Halloween 2016: Toverland

Na de afgelopen succesvolle edities zal Toverland ook dit jaar een Halloweenevent organiseren. Het park beloofd alvast een editie die nog enger is als de vorige. Op 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29 & 30 oktober 2016 vinden er nocturnes plaats, op deze dagen is het park geopend tot 23 uur.

 

Tijdens de Halloween Nights is Toverland opgedeeld in verschillende scare zones, met elk een eigen thema en bijbehorende figuren, spannende verlichting en muziek. Toverland introduceert dit jaar vier nieuwe scare zones: Fiesta de los Muertos, Black Widows, Frozen Fears en Whispering Woods.

 

De Scare zones

 

Frozen Fears (Djengu River) Nieuw 2016

Djengu River wordt voor het eerst betrokken bij het evenement. De attractie wordt bevroren door de vrieskoude. Een merkwaardige heerser met een bevroren hart regeert hier met ijzige vuist. Hij rust niet totdat zijn vloek verspreid is in heel Toverland.

 

Labyrinth of Hell (Doolhof Land van Toos)
Onheilspellende karakters nemen vanaf 19.00 uur hun intrek in het doolhof. Het doolhof zal dit jaar nieuwe personages krijgen en mogelijk nog enger zijn.

 

Whispering Woods (Mystique) Nieuw 2016

Bij deze zone zal je volledig aangewezen zijn op je zintuigen. Wanneer je deze zone betreedt, word je geblinddoekt en krijg je een hoofdtelefoon opgezet. Je krijgt 3D-geluiden te horen, terwijl je de Woods ingestuurd wordt.

 

DesTroy Zone (Troy gebied)
In deze zone moet je uit de kluwen proberen te blijven van de verstenende blik van de zwevende Medusa’s. Verder loopt de zone vol dolende zielen van de verslagen krijgers van Troje en is er een Minotaurus ontsnapt uit zijn betoverde doolhof.

 

Black Widows (Dwervelwind)

De zone rond de achtbaan Dwervelwind was in een lang verleden een kerkhof, tijdens Halloween dwalen de zwarte weduwes er rond. Rouwend om hun overleden bruidegommen zijn ze op zoek naar nieuwe slachtoffers.

 

Geisterhaus Müller (Villa Fiasko)

Villa Fiasko wordt overgenomen door de overleden familieleden van de uitvinder Maximus Müller. De onfortuinlijke familieleden kwamen om het leven door ongelukken bij het testen van hun utivindingen. De familie Müller duldt geen ongewenste bezoekers en jagen je de stuipen op het lijf.

 

Fiesta de los Muertos (Katara) Nieuw 2016
Het Mexicaans feest van de doden is losgebarsten in Toverland. De kleurrijke skeletten dansen om de met bloemen en kaarsen versierde altaren, waar feestelijke offers gebracht worden aan de overledenen.

 

Magic Market (Land van Toos)
Het Land van Toos wordt tijdens de Halloween Nights omgetoverd tot de mysterieuze ‘Magic Market’. Een Oosterse markt waar een waarzegster in haar glazen bol kijkt en je toekomst voorspelt. Zul jij een tocht door het vervloekte Labyrinth of Hell heelhuids overleven? Op het Oosterse marktplein dansen de slangen op de bezwerende muziek van de fakir.

Tijdens de Halloween Nights is de Magic Market een gebied waar je even kunt bijkomen van alle angst en kunt meedansen tijdens de swingende griezeldisco.

 

De Halloween Nights vinden plaats op  21, 22, 23 & 26, 27, 28, 29, 30 oktober 2016 telkens vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur.  Tickets aan de kassa kosten € 29 en online € 25.