Foto’s: Zatorland

Tijdens zijn zomertrip doorheen Duitsland, Tsjechië en Polen hield Themeparkfreak Tristan samen met zijn zoon Gust halt bij Zatorland. Zatorland is een Pools pretpark dat je vindt vlakbij het grote Energylandia. Het park is opgedeeld in enkele delen, zoals een attractiegebied, met twee kleine achtbanen. In de zone Park Owadów loop je dan weer langs grote replica’s van insecten en andere kleine diertjes. In het dinosaurus park ontdek je heel wat dinosaurus modellen.

Op hun reis naar Polen, besloten Themeparkfreaks Hannelore en Gregory een bezoekje te brengen aan het bescheiden Zatorland. Dit park mag je bijna de buurman (of vrouw) noemen van het veel grotere Energylandia. Ze liggen namelijk alle twee in Zator. Zatorland heeft twee kleinschalige achtbanen in zijn aanbod. Beide achtbanen zijn vooral bekend van de kermis. Zo is de eerste achtbaan een Dragon Coaster en is de tweede een Big Apple. Het park heeft ook een collectie reuzeninsecten en een collectie (bijna) levensechte dinosaurussen. Gregory nam de tijd om enkele foto’s te nemen.

Zatorland ligt in het voor pretparkfans zo bekende dorpje Zator. Zatorland is eigenlijk onderverdeeld in 4 delen. Je hebt een Lunapark waar verschillende attracties opgesteld staan. Daarnaast is er nog een insectenpark met reusachtige insecten, mythologisch park met alle stambeelden van bekende goden en een dinosauruspark met allemaal verschillende soorten dinosaurussen die hier wel bewegen in tegenstelling tot veel andere dinosaurusparken in Polen. Wij kwamen uiteraard voor het Lunapark waar de achtbaan Dinocoaster kunnen vinden. Deze rollercoaster werd gebouwd door Fun Rides Tech en bestaat uit een ovaal met helix. Andere attracties in het Lunapark zijn een reuzenradje, mini frisbee, mini zweefmolen, draaimolen en een mini vrijevaltoren.

Zatorland is een Pools pretpark dat bijna zelfs letterlijk in de schaduw ligt van Energylandia. De attractiezone van dit park is piepklein en richt zich vooral op kinderen. Naast de attractiezone kunnen bezoekers ook een wandeling maken doorheen Park Ruhhomych Dinozaurów. Ons Pools is alvast sterk genoeg om te vermoeden dat het hier gaat over een dinosauruszone, en inderdaad, we kregen gelijk! Deze themazone is gelegen in een bos en is alvast prachtig! Bijna alle dinosaurussen hebben sensors en maken verschillende bewegingen wanneer je er voorbij wandelt. De dino’s bijten alvast niet, maar wees niet verrast wanneer er een T-Rex plotseling op jou begint te plassen!

Zatorland is gelegen in het Poolse stadje Zator, op enkele kilometers van Energylandia. Het parkje is verdeeld in vier gebieden. In Park Owadów loop je langs grote replica’s van insecten en andere kleine diertjes. In het dinosaurus park kan je een dinosaurus walkthrough terug te vinden. Hier staat overigens de grootste dinoanimatronic ter wereld: 35 meter lang. Het Mythologische gebied bevat heel wat nieuwe en oudere attracties voor het ganse gezien, waaronder een 4D cinema. Voor Themeparkfreak Tristan was een van de belangrijkste attracties uiteraard de familie-achtbaan Dinocoaster.