van Dr. Kirchhoffs, vermeend Zwarte Kapitein van de Bokkenrijders, waart door het duistere bos. Net als een veeltal ‘scare actors’ die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen terwijl ze door verschillende scènes hun weg moeten banen.

 

Waar gebeurd, gruwelijk echt

Bij binnenkomst legt men de eed af en dan begint het… De gruwelijke martelingen van Dr. Joseph Kirchhoffs worden van dichtbij ondervonden, net als de angstaanjagende achtervolging door een wrede schout en Middeleeuwse beul. Deze chirurgijn heeft echt bestaan in de 18e eeuw in deze regio en werd ervan verdacht ’s nachts de Bokkenrijders aan te voeren in rooftochten onder het alias ‘de Zwarte Kapitein’.  Voor hij in 1772 ter dood werd veroordeeld, werd hij gruwelijk gemarteld. Maar was het waar dat hij een dubbelleven had of is hij voor niets aan de galg verhangen? Zijn ijzige geest wreekt zich in ieder geval op de bezoekers van de gruwelijk ingerichte kliniek in Valkenburg.

 

Halloween experience

Deze in- en outdoor Halloween experience is alleen te ondergaan via vooraf te reserveren starttijden op 25 en 31 oktober tussen 18:30 en 21:30 uur.  Men reserveert tickets en startijd online via https://fb.me/hauntof

De aanbevolen leeftijd is 16+. The Haunt Of Joseph Kirchhoffs is absoluut niet geschikt voor kinderen vanwege de vele choquerende taferelen en situaties met live acteurs. Momenteel geldt een vroegboekkorting en betaalt men €13 p.p. met de code ‘BLOODYHAND’ zolang de voorraad strekt. Reserveren kan per tijdslot van 1 tot en met 25 personen.