Foto’s Thorpe Park

Thorpe Park Resort, beter bekend als Thorpe Park, is een Engels themapark gelegen tussen de steden Chertsey en Staines-upon-Thames in Surrey. Het wordt beheerd door Merlin Entertainments. Thorpe Park Resort is gebouwd in de jaren 70 op een grindgroeve die deels overstroomd was, waardoor het park vandaag nog steeds gedomineerd wordt door een (onder)waterthema. Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste pretparken van het Verenigd Koninkrijk, met iconische achtbanen in haar portfolio. Denk maar aan Stealth, Swarm en Nemesis Inferno.

Op zo’n flinke 30 km van hartje Londen kunnen adrenalinejunkies in Thorpe Park terecht voor een flinke dosis van hun favoriete goedje. Dit pretpark neemt duidelijk alle sensatiezoekers voor haar rekening. Bezoekers kunnen er plaatsnemen in zeven achtbanen, waarvan zes zeer spectaculaire, en talloze thrillrides. Het park kent ook haar eigen hotel, namelijk het Shark Hotel. Dat is waar Themeparkfreak Benjamin de nacht doorbracht op 13 april 2018.

Wie Thorpe Park zegt, denkt meteen aan de vele thrillrides en grote achtbanen die je terugvindt in dit park net buiten Londen. Themeparkfreak Dries zette het op zijn planning tijdens een Engelse trip. In Thorpe Park is Stealth de blikvanger die je al van ver ziet staan, deze achtbaan wordt gelanceerd aan 130 km/h om loodrecht een top hat op te gaan van 62 meter, nadien ga je loodrecht naar beneden. Wie nog geen kick genoeg kreeg van Stealth kan Colossos een bezoekje brengen. Deze achtbaan heeft maar liefst tien inversies. Ook The Swarm is een must do in dit park. Deze achtbaan neemt je mee naar de wereld van de gelijknamige filmreeks. Bij The Swarm neem je plaats in een Wing Coaster, die dankzij de vele near misses in de baan voor heel wat fun zorgt. Evenveel fun is de hangende achtbaan Nemesis inferno. Wie een goede afkoeling nodig heeft moet zeker en vast Tidal Wave aandoen, een nat pak is gegarandeerd.

We trokken op een warme zomerdag naar Thorpe Park waar we de nodige thrills zouden beleven. Dit park staat dan ook bekend om zijn snelle en spectaculaire achtbanen. De meest spectaculaire zijn ongetwijfeld Stealth, The Swarm, Saw The Ride en Nemessis Inferno. We genoten enorm van onze dag en brachten heel wat foto’s mee.