Halloween 2017: Liseberg

Het Zweedse Liseberg verandert zestien dagen lang in een horrorpark. Van vrijdag 13 oktober tot 5 november wordt een Halloween-evenement gehouden in het park. Donkere figuren, spookhuizen, familievriendelijk entertainment en snoep, dat is het recept dit jaar.

 

Zestien enge dagen lang zal Liseberg ondergedompeld worden in een Halloweensausje. Het recept dit jaar: familievriendelijk entertainment voor de kids, maar pure horror voor de ouderen.

 

Family Halloween

Ervaar de leuke kant van Halloween. Krijg vlinders in de buik door de draaimolens, zie hoe konijnen kattenkwaad uithalen en ontdek een betoverde tuin.

 

Rabbit Land

Net als kinderen, vieren de konijnen Halloween door streken uit halen. Rabbit Land is gevuld met snoep, schattige konijnen en leuke activiteiten zoals Trick Or treating, schminken en verkleedpartijtjes.

 

Liseberg Gardens

In de tuinen van Liseberg dwalen elfjes rond tussen de herfstbladeren en paddenstoelen. Je kan ze horen praten met elkaar op de balkons en doorgangen, net als buren. Wanneer de duisternis valt, ontwaken de inwoners van het bos. Glij van de glijbanen tussen vogelverschrikkers en andere Halloween-aankleding.

 

Storgatan – Main Street

Een groepje vreemden schuilt voor de storm op de main street van het park. Ze spelen spelletjes wanneer je bij hen komt, maar met een Halloween-twist. Wanneer de storm over is, is het tijd om te vieren, en jij bent uitgenodigd.

 

Hay Labyrinth

Hooibalen werden weggeblazen en liggend verspreid tussen circuswagens. De heksen zijn vertrokken maar lieten hun toverbezems achter. Ze liggen op jou te wachten. Misschien vegen ze jou wel weg?

 

Scary Halloween

Bij het luwen van de storm kwam iets zeer eng tot leven: “O vrijdag de dertiende” opende de deuren naar het onbekende. Vergeet stomme bijgeloven over zwarte katten, gebroken spiegels en ladders. Wanneer de wezens van de nacht in het licht stappen, wordt het pas eng. En jij bent voor hen de schuldige. Het is jouw beurt om te lijden.

 

The nightmare

Soms houdt de nachtmerrie nooit op. Ze blijft hangen en gaat over van de ene scene in de andere. De ondoden achtervolgen je doorheen een doolhof van oude metalen richting een vuurzee en andere enge gebeurtenissen. Hadden ze wel een hoofd?

 

Karneval Macabre

Karneval Macabre biedt een walgelijke mix van bloed en akelige gebeurtenissen. Vampier Arkadia transporteert op magische wijze objecten naar de ingewanden van de bezoekers. En verwijdert ze zonder magie. Weerwolf Orthea slikt zwaarden in en steekt naalden door zijn kaken en armen. De ondode magiër Gaston lijkt met de geesten van overledenen te praten en kan zelfs de gedachten van het publiek lezen… Tussen de show door kan je op bezoek gaan bij Dr Cagliostro’s Cabinet of Curiosities, een museum vol objecten en verhalen uit een donker universum.

 

Spookhuizen

Het park biedt drie spookhuizen aan, die te bezoeken zijn vanaf 1 jaar.

 

The Attic

Achter de zolderdeur staat de tijd stil. Diegene die vergeten waren wachten vol geduld op nieuwe trofeeën om aan hun muur te hangen. Ze zullen er alles aan doen om te overleven. Het loopt pas goed mis als ze gedwongen worden in het daglicht te komen en jij bent daarvan de schuldige. Tijd dat jij lijdt!

 

The Experiment

Bijgestaan door wezens die de gekke wetenschappers zelf creëerden, gaat ze op zoek naar de ultieme mens. Ze heeft een constante toevoer nodig van nieuw bloed voor de experimenten en jij hebt het ongeluk die heeft naar waar zij op zoek is…

 

Infected Gasten

Gasten Ghost Hotel is een plek geworden waar je op vreselijke wijze geïnfecteerd wordt. De bedienden en gasten lijden allen helse pijnen. Neem iets mee om jezelf schoon te vegen, je zal het waarschijnlijk nodig hebben…