Glamping: Camp Resort Tipi Zelte – Europa-Park

Kamperen met comfort heet tegenwoordig glamping. Een nieuw woord, maar Europa-Park  biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Geheel in het thema van het Wilde Westen kan in het Camp Resort overnacht worden in ingerichte tipi’s, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar. Men overnacht hier al vanaf 22 euro.

Het Camp Resort van Europa-Park bestaat in feite uit twee delen: een gedeelte waar men kan overnachten in ingerichte accommodaties als tipi’s, huifkarren en blokhutten en een campingdeel waar men kan verblijven in de eigen caravan, camper of tent. In het midden liggen de centrale voorzieningen en de Silver Lake Saloon.

 

Faciliteiten:

Direct bij de eerste aanblik is het duidelijk: hier heten de tipi’s niet alleen naar de legenden van het Wilde Westen, hier voelt men zich ook werkelijk zoals Winnetou en Old Shatterhand! Avonturiers overnachten hier in blokhutten, tipi’s of huifkarren. Het Camp Resort met in totaal 458 bedden is bij uitstek geschikt voor avontuurlijke familievakanties, schoolreisjes en outdoor-liefhebbers.

  • Sanitaire ruimte (ook toegankelijk voor mensen met een handicap), babyverschoonruimte
  • Ontbijtruimte en kiosk (met enkele ontbijtbenodigdheden)
  • Ruime kluisjes bij de receptie (0,50 € / 1 € / 2 Borg)
  • Koffie- en drankenautomaat; geldautomaat
  • Op bepaalde tijden worden er indianenshows opgevoerd.
  • Aankomst is dag en nacht mogelijk.
  • Attractieve prijzen voor groepen vanaf 20 personen en schoolklassen

Foto’s en filmpje: © Europa-Park