Foto’s Walygator Sud-Ouest

Met Walibi Rhône-Alpes en Walibi Sud-Ouest zijn er maar liefst twee Walibi-parken terug te vinden op Franse bodem. Tijdens een grote trip doorheen West-Frankrijk kon Walibi Sud-Ouest natuurlijk niet ontbreken op ons lijstje. In tegenstelling tot Walibi Rhône-Alpes maakt Walibi Sud-Ouest al eventjes geen deel meer uit van de Compagnie des Alpes, en dat merk je. Het is al lang geleden dat er nog eens een grote nieuwe attractie verscheen in Walibi Sud-Ouest. Het park borduurt eerder verder op alles wat het al in huis heeft, inclusief de achterhaalde Walibi-mascottes. Ondanks het verouderde imago moeten we wel nageven dat het park er zeer netjes bijlag en de vele groene zones zorgen voor extra gezelligheid.

Walibi Sud-Ouest was voor mij persoonlijk nog het enige Walibi-park dat ik nog niet bezocht had. Dit park is een beetje anders dan de andere Walibi-parken omdat het sinds enkele jaren niet meer tot dezelfde overkoepelende groep behoort. Compagnie des Alpes verkocht het park enkele jaren geleden aan Aspro Parks, maar mocht wel de Walibi-licentie en -figuurtjes behouden. Het is het kleinste van de vier overgebleven Walibi-parken. Het park is enorm groen met veel bomen, planten en bloemen kan je er terugvinden. Walibi Sud-Ouest heeft drie rollercoasters die we ondertussen allemaal wel kennen. De grootste is de Boomerang, een shuttle coaster waarbij de bezoekers in totaal zes keer overkop gaan, Scratch, een wilde muis achtbaan en Coccinelle, een Zierer Tivoli Large zoals we deze kennen vanuit Bellewaerde. Verder kunnen hier meer typische Walibi-attracties teruggevonden worden, zoals een rapid river (de ronde bootjes), een log flume (de boomstammetjes), een shot & drop-toren, waterglijbanen, een piratenboot, 4D cinema, carrousel en vele andere attracties. Persoonlijk vond ik dit park veel potentieel hebben, maar het miste wel een aantal extra attracties. Dit tekort aan attracties wordt wel gecompenseerd door het naburige waterpark, net zoals Walibi Belgium het zwembad Aqualibi heeft. Dit waterpark hebben we niet bezocht, maar het zag er wel de moeite uit.

Walibi Sud-Ouest, gelegen in Frankrijk werd door CDA verkocht aan de Aspro Ocio groep, maar behoud tijdelijk nog de originele naam. Themeparkfreak Dries bezocht dit bescheiden Walibi park. In het park is de grootste attractie de achtbaan, Boomerang, een Vekoma zoals we die ook kennen uit de andere Walibi parken. Voor de familie en kids zijn er ook nog de Coccocinelle en de wilde muis Zig Zag. Dries maakte heel wat leuke foto’s, waarop te zien is hoe mooi groen dit park is.