Halfvastenfoor Gent: 14 maart 2020 – 5 april 2020

Van 14 maart tot en met 5 april 2020 vindt dit jaar de Halfvastenfoor van Gent plaats. Er zullen 84 kraampjes opgesteld staan, waarvan er 15 als grootvermaak geclassificeerd kunnen worden. Er zullen attracties komen voor zowel jong als oud en dit jaar zijn er 3 attracties die hier voor het eerst staan. De kraampjes staan opgesteld op het Sint-Pietersplein, Kramersplein en Sint-Amandplein.

 

KERMIS GEANNULEERD WEGENS CORONAVIRUS.

 

Wie gek is op wilde ritten en hoge snelheden vindt zijn gading op klassiekers als de Take-Off, de AirMaxx, de Eclipse en natuurlijk de XXL-Afterburner, die durvers met een snelheid van 100 kilometer per uur en op een hoogte van 50 meter rondslingert.

 

Nieuw dit jaar zijn de Gravitron van de Nederlandse exploitant van der Laan die hier onder De Bruyne rondreist. Maar ook de Tripride Crazy Dance van De Smet en de Cake Walk van Sjimmy Roels zijn hier voor het eerst.

 

Een traditioneel schietkraam, een ritje in de autoscooter, een gokje wagen aan de spelkramen, een rondje in een klassieke draaimolen of acrobatische fun in de speelparken. Er is in elk geval weer keuze zat, ook voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de allerkleinsten is er de traditionele glimmende kindermolen of het eendjeskraam. Iets oudere kinderen zijn dol op de hoogste mobiele glijbaan, het spookkasteel, het hindernisparcours Cake Walk en zoveel meer.

 

Prikkelarme foor op 2 april 2019:

Op 2 april is er de ‘prikkelarme’ dag op de Halfvastenfoor. Op deze dag zijn er minder lichtflitsen en wordt het geluid van de attracties gedempt, zodat ook mensen met autisme of epilepsie zich er kunnen uitleven. Diezelfde dag organiseert de Stad Gent opnieuw in samenwerking met de foorreizigers een namiddag voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt.

 

Een foor vol prijzen en kortingen:

Op zondag 5 april 2020, de laatste foordag, krijgen alle bezoekers naar goede gewoonte 30% korting op alle attracties!

 

Attractielijst van het grootvermaak:

AirMaxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)
Belgian Scooter – Besanger Geneviève (Autoscooter – botsauto’s)
Cake-Walk Sjimmy – Roels (Cake Walk) – NIEUW
Caraïbes-Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)
Crazy Dance – De Smet Billy (Tripride) – NIEUW
Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)
Eclipse– Florens Nicolas (Capriolo)
Gravitron – De Bruyne Victor / Van der Laan (NL) (Gravitron) – NIEUW
La Suisse – Delforge Kurt (Glijbaan)
Magic World – Cattin Luc (Glazen Doolhof)
See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)
Take-Off – Schmitt (Take-Off)
Walking Dead – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)
Wild Mouse – Bufkens (Spinning Coaster)
XXL Afterburner – Dotremont (XXL-Afterburner)

 

 

 

Bron: Kermisland