Halfvastenfoor Gent: 23 maart 2019 – 14 april 2019

Van 23 maart tot en met 14 april 2019 vindt de Halfvastenfoor van Gent plaats. Dit jaar zullen er 90 kraampjes opgesteld staan, waarvan er 14 als grootvermaak geclassificeerd kunnen worden. Er zullen attracties komen voor zowel jong als oud.

 

Wie gek is op wilde ritten en hoge snelheden vindt zijn gading op klassiekers als de Take-Off, de AirMaxx, de Eclipse en natuurlijk de XXL-Afterburner, die durvers met een snelheid van 100 kilometer per uur en op een hoogte van 50 meter rondslingert.

 

Een traditioneel schietkraam, een ritje in de autoscooter, een gokje wagen aan de spelkramen, een rondje in een klassieke draaimolen of acrobatische fun in de speelparken. Er is in elk geval weer keuze zat, ook voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de allerkleinsten is er de traditionele glimmende kindermolen of het eendjeskraam. Iets oudere kinderen zijn dol op de hoogste mobiele glijbaan, het spookkasteel, het hindernisparcours Cake Walk en zoveel meer.

 

Buffalodag op 27 maart 2019:

Woensdag 27 maart 2019 is het Buffalodag. Supporters van blauwwit worden beloond voor hun clubtrouw en krijgen – indien gekleed in de clubkleren of in het bezit van een abonnement van KAA Gent – 30% korting op de deelnemende foorattracties.

 

Prikkelarme foor op 4 april 2019:

Op 4 april is er de ‘prikkelarme’ dag op de Halfvastenfoor. Op deze dag zijn er minder lichtflitsen en wordt het geluid van de attracties gedempt, zodat ook mensen met autisme of epilepsie zich er kunnen uitleven. Diezelfde dag organiseert de Stad Gent opnieuw in samenwerking met de foorreizigers een namiddag voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt.

 

Een foor vol prijzen en kortingen:

Op zondag 14 april 2018, de laatste foordag, krijgen alle bezoekers naar goede gewoonte 30% korting op alle attracties! Via de website van Radio 2 kunnen foorbezoekers dan weer een prijzenpakket van 150 euro jetons winnen. 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

AirMaxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)
Belgian Auto-skooter – Besanger Geneviève (Autoscooter – botsauto’s)
Cake-Walk – Roels (Cake Walk)
Caraïbes-Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)
Cinema 5D – Vlasselarts Eduard (Simulator) – NIEUW
Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)
Eclipse– Florens Nicolas (Capriolo)
La Suisse – Delforge (Glijbaan)
Magic World – Cattin Luc (Glazen Doolhof)
Middeleeuws Slot – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)
See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)
Take-Off – Schmitt (Take-Off)
Wild Mouse – Bufkens (Spinning Coaster)
XXL Afterburner – Dotremont (XXL-Afterburner)

 

 

Bron: Kermisland.be