Foto’s Walibi Rhône-Alpes

Ik ben voor het eerst in Walibi Rhône-Alpes geweest in 2016, met de opening van de houten achtbaan Timber. Toen heb ik een leuke dag beleefd, en dus vijf jaar later kwam ik dan ook met plezier terug om de gelanceerde looping coaster Mystic uit te testen die in 2019 opende in het park. Mystic werd gebouwd door Gerstlauer en is van het type Infinity Coaster. Deze heeft een hoogte van 31 meter en behaalt een snelheid van 85 km/u. Er zijn drie inversies op het parcours van 575 meter, waarvan een deel van het parcours ook achterwaarts wordt afgelegd. Een zeer leuke baan en een erg mooie aanwinst voor het park! De tweede belangrijkste achtbaan van het park is Timber, een houten achtbaan van The Gravity Group die bescheiden statistieken heeft, maar wel een fijne rit weggeeft die zowel de jongere kinderen als de tieners kan bekoren. De andere drie rollercoasters zijn EqWalizer, een Vekoma Boomerang Coaster die de bezoekers zowel drie keer voorwaarts als drie keer achterwaarts overkop laat gaan, Woodstock Express, een Wilde Muis achtbaan van Zamperla en Coccinelle, een Zierer Tivoli Large. Naast de achtbaan heb je nog een rapid river (ronde bootjes), een log flume (de boomstammetjes), een vrijevaltoren, een starflyer, een leuk gethematiseerde bootjesrondvaart, een fietsjesmolen, een piratenschip en natuurlijk mag de Air Boat, een gloednieuwe attractie van Zamperla, niet vergeten worden. Walibi Rhône-Alpes heeft ook een waterpark dat in het park ligt en bij de prijs is inbegrepen. Helaas was het waterpark gesloten wegens COVID-19. Verder viel het me erg op dat de nieuwe zone rond Mystic enorm mooi was gethematiseerd. Het niveau van de theming ligt er erg hoog!

Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Michael en Jonathan trokken op trip naar Frankrijk, één van de parken waar ze enorm naar uitkeken was Walibi Rhône-Alpes, omwille van de nieuwe achtbaan Mystic. Deze knaller van Gerstlauer deed wat ze beloofde en zorgde voor de nodige adrenaline. Dezelfde adrenaline ontdekten we ook in de houten achtbaan Timber, welke ondanks de bescheiden grootte enorm veel pit bleek te hebben. Nog meer achtbaan fun vindt je bij de Boomerang, L'Eqwalizer en de familiale achtbanen La Coccinelle en Woodstock Express.

Themeparkfreak Dries trok naar het Franse Walibi Rhône-Alpes, waar dit jaar de achtbaan Mystic geopend werd. Dit is een Infinity coaster, gebouwd door Gerstlauer die heel wat thrill aanbiedt. Een andere blikvanger die dit park aanbiedt is zonder twijfel de houten achtbaan Timber. Deze achtbaan, gebouwd door The Gravity Group. Nog meer achtbaan fun vindt je bij de Boemerang, L'Eqwalizer en de familiale achtbanen La Coccinelle en Woodstock Express.

Themeparkfreaks Fred & Timo brachten een bezoek aan het Franse Walibi broertje, genaamd Walibi Rhone-Alpes. De beste achtbaan die dit park aanbiedt aan de bezoeker is zonder twijfel de houten achtbaan Timber. Deze achtbaan, gebouwd door The Gravity Group, heeft misschien niet de meest indrukwekkende statistieken in de wereld der woodies, maar weet best een aangename rit weg te zetten. Ander achtbaangeweld vind je in Walibi Rhone-Alpes in de vorm van L'Eqwalizer (een Vekoma Boomerang), Woodstock Express (Zamperla Zig Zag Coaster) en La coccinelle des Andes (Zierer Junior coaster). Neem zeker ook eens een kijkje bij Tam Tam Aventure, een bootrondvaart met een muzikaal thema. Neem plaats en laat je volledig gaan op de Tam Tam! Waag ook eens een plonsje in Aqualibi, het outdoor glijbanen paradijs van Walibi Rhone-Alpes.

Walibi Rhône-Alpes kwam in de kijker door de bouw van de houten achtbaan Timber die opende in 2016. Reden genoeg voor Themeparkfreaks Matthieu en Jonathan om een trip te plannen naar het Franse park. In het park zijn nog 3 andere achtbanen terug te vinden. EqWalizer, Coccinelle en Woodstock Express. EqWalizer is een traditionele Boomerang Coaster van Vekoma, Coccinelle een Zierer Tivoli Coaster en Woodstock Express een Wild Mouse Coaster gebouwd door Zamperla.