Foto’s Wildlands Adventure Zoo Emmen

Themeparkfreaks Bob, Jonathan en Jasper mochten eind september mee gaan genieten van de vijfde verjaardag die dat weekend gevierd werd in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Voor de gelegenheid werden de bezoekers getrakteerd op live muziek, lekkere donuts in verschillende kleurtjes en vooral een leuke dag tussen de dieren. Het park is een niet typische dierentuin, aangezien er veel ingezet wordt op een totale ervaring. Zo waan je je in de themagebieden werkelijk in een andere wereld, waarin je ook attracties kan ontdekken zoals de duellerende achtbaan Tweestryd, het boottochtje Rimbula River en de Jeep safaritocht Serenga Safari.

Wildlands Adventure Zoo, gelegen in het Nederlands Emmen, is een dierenpark van 24 hectare groot en bestaat uit 3 grote delen. In Jungola staat de jungle centraal en kan je onder andere olifanten en dwergotters zien. Serenga staat dan weer in het teken van de savanne met dieren zoals giraffen, neushoorns en bavianan. In dit gedeelte staat ook de duelerende familie-boomerang achtbaan “Tweestryd”. Het laatste gedeelte is Nortica waar de ijsbeer en de zeeleeuw centraal staat. Themeparkfreaks Greet en Michael maakten onderstaande foto’s tijdens hun bezoek aan dit park.

Tijdens een weekendje in Landal Orveltermarke met de hele familie ging Themeparkfreak Maarten een dagje naar Wildlands Emmen. Dit zeer mooi aangeklede dierentuin bied naast tal van dieren ook enkele leuke attracties aan, vooral de achtbaan Tweestryd is superleuk. Maar ook de Serenga safari is een leuke attractie waarbij je verschillende dieren bewonderd, Geniet mee van de foto's.

Woensdag 28 maart 2018 verzamelde de pers zich voor de opening van ’s wererlds langste family boomerang achtbaan, Tweestryd in Wildlands. Na een hapje en een drankje en heel wat Afrikaanse muziek, schoven we aan bij het podium van de nieuwe attractie Tweestryd, waar directeur Frankwin van Beers ons vertelde hoe men op het idee van deze attractie kwam. Het Nederlandse park had al plannen voor een achtbaan nog voordat het park geopend werd. Enzo Knol opende na de toespraken met een druk op de knop officieel de nieuwe attractie, die de afgesloten ingang opblies. Zo konden de eerste mensen de wachtrij betreden. Tweestryd is een creatie geworden van Vekoma. In twee naast elkaar lopende family boomerang baantjes racet men tegen elkaar aan 60 km/h. De achtbanen zijn 20 meter hoog en 218 meter lang. Hiermee is dit de langste family boomerang achtbaan ter wereld. Een ritje duurt net iets langer dan een minuut. Na de opening trokken we ook verder doorheen het park, dat onderverdeeld is in drie werelden: Serenga, jungola en Nortica, met elk de dieren die in deze werelden te vinden zijn. Behalve de achtbaan heeft het park ook de attractie Rimbula River, waarbij je een boottocht doorheen de jungle maakt. Verder kan je een simulator terugvinden in Nortica, met de naam Arctic 1. In Serenga kan je op safari tussen de dieren in de trucks van Serenga Safari.

Wildlands Adventure Zoo is een dierenpark zoals we het niet snel elders zullen vinden. In het park draait alles om de beleving. Doorheen het park werd alles tot in de puntjes aangekleed en de dieren kregen enorm ruime verblijven. Die verblijven kregen geen traditionele hekken als afscheiding, maar er werd gebruik gemaakt van natuurlijk ogende afscheidingen. De Themeparkfreaks mochten het park ontdekken en namen heel wat foto’s.

Wildlands wordt de opvolger van dieren park Emmen, in deze nieuwe zoo staat beleving centraal. Op 22 hectare wordt een waar avontuur voor de bezoekers gecreëerd. In vier verschillende werelden zullen ze ondergedompeld worden in het verhaal van het hoofdpersonage van deze wereld. Attracties brengen je dichter bij de dieren en het entertainment zal er voor zorgen dat je dag te kort lijkt te zijn. Tijdens ons bezoek aan de werf merkten we op hoeveel oog voor detail er is en namen we uit een helikopter heel wat foto’s, want vanuit de lucht merk je pas hoe groot dit project is. Onze reporters Benny en Bob waren alvast overtuigd.