Halloween 2019: Bobbejaanland

Bobbejaanland Halloween vindt dit jaar plaats van 16 oktober tot en met 3 november 2019. Na het overweldigende succes van spookhuis Welp, kiest Bobbejaanland dit jaar opnieuw voor een film als basis voor een nieuw spookhuis. Bobbejaanland slaat daarvoor de handen in elkaar met filmdistributeur Kinepolis Film Distribution (KFD) en productiehuis A Team Productions, de makers van Patser & Yummy. Deze laatste prent is de eerste Vlaamse zombiefilm die pas vanaf 18 december 2019 in de zalen speelt, maar we kunnen deze film in oktober al live beleven in Bobbejaanland.

 

Scarezones

 

Toxic Waters

Een romantische wandeling op Coca Cola Beach? Denk maar gauw wat anders. De bevolking op aarde is gemuteerd door blootstelling aan zure regen. Jouw bezoek wordt verstoord door gewonde, afzichtelijke mutanten die je proberen te waarschuwen. Je enige vluchtweg is Sonar, een duikboot die je naar de laatst overgebleven zuivere bron vaart.  Of is de bemanning ondertussen ook al helemaal waanzinnig geworden?

 

Plaza De Los Muertos

Hou je van de sfeer van Halloween, maar minder van scary monsters en de duistere kant? Tijdens Halloween tovert Bobbejaanland de Adventure Valley om tot een feestelijk en uniek plein. Waan jezelf hier plots in Mexico tijdens de Dia De Los Muertos: reuzenskeletten, bloemen, muziek … zelfs La Calavera Catrina ontbreekt niet en komt soms een bezoekje brengen met haar wervelende dansshow ‘Cabalgata de Las Calaveras’! Kortom, een kleurrijke en muzikale plek waar jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van het leven en zo de doden eren!

 

Ghost town

Tijdens Halloween verandert Cowboy Stad in Ghost Town. Rare wezens zwerven er door de straten en bedriegen je met de ene truc na de andere. Kijk uit voor halfdode cowboys en de geesten van vermoorde outlaws! Je kunt er mee op de foto, maar euh, op eigen risico.

Tijdens de nocturnes is het extra uitkijken, want vanaf 18u nemen de ‘Evil Spirits of the Past’ toe en willen ze maar één ding … jouw vlees!

 

Spookhuizen

 

Yummy (5 euro)

Welkom in Klinika Krawczyk. Hier maken plastisch chirurg dr. Krawczyk en zijn team van de wereld een mooiere plaats. Of de esthetische behandelingen steeds volgens plan verlopen, laten we in het midden. Iets zegt ons dat dokter Krawczyk een duister geheim achterhoudt. De kliniek betreden, doe je dus op eigen risico. Kom jij hier levend uit?

Gebaseerd op de eerste Vlaamse zombiefilm, Yummy met o.a. Clara Cleymans, Bart Hollanders & Maaike Neuville, binnenkort in de bioscoop.

 

Welp (5 euro)

Wat een week verbroederen op kamp moest worden, liep voor je vrienden anders af… Zij botsten op Wolvenkind Kai die meer sinistere bedoelingen had dan zingen rond het kampvuur. Of zitten ze in de klauwen van de gruwelijke stroper…? Ga op zoek naar je geliefden. We hopen echt dat je je Welp nog terug zal zien…

 

Sonar

Het jaar 2273. Constante zure regen en radioactieve straling hebben een ravage aangericht op aarde. De bevolking op aarde is uitgestorven of veranderd in vleesetende mutanten. De enkele mensen die het hebben overleefd maken deel uit van één van de clans die een onderlinge strijd uitvechten om leefbaar territorium. Een onderzeeër in het diepe water is de enige uitweg naar een leefbare wereld. Lukt het jouw clan om te ontsnappen aan de mutanten en het toxische water?

 

Bazaar Bizar

Vergeet de grappige, vrolijke clowns die je aan het lachen willen brengen. De clowns in Bazaar Bizarre willen maar één ding… jou doen gillen van pure angst! Daarvoor zijn alle middelen goed. Licht uit, blacklight aan en krijsen maar.

 

Het Doolhof

Ontsnappen jullie uit het doolhof? Nieuwe opdrachten en spannende uitdagingen begeleiden je naar de uitgang. Halloween-plezier voor het hele gezin gegarandeerd!

 

 

Shows

 

Professor Pickart

Altijd al eens willen weten hoe het is om gehypnotiseerd te zijn? Dat kan! … maar wel op eigen risico… In Desperado City woont de eigenaardige Professor Pickart. Voor je het weet, en misschien wel zonder dàt je het weet, doe je allerlei rare dingen… Spinnen aaien, in een doodskist kruipen, een dansje doen met een zombie … Wie weet welke weirdo experimenten voert hij dit keer weer uit in zijn laboratorium?

 

Cabalgata de Las Cavaleras

Wervelende en kleurrijke dansshow in het thema van Dia de Los Muertos in Mexico. Een muzikale voorstelling voor jong en oud!

 

Enkel tijdens nocturnes

 

Epic Party

Geen Halloween Nocturne zonder gruwelijke beats. Tijdens de Epic Party dansen jij en alle strijdkrachten uit Land of Legends mee op de muziek van onze top-DJ’s. Epische deuntjes komen iedere Nocturne-avond op je af, vanaf 18 uur in Land of Legends.

 

Vuurwerk

Tijdens de nocturnes breken de zombies uit Yummy los en kom je oog in oog te staan met de Evil Spirits of The Past in Ghost Town. Ook bij Toxic Waters kijk je het best uit voor de zure regen, want die maakte al slachtoffers. De gruwel neemt dus nòg meer toe. Ook in Land of Legends, want daar dans je mee op de huiveringwekkende beats van onze DJ’s tijdens de Epic Party. Op Halloween, 31/10/2019, wordt de nocturne afgesloten met een legendarische vuurwerkshow.

 

Nocturnes

Dit jaar vinden er vijf nocturnes plaats, namelijk op: 19, 26, 27 en 31 oktober en op 2 november.

 

Nieuw: Horrorpass

Extra Halloweenplezier beleef je dit jaar dankzij de Horror Pass. Voor € 23 gruwel je in Welp én Yummy, verkrijg je éénmalig versnelde toegang tot vijf waanzinnige spookhuizen en raas je ijzingwekkend snel de wachtrijen aan Typhoon, Sledge Hammer en Fury voorbij.

 

Opgelet: je entreeticket voor Bobbejaanland is niet inbegrepen. De Horror Pass is verkrijgbaar online op bobbejaanland.be of aan de infobalie.