Halloween 2019: Gardaland

Zodra het oktober wordt, komt dit langverwachte evenement weer naar Gardaland: het inmiddels traditie geworden Gardaland Magic Halloween. Vanaf 5 oktober gedurende alle weekends van de maand tot aan het lange weekend van Allerheiligen – van 31 oktober tot en met 3 november – komen zombies, heksen, vampiers en monsters in alle soorten en maten het Park weer verrassen, klaar om verwarring te zaaien en amusement te brengen tussen de attracties van het park.

 

Nieuw in deze editie zijn de Verschrikkelijke Vrijdagen: Op 11, 18 en 25 oktober is het Park open van 18 tot 23.00 uur, voor een exclusieve avond geanimeerd door interactieve en meeslepende evenementen. Een reden te meer om het Park te bezoeken in deze unieke veste die nog bijzonderder is dan andere gelegenheden. ‘s Avonds is er voor alle gasten een toegangskaartje voor de speciale prijs van 20 euro, terwijl de toegang voor abonnees nog voordeliger is, met een kaartje voor 10 euro.

 

En natuurlijk is er dan op 31 oktober de Halloween Party, het onmisbare feest dat het plein Piazza Ramses in een grote openluchtdiscotheek omtovert met spoken, skeletten, mummies en nog veel meer wezens uit de duisternis klaar om los te gaan op het ritme van de bekendste Dj’s uit Italië in deze verschrikkelijk leuke nacht in Gardaland!

 

Elke dag begint zoals altijd met de welkom Show Welcome, it’s Halloween, met als hoofdrolspelers Prezzemolo en een paar grappige vampiers die de gasten ontvangen met muziek en vrolijkheid. Langs de straten van het Park zijn er veel themadecoraties als symbolen van dit steeds populairder wordende feest: vreemde vogelverschrikkers, feloranje pompoenen, gigantische spinnenwebben, afschrikwekkende skeletten, enorme hooibalen en verontrustende grafkisten zorgen ervoor dat de atmosfeer nog feestelijker wordt en dat kinderen en volwassenen helemaal in de stemming komen van het griezelig grappige Gardaland Magic Halloween.

 

Alle dagen worden er Halloweenthemashows opgevoerd die de bezoekers entertainen met live optredens en meeslepende nummers.

Na het succes van vorig jaar speelt dit jaar in Gardaland Theatre weer het “Horror Hotel”, de originele musical in Halloweenthema met liedjes, choreografieen en muziek speciaal voor deze show gerealiseerd: de sterren van de show zijn de vreemde gasten van het Horror Hotel, van de charmante zwarte weduwe tot de dode bruid, die door de directeur van het hotel aan het publiek worden voorgesteld.

In het Teatro della Fantasia gaat de one-man-show “C’era una zucca…” (er was eens een pompoen) spelen, met als hoofdrolspeler een leuke clown voor een echte familieshow over een vrolijke betoverde pompoen! Bij het Piratenschip kunnen de gasten genieten van het optreden “De vervloekte schedel”, angstaanjagende choreografieën, acrobatische acts en magische effecten: de spookkapitein heeft de bemanning onderworpen dankzij de vloek van de vervloekte schedel, een krachtige talisman die in staat is om mensen in geesten te veranderen; plotseling lijkt de schedel verdwenen, maar dit geeft de bemanning de moed om in opstand te komen. De kapitein wordt gevangen genomen, maar het feest voor het verwerven van de vrijheid duurt niet lang. In de arena Hawaii wordt de show “De betovering van Zenda” opgevoerd waar iedereen met ingehouden adem van kan genieten:

De boze heks Zenda wil bezit nemen van Fantalibro, om over het rijk Lomur te heersen. Alleen dankzij de tussenkomst van Prezzemolo lukt het om de betovering te verbreken.

En ter afsluiting van de fantastische dagen in het Park is er de show “It’s Halloween Time!” op Piazza Ramses: Prezzemolo, Zenda, de dansgroep en de live zangers nemen afscheid van de gasten met een bijzondere show met licht, rookeffecten, vuurwerk en fonteinen.

 

Tijdens Gardaland Magic Halloween zijn de openingstijden van 10.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van de vrijdagavonden van 11, 18 en 25 oktober, waarop het Park geopend is van 18.00 tot 23.00 uur en de avond van 31 oktober tot 24.00 uur.