Foto’s Plopsaland De Panne

Op zaterdag 23 maart stelde Plopsaland De Panne haar nieuwe seizoen voor en ook wij van Themeparkfreaks waren erbij. Het begon allemaal met een openingsshow waarbij Kobe Van Herwegen de presentatie op zich nam en iedereen wegwijs maakte in het nieuwe seizoen. Ook had de presentator het nieuwe uniform aan waarin de Plopsa-medewerkers vanaf dit seizoen zullen rondlopen. Een donkerblauw hemd met daarover een bodywarmer of jas en als nieuwigheid een bruine broek.

Themeparkfreak Gregory en Hannelore trokken samen met TPF’ers Nathan, Lies en Dimitri naar Plopsaland De Panne om er enkele spookhuizen te ontdekken. Het park aan de Belgische kust heeft dit jaar namelijk 3 nieuwe spookhuizen. De 3 huizen heten Krampus, Mad Rat en Candy Stein met elk een volledig nieuw thema. Het eerste huis neemt je mee naar de kerstperiode, waar het monster Krampus opnieuw zal toeslaan tijdens het kerstdiner. In Mad Rat moet je vervolgens ontsnappen van bloeddorstige ratten en in Candy Stein ontdek je een snoepfabriek met wel een erg merkwaardig handelsmerk. De snoep wordt namelijk gemaakt van mensenvlees. Plopsaland biedt overigens nog 2 scarezones, beide waren al bekend van vorig jaar. Skrämma draait rond bloeddorstige vikings en Scarecrow. Die laatste kreeg een andere plek in het park en een heel grote update!

Ook dit jaar organiseerde Plopsaland De Panne haar drukbezochte Nacht van de Abonnees. Op deze avond worden de abonnementhouders in de watten gelegd met gratis lekkernijen en kortingen op de shops en horeca. Voor de ambiance op het podium van de Dorpskiosk zorgen de meisjes van K3 en Dj Zina. De avond werd afgesloten met een vuurwerk.

Om oud op nieuw te vieren trekken heel wat mensen naar een café, dancing, party of naar familie. Themeparkfreaks Tristan en Bob trokken hiervoor naar Plopsaland De Panne. Het park was overdag nog gewoon geopend voor alle bezoekers, tijdens deze uren profiteerden we dan ook van de tijd om ritjes te maken op The Ride To Happiness, Anubis The Ride, Heidi The Ride en vele andere. Van 19.30 heropende het park voor de oudejaarsviering. We konden dan eerst nog genieten van de lichtobjecten in het park, ritjes in het donker op The Ride To Happiness. Nadien ging het echte feest van start met een optreden van Samson en Marie, een DJ Set van DJ Zina, aftellen naar 2023 deden we met opnieuw Samson en Marie om de nacht in te gaan met een DJ Set van haar broer Victor Verhulst en Kobe Ilsen.

Themeparkfreak Gregory trok naar Plopsaland De Panne want daar ging de Plopsa Fanday door. De dag startte met een ontbijt in het Plopsa Hotel. Vervolgens kwam de CEO van de Plopsa Group een presentatie geven waarin de fans meer te weten kwamen over de toekomst van de Plopsa-parken. Wat later kregen ze nog een korte blik achter de schermen en mochten ze de werf van Circus Bumba bezoeken. Wegens extreem koud weer waren er niet veel attracties geopend maar het ijslaagje op de attracties zorgt wel voor leuke foto's.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Plopsaland De Panne want daar kun je in oktober terecht voor de Halloween Scare Nights. Traditioneel is het park gekleed in een griezelig jasje. Overal liggen pompoenen en je kan op de foto met de pompoenkoning. Ook Piet Piraat komt langs om in het park een spetterende show te geven. In de avond, wanneer de duisternis valt, komen de scare actors in actie in 1 van de vele spookhuizen en scare zones. Uiteraard mag ook een ritje op 1 van de vele attracties niet ontbreken.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken samen met Dimitri en Lies naar Plopsaland De Panne. Ze genoten er van een spetterend K3 optreden en een heleboel leuke attracties zoals Anubis The Ride, De draak en The Ride to Happiness. Aangezien het park open was tot 22h30 konden ze genieten van enkele attracties in het donker. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Plopsaland de Panne organiseerde dit jaar opnieuw haar Nacht van de Abonnees. Wij trokken al van ’s morgens naar het park, waar de FC De Kampioenen fandagen plaatsvonden en je met Pol, Carmen en Maurice op de foto kon gaan. Verder genoten we uiteraard van de vele attracties die het park rijk is, zoals de topper Ride To Happiness By Tommorowland, de houten achtbaan Heidi The Ride en Anubis The Ride. In de avond genoten we vooral van alle extra animatie die men organiseerde zoals de Magic Bubbles, de vele gratis attenties, maar vooral van het optreden dat plaatsvond. K3 kwam namelijk het beste van zichzelf geven, meteen ook voor Julia, het nieuwste lid van de groep, de eerste keer dat ze optrad in een park van de Plopsa-groep. De avond werd afgesloten met een knallend vuurwerk.

Voor het eerst was Plopsaland De Panne ook in de winter geopend. Tijdens de weekends en de woensdagen koan je dan ook genieten van alle attracties die het park heeft. Themeparkfreaks Hannelore en Gregory besloten daarom naar het West-Vlaamse pretpark te trekken en te genieten van enkele ritjes op de vele achtbanen die het park rijk is. Zo konden ze genieten van The Ride to Happiness, Anubis The Ride en Heidi The Ride. Piet Piraat kwam die dag ook langs voor een schitterend optreden. De twee Themeparkfreaks maakten er alvast een geslaagde dag van.

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken dit jaar naar Plopsaland De Panne om de overgang van 2021 naar 2022 te vieren. We besloten ook al overdag het park te bezoeken en te genieten van de topattracties Ride To Happiness by Tommorowland, Anubis The Ride en Heidi The Ride te genieten om nadien terug te keren naar het park om samen met Samson en Marie het nieuwe jaar in te luiden. Behalve Samson en Marie zorgde ook DJ Zina voor heel wat ambiance op het dorpsplein. Naast de optredens konden we genieten van de nieuwe lichtshow Luminaria die afspeelde op Mayaland Indoor. Verder waren er vele lichtobjecten rond de Big en Betsy Hoeve en lag ook de rest van het park er mooi verlicht bij.

Themeparkfreaks Hendrik, Dwainie, Timothy en Frederik trokken in december opnieuw naar Plopsaland De Panne, waar sinds dit jaar de grote blikvanger The Ride to Happiness by Tommorowland haar rondjes rijdt. Maar uiteraard is deze achtbaan niet de enige leuke attractie in het park. Nog een andere gelanceerde achtbaan met pit is Anubis The Ride en ook liefhebbers van een houten achtbaan komen aan hun trekken op Heidi The Ride.

Themeparkfreak Bob bezocht tijdens Ketnet Halloween opnieuw Plopsaland De Panne. Tussen ritjes op The Ride To Happiness, Heidi The Ride en Anubis door kon je hier heel wat extra entertainment ontdekken. Zo was er een meet-and-greet met Samson en Marie en de acteurs van de serie Hoodie. Verder kon je de dansende Pompoenkoning bezoeken. Aan het einde van de dag gaf de Ketnetband het beste van zichzelf en werd een vuurwerk ontstoken op het Plopsaland Hotel.

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory waren aanwezig op de allereerste Halloween Scare Nights van dit jaar in Plopsaland De Panne. Overdag konden ze genieten van de dino’s die door het park liepen en een battle hielden op het dorpsplein. Ook de vele attracties werden uitvoerig getest door de 2 freaks. ‘s Avonds toen de sfeer omsloeg kwamen er nog enkele andere Themeparkfreaks bij en besloten ze met z’n zessen naar de verschillende spookhuizen en scarezones te trekken. Zo genoten ze van het nieuwe spookhuis “The Tunnel en natuurlijk liepen ze ook eens door het “Freak Circus” en “Camping ‘t Zonnetje”. Als laatste gingen ze naar de scarezone “Lumberjack” waar ze enkele enge zombies met kettingzagen tegen het lijf liepen. De perfecte afsluiter vonden ze op een rit in het donker op The Ride to Happiness. Gregory vond tussen het schrikken door de tijd om enkele foto’s te nemen.

Op een natte zondag trokken Dwainie en Hendrik richting Plopsaland De Panne voor De Buurtpolitie-dagen. Tijdens dit evenement kwamen de acteurs van de televisieserie De Buurtpolitie naar het park, maar ook echte agenten. Er vonden demonstraties plaats met politiehonden en de politie reed met combi’s en motoren doorheen het park.

Na een halve dag te vertoeven in een Frans pretpark besloten Themeparkfreaks Gregory, Hannelore, Dimitri en Lies er nog een avondje Plopsaland De Panne er aan te breien. Er was namelijk een speciaal evenement voor de abonnementhouders, namelijk de Nacht van de Abonnees. Het park is tot in de late uurtjes geopend, overal krijg je korting. In het park staan er verschillende kraampjes opgesteld waar je een gratis hapje en drankje kunt afhalen en er is een optreden van Samson en Marie. Het werd een prachtige avond en Gregory nam even de tijd om enkele leuke foto’s te nemen.

Aangezien Themeparkfreak Bob nog steeds niet de kans had om The Ride To Happiness By Tomorrowland zelf te gaan uittesten en er op deze dag een evenement plaatsvond om de 25ste verjaardag van Studio 100 te vieren kon Bobby Turbo geen excuses meer verzinnen om niet naar Plopsaland De Panne te trekken. Samen met Themeparkfreak Tristan trok hij er dan ook op uit om overweldigd te worden door de power en te gekke rit van deze Mack Spinning Coaster. Uiteraard staan er in het park nog tal van andere zeer leuke attracties, denk maar aan Anubis The Ride en Heidi The Ride of de dit jaar getransformeerde Nachtwacht Flyer. Overdag vond een groots optreden plaats op het dorpsplein waar tal van Studio 100 figuren het beste van zichzelf gaven. Zo passeerden Samson & Marie de revue samen met Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy, K3 en tal van anderen.

Op vrijdag 2 juli was The Ride to Happiness voor de tweede dag open voor het publiek. Themeparkfreaks Gregory, Hannelore, Dimitri en Lies stonden te popelen om deze nieuwe Extreme Spinning Coaster uit te testen. Daarnaast deden ze ook nog andere attracties zoals de lanceerachtbaan Anubis The Ride en de houten achtbaan Heidi The Ride. Verder heeft het park ook attracties zoals de DinoSplash en de SuperSplash. Gregory bracht enkele mooie foto’s mee.

Op 29 juni 2021 was het zover. Een select groepje aan personeelsleden, pers en fansites mochten The Ride to Happiness by Tomorrowland uitproberen in Plopsaland De Panne. Het is de eerste Extreme Spinning Coaster van Europa en dat leverde alvast een heel extreme rit op! Ook de thematisering rond de achtbaan is zeer mooi, al zal er de komende weken hieraan nog verder gewerkt worden. Tegen 22 juli 2021 moet de zone volledig klaar zijn.

8 mei 2021 de start van het nieuwe pretparkseizoen kon eindelijk starten na het uitstellen van de paasopening. Door dat er velen richting Walibi trokken voor Kondaa trokken Dwainie en Hendrik met hun gezin richting Plopsaland De Panne.

Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs een bezoek aan Plopsaland De Panne. Naast de bouw van de nieuwe achtbaan is het park dit jaar opnieuw gehuld in een Halloween sfeer. Zo kan je in het ganse park pompoenen, spoken en skeletten vinden terwijl je ritje maakt op De Draak, Dino Splash of De Grote Golf.

Op een warme zomerdag besloten Themeparkfreak Gregory samen mijn zijn vrouw en zijn moeder Plopsaland De Panne te bezoeken. Het werd een warme dag met af en toe wat koelere momenten. Gelukkig heeft dit park attracties voor alle temperaturen, zo kun je op een warme dag afkoelen in de vernieuwde DinoSplash of in de Supersplash. Als het regent of het wordt eventjes bewolkt kan je gaan opwarmen in Mayaland of in het Bos van Plop. Natuurlijk hebben ze hier ook een paar fantastische achtbanen zoals Anubis & Heidi The Ride. Kinderen zullen dan weer meer genieten van de Draak of de K3 Rollerskater. Kortom is er voor elk wat wils in dit familiepark.

Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs een bezoek aan Plopsaland De Panne om de verschillende bouwwerven in het park te bekijken. Daarnaast stonden er natuurlijk ook enkele ritjes op Heidi en Anubis op de planning. Tijdens de nocturne liepen ze ook nog een rondje door het park om de mooi uitgelichte attracties te bekijken.

Vandaag blikken we terug naar het begin van dit pretparkseizoen. In juli, niet zo lang nadat de pretparken terug open mochten, trokken Themeparkfreaks Timothy, Tim en Frederik naar Plopsaland De Panne. Terwijl dat Timothy en Frederik genoten van Plopsaqua maakte Tim alvast enkele ritjes op Heidi en Anubis: The Ride. Daarnaast genoten we van onder andere de DinoSplash en Het Bos van Plop.

Wanneer eindelijk de Belgische parken weer openden trok Themeparkfreak Bob na zijn bezoekjes aan Bobbejaanland en Walibi Belgium naar Plopsaland De Panne. Hier waren we behoorlijk onder de indruk van wat ons nog allemaal te wachten staat in 2021. De funderingen voor de nieuwe Extreme Spinning Coaster zijn duidelijk zichtbaar en aan het formaat te zijn wordt dat een echte knaller. Uiteraard genoten we in afwachting van de bijzonder pittige houten achtbaan Heidi The Ride en gelanceerde achtbaan Anubis The Ride. Tussen de vele kleinere attracties valt ook Dino Splash op, een tochtje tussen de dino’s en doorheen een vulkaan.

Op 21 december nodigde Plopsaland De Panne haar fans uit op een speciale fandag. Deze dag begon met een lekker ontbijt in de foyer van het Proximus theater, waarna een voorstelling van de plannen volgde in het theater zelf. Tijdens de voorstelling kwamen we meer te weten over welke plannen de groep momenteel al heeft met haar parken zowel in België, Nederland, Duitsland als Polen. Na deze voorstelling mochten we doorheen het Plopsa Hotel wandelen dat geopend wordt in 2020. De rest van de dag genoten we van het pretpark zelf, waar alles in het teken van kerst staat. Zo kwamen we de kerstman tegen en wandelden we in de Big en Betsy hoeve langsheen de lichttaferelen.

Onbevreesd trokken Themeparkfreaks Bob, Levi, Nathalie, Dwainie, Jasper en Lennert naar Plopsaland De Panne, om daar de Scare Nights te ontdekken. Twee spookhuizen en twee scarezones stonden op ons programma. Het eerste spookhuis was Freak Circus, waar je in de coulissen van een eng circusgezelschap terecht komt, nadien maakten we een wandeling over Camping ’t Zonnetje, waar niet alles zonneschijn leek te zijn. We moeten toegeven dat we onder de indruk waren van beide spookhuizen.

Na het succes van vorig jaar presenteert Plopsaland De Panne dit jaar opnieuw de Scare Nights. Op enkele dagen is het park geopend tot 22u en kan je griezelen in enkele scare zones die het park speciaal op deze avonden aanbiedt. Nieuw dit jaar zijn de scare zones Lumberjack en Black Swamp, maar ook Freak Circus en Camping ’t Zonnetje keren terug. Daarnaast is er dit jaar ook extra entertainment en kan je genieten van enkele DJ-sets. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten een kort bezoekje aan het park om alvast de sfeer op te snuiven.

Plopsaland De Panne presenteerde dit jaar voor het eerst de Magic Bubble Nights. Tijdens deze nocturnes kon men vanaf 18u30 genieten op het dorpsplein van een magische show vol bellen, licht en muziek. Daarnaast waren natuurlijk ook alle andere attracties geopend waaronder Anubis The Ride, De Draak en de vernieuwde Dino Splash. Het park is in de avond ook zeer mooi verlicht, waardoor een bezoekje tijdens deze dagen nog leuker is. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten een bezoekje aan dit evenement en brachten onderstaande foto’s mee.

Ook dit jaar legde Plopsaland De Panne haar trouwe abonnees in de watten tijdens de nacht van de abonnees. Overdag kon iedereen genieten van alle attracties in het park zoals Heidi The Ride, Anubis, Rox Flyer en vele anderen. Speciaal was de exclusieve soft opening van de vernieuwde boomstamattractie Dino Splash. Eens de nacht viel werden de abonnees getrakteerd op drankjes en hapjes en een optreden van K3. Ook Dj Zina zorgde voor de nodige ambiance voordat een prachtig vuurwerk de avond afsloot.

K3 mocht tijdens een speciaal evenement een eigen themazone openen in Plopsaland De Panne. Ook wij als Themeparkfreaks mochten bij deze feestelijke dag aanwezig zijn

Samen met Themeparkfreaks Tim en Jasper trok Bob naar Plopsaland De Panne. In het park werd de eerste symbolische steen gelegd voor het Plopsa Hotel en mochten we een mock up kamer bezichtigen, die weergeeft hoe de standaard kamers van het hotel er zullen uitzien in 2020. We genoten van een ontspannen sfeertje in het park en maakten de nodige ritjes op achtbanen zoals Anubis en Heidi The Ride. Aan het einde van onze dag mochten we de steronthulling van Lindsay bijwonen op de Story Walk Of Fame.

Themeparkfreaks Greet en Michael bezochten onlangs Plopsaland De Panne, waar voor de eerste keer de Halloween Scare Nights plaatsvonden. Vanaf 18 uur kon je griezelen in twee spookhuizen, die bestemd waren voor bezoekers vanaf 16 jaar. Daarnaast vond gedurende de dag ook het Ketnet Halloween plaats voor de ganse familie, waarbij je op de foto kon met de acteurs van Nachtwacht en vele anderen. Op deze dagen is het park geopend tot 22u en kan je genieten van de vele attracties in het donker en een muzikaal vuurwerk.

Nog niet helemaal bijgeslapen van onze Oost-Duitse trip, trokken we in september naar Plopsaland De Panne, waar K3 het beste van zichzelf zou geven. Wie dit park bezoekt zal ongetwijfeld de gelanceerde achtbaan Anubis aandoen, een van de meest spectaculaire achtbanen in België. Maar ook met de laatste achtbaan die toegevoegd werd, kan het park zeker uitpakken, Heide The Ride is namelijk een creatie van het Amerikaanse bedrijf GCI, die heel wat pit bevat.

Ook dit jaar werd opnieuw de Nacht van de Abonnees georganiseerd in Plopsaland De Panne. Op deze exclusieve avond worden abonneehouders extra in de watten gelegd. Dit jaar werd voor entertaiment gezorgd op de Kiosk op het dorpsplein door de meisjes van K3. Maar ook Gers Pardoel was van de partij, hij ontving op deze avond zelfs een ster op de Story Walk Of Fame. De optredens werden aan elkaar gepraat door komiek Jacques Vermeirre. Ook DJ Zina zorgde voor heel wat ambiance op het plein. De dag werd afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend trokken we op vrijdag naar Plopsaland De Panne. Dit weekend vond er een leuk event plaats, waarbij heel wat Ketnet personages hun opwachting maakten, zo kon je tijden het Ketnet weekend op de foto met De Regel van 3s en de Ghost Rockers. Het themagebied Heidiland blijft voorlopig de nieuwste investering van het park, maar wat voor eentje, een waar Zwitsers dorpje herbergt een pareltje van een houten achtbaan. Behalve Heidi blijven ook toppers als Anubis en Rox Flyer must do’s voor ons.

Plopsaland De Panne kreeg tijdens het eerste weekend van oktober het bezoek van honderden autofans. Er werd dat weekend namelijk het evenement Cars & Coasters georganiseerd. Bezoekers werden gedurende twee dagen getrakteerd op de grootste verzameling filmwagens uit de jaren ’70 – ’80 – ’90 en begin 2000. Denk maar aan de Mini Cooper van Mr Bean, de Ecto-1 waar de Ghostbusters mee rondrijden, KITT & KARR van Knight Rider of Bumblebee uit de filmreeks Transformers. Ook het Bolleke van Marcske, uit F.C. De Kampioenen, kon tijdens dit spetterende weekend niet ontbreken.

Voor het derde jaar op rij organiseerde Plopsaland De Panne voor haar trouwe abonnees een speciale avond vol verwennerij. Wij waren erbij en maakten heel wat foto’s. Onze dag begon al ’s ochtends bij de normale opening, zodat we door de dag konden genieten van de attracties in het park. Zo kwamen de achtbanen Anubis, een bijzonder krachtige achtbaan met lancering en de nieuwe houten achtbaan Heidi The ride meermaals aan bod. Maar ook rustigere attracties als Victors’ Race en andere kunnen ons meer dan bekoren. Wanneer de poorten opnieuw openden voor de genodigden van de avond werden we onthaald door een fanfare, werden we verwend met hapjes en drankjes en een hele hoop animatie. Zo speelde er een bandje in de Wickie zone, leerde Musicalia de bezoekers dansen en gaf Belle Perez een schitterend optreden op de Kiosk. De avond werd afgesloten door stevige beats op het dorpsplein die verzorgd werden door het DJ-duo 2Empress. De avond werd afgesloten met een knallend vuurwerk spektakel.

Tijdens het Hemelvaart weekend trokken we richting Plopsaland De Panne. In het park vond het Ketnet feestweekend plaats. Tijdens dit feestelijke weekend kon je Meet en Greets doen met de acteurs van Nachtwacht, regel van 3S, 4eVeR, die ook meereden in de Plopsa parade. De dag sloot men af met een spetterend optreden van de Ketnetband. Verder genoten we ook van onze ritjes op de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride, gelegen in de nieuwe, mooie themazone Heidiland. Ook Anubis: The Ride zorgde voor heel wat plezier en de Boomstammen en Supersplash voor de nodige afkoeling op deze warme dag.

Vanaf 2 april 2017 kunnen de bezoekers van Plopsaland De Panne een ritje maken in Heidi The Ride, een houten achtbaan waarrond Heidiland ontstond. Deze achtbaan werd 17 april 2017 officieel geopend in aanwezigheid van de pers en heel wat genodigden. Onder andere Studio 100-baas Gert Verhulst, Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, Viceminister-president Bart Tommelein, Gilles De Bilde, Showbizz Bart, Miss België Romanie Schotte, ex-miss België Joke van de Velde, presentatrice Katja Retsin, presentator Luc Appermont, ex-Rode Duivel Jean-Marie Pfaff, acteur en zanger Koen Crucke, Wendy Van Wanten, zangeres Estelle, acteur Jeremy Vandoorne, Jelle Florizoone, acteur Jan Schepens, Danny Verbiest en een heleboel andere bekende gezichten waren aanwezig. Je kunt hier onze foto’s ontdekken.

In Plopsaland De Panne ging het nieuwe seizoen gepaard met de langverwachte opening van een gloednieuwe achtbaan. Heidi The Ride werd gebouwd door Great Coasters International en vroeg om uitgetest te worden. De achtbaan is gelegen in het themagebied Heidiland, een prachtig gebied waar we ook de Dierenmolen kunnen terugvinden. Maar Plopsa zorgde ook voor heel wat vernieuwingen in de Ploptuin. Deze zone werd volledig onder handen genomen vanwege de 20ste verjaardag van het figuurtje.

Voorafgaand aan de première van haar nieuwe zaalshow ‘Zo dankbaar’ in het Plopsa Theater werd Jacky Lafon gehuldigd met een ster op de Story Walk of Fame. Jacky Lafon staat dit jaar maar liefst 50 jaar op de planken en dat viert ze met de jubileumshow ‘Zo dankbaar’. De première van deze exclusieve variétéshow vond plaats in het Plopsa Theater in De Panne. Jacky heeft een indrukwekkend parcours afgelegd. Zo stond ze tijdens haar jonge jaren op de planken met Yvonne Verbeeck en Gaston Berghmans met de variétéshow ‘Eden’. Daarnaast heeft Jacky ook een televisiecarrière om ‘U’ tegen te zeggen met onder andere haar rol als moppentapster in het programma HT&D en Familie, waarin ze jarenlang de rol van Rita Van den Bossche vertolkte. Het is omwille van deze indrukwekkende carrière dat Jacky Lafon voorafgaand aan de opvoering een ster mocht onthullen op de Story Walk of Fame nabij het Plopsa Theater.

We bezochten in de Kerstvakantie Plopsaland De Panne. In het park was het gezellige Ketnet Kerst evenement bezig. Onze dag begon met een bezoekje aan de Samson en Gert Kerstshow, altijd een topper. In het park zorgde Ketnet voor animatie aan het Dorpsplein, waar Charlotte Leysen de mensen begroette, D5R klaar stond om op de foto te gaan met de bezoekers en de Ketnetband de dag afsloot met een spetterend optreden. Nog spetterender was het vuurwerk dat ontstoken werd aan het einde van de dag.

In Plopsaland De Panne geen enge Halloween, maar een familievriendelijk evenement met heel wat aankleding. Tijdens de Nocturnes kwamen heel wat acteurs van Ketnet zorgen voor animatie. Zo kon je meet en greets bijwonen met Nachtwacht en Helden. ‘s Avonds zorgde de Ketnetband voor de nodige beats op het dorpsplein.

De meisjes van K3 kwamen naar het hoofdpark van de Plopsagroep tijdens enkele weekends in september. Themeparkfreaks Bob en Dwainie trokken om die reden met veel plezier naar het park en maakten heel wat foto’s. Uiteraard genoten we ook van de attracties als Anubis, een supersnelle gelanceerde achtbaan, Rox Flyer, een metershoge zweefmolen en veel, veel meer…

Op 9 juli werden de Kampioenen in Plopsaland De Panne verwacht voor een heuse fandag. Tijdens de dag kon je in het Kampioenen café op de foto met je favoriete acteur, maar kon je ook het geluk hebben samen met hen in een attractie te zitten. Op deze dag werden ook de abonnees in de watten gelegd tijdens de Nacht van de Abonnees. Speciaal voor deze nacht werd er heel wat entertainment voorzien. In de Kermiszone kon men genieten van het Wiener Circus, die acts opvoerden, bij het Kasteel van Samson kon je line dansers aan het werk zien en in de Ploptuin dansten flamingo’s op zwoele beats. Op het dorpsplein zorgde Sven Ornelis voor een super fout sfeertje tijdens zijn DJ-sets en gaven Samson en Gert een geweldig rock optreden. De dag werd afgesloten met een knallend vuurwerk.

Themeparkfreak Dries trok tijdens het paasweekend naar Plopsaland De Panne. In het park werd een ware wereldrecordpoging paaseitjes rapen georganiseerd. Tijdens zijn dag nam hij ook de tijd om de bouwwerken te bekijken aan Heidi The Ride, de houten achtbaan die binnenkort opent. Verder ontdekte hij dat de Ghost Rockers een plekje kregen op het dorpsplein. Dries deelt met veel plezier zijn foto’s van deze dag.

Tijdens de warme winterdagen kriebelt het uiteraard extra hard om opnieuw een pretpark te bezoeken en in een achtbaan te stappen. Gelukkig blijft Plopsaland De Panne tijdens de kerstvakantie geopend. Op deze tweede Kerstdag werd er een Ketnet Kerst evenement georganiseerd, wat een extra reden was voor ons om opnieuw richting De Panne te trekken en ons fototoestel boven te halen. We genoten vandaag van alle animatie die er in het park plaats vond. Op het dorpsplein stonden heel wat oude spellen opgesteld en vonden op het podium sessies plaats waarbij je mee kon dansen en hoela hoopen. Het Kermisplein was dan weer de place to be om de kerst animatie te beleven en de Kerstman te ontmoeten, de dag werd afgesloten met een schitterend vuurwerk. Pieter en Bob maakten heel wat foto's

Enkele van de Themeparkfreaks trokken richting De Panne, waar uiteraard Plopsaland gelegen is. In het park begon men net aan het kerst evenement, waarbij het park mooi gedecoreerd wordt met heel wat kerstbomen, honderden lichtjes en extra animatie. Tijdens hun bezoek namen ze deel aan de fandag, waarop ze heel wat leuke nieuwtjes te weten kwamen, maar ook een bezoekje brachten aan het onlangs geopende Prinsessia restaurant en de werf van Heidiland.

De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar De Panne, waar ze een bezoekje brachten aan Plopsaland. Ze genoten er van toppers als Super Splash, Anubis, Rox Flyer en vele andere... Tijdens deze dag vond er in het Plopsa Theater een superleuke show plaats met de leuke prinsesjes van Prinsessia. Deze prinsesjes zullen over enkele weken hun eigen kasteel hebben in het park. Uiteraard keken we ook even hoe de eerste graafwerken volop bezig zijn voor de bouw van de houten achtbaan die opent in 2016. We brachten speciaal voor jullie heel wat leuke foto’s mee.

Plopsaland stond de laatste weekends in rep en roer. Dieven konden de kluis open breken en gingen aan de haal met de buit. De bezoekers werd gevraagd de politie te helpen met het klissen van de boeven. Bart ging naar het park en kon de politie helpen, hij mocht er ook genieten van de show met Mega Mindy en het ROX team. Hij bracht voor ons leuke foto's mee.

In Plopsaland wordt dit jaar de 15de verjaardag van het park gevierd. Het park hield om die reden een exclusieve avondopening voor alle abonneehouders. Tijdens deze avond werd er heel wat extra animatie voorzien. Op het dorpsplein kon men genieten van een spetterend optreden van een live band, in Wickieland speelde een Keltische Band, in de kermiszone was er een optreden van een Vlaamse zanger en doedelzakspelers in de kasteelzone. Wendy Van Wanten sloot de avond af met een rockend optreden met aansluitend een knallend vuurwerk. De Themeparkfreaks waren aanwezig en brachten heel wat foto’s mee.

Op 9 mei 1971 onteigende een man uit het noorden van Frankrijk een standbeeld van een bij uit Apirama, de voorloper van de populaire attractie het ‘Bos van Plop’ uit het toenmalige Meli Park. Hij nam het mee naar huis als aandenken aan de mooie dag die hij er beleefde. Een van de laatste wensen van de man was dat het beeld terug aan de rechtmatige eigenaar zou worden bezorgd. In navolging van deze wens vond een plechtig moment van in ontvangst name plaats. Hierbij schonk de familie van de inmiddels overleden man het beeld terug aan de familie Florizoone, eigenaars van het voormalige Meli Park, die het op hun beurt symbolisch overhandigden aan Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. Hiermee werd de laatste wens van de man ingewilligd. Onze reporter Benny trok naar het park en bracht heel wat foto’s mee van het plechtige moment, hij nam ook uitgebreid de tijd om de bouwwerken van het Prinsessiakasteel op de foto te zetten en de vele leuke attracties.

Plopsaland de Panne moet in België wel het snelst groeiende park zijn, op 15 jaar tijd investeerde de groep maar liefst 160 miljoen in haar parken. Dit jaar opende in de Panne nog Plopsaqua de deuren, maar ook in het themapark werd heel wat geld geïnvesteerd. De kermiszone werd volledig opnieuw ontworpen met heel wat nieuwe beelden van alle personages uit de Samson & Gert reeks. De Wienerwalz werd vervangen door een nieuw exemplaar en zoveel meer. Ook de koffiekopjes zullen dit jaar volledig getransformeerd worden. Deze zullen in het najaar terug te vinden zijn in een heus Prinsessiakasteel. Wij trokken enkele weken geleden naar het park, waar op dat ogenblik de K3 weekends doorgingen en brachten heel wat foto’s voor jullie mee.

Onze reporter Bert trok naar de Panne om Plopsaland te bezoeken. Hij ontdekte in het park de vele vernieuwingen die afgelopen winter gebeurden. De nieuwe Kermiszone ziet er alvast super uit, Plopsaqua werd geopend en er is een nieuwe parade die door het park trekt. Bert nam uitgebreid de tijd om leuke foto’s voor jullie te maken.

Op 21 maart werd Plopsaqua officieel geopend. Deze opening ging gepaard met een live uitzending waarin ook de vijftiende verjaardag van het park gevierd werd. Pieter trok er naartoe en bracht heel wat foto's mee.

In dit fotoalbum nemen we jullie mee naar Plopsaland de Panne. Het sterkst groeiende park van ons land. Vandaag vond er een Mega Mindy Boevendag plaats. Tijdens de dag was er in het park omwille van dit evenement heel wat randanimatie en in het Plopsatheater kon je een show bekijken met de echte Mega Mindy

In Plopsaland valt altijd wel iets te beleven. Tijdens Cars and coasters gingen de Themeparkfreaks een kiijkje nemen naar de vele auto's. Er stonden auto's tentoongesteld uit vele kaskrakers zoals Back to the future, Dukes of Hazard, Fast en Furious en vele meer.

Tijdens Winterplopsaland kan je genieten van extra veel animatie. Zo heb je er de Samson en Gert Kerstshow, waarbij dit jaar de prinsesjes uit Prinsessia op bezoek kwamen.

Plopsaland organiseerde ook dit jaar weer een Halloween evenement gericht op families. Griezelen kon met Piet Piraat en de dansende heksen.

Op 29/11/2014 vond in Plopsaland de Panne de Fandag plaats, de Themeparkfreaks waren hierop uiteraard aanwezig, en brachten heel wat foto's mee voor jullie.

Honderden feeërieke lichtjes, een ijspiste, kerstdorp en kerstshow. Dat is wat Plopsaland te bieden heeft tijdens de kerstperiode.

We trekken in dit album naar Plopsaland de Panne. We ontdekten het nietuwe Wickieland en de vernieuwde Kaatjes zone. Op deze dag gingen we kijken naar de Plop show en kregen we de kans Amika te ontmoeten.

Winter Plopsa, dat is winterse fun. Een bezoekje van de Kerstman, de Ketnet show, en hopen lichtjes die s' avonds het park omtoveren tot een winter wonderland. En alsof dat nog niet genoeg is, worden de nocturnes afgesloten met een geweldig Plopsa vuurwerk.

Elk jaar opnieuw komen de meiden van K3 hun grootste hits brengen in Plopsaland de Panne. De themeparkfreaks zijn dan ook steeds weer van de partij om samen met de duizenden andere bezoekers deze hits uit volle borst mee te zingen.

Elk jaar opnieuw komt er in Plopsaland de Panne een goedheilig man langs met zijn helpers. Tijdens de Sint Weekends komt de Sint langs met zijn Pieten om de kindjes te verblijden met lekkers en een leuke show in het Plopsa Theater.

Winter Plopsaland dat betekend heel wat extra aankleding, een schaatsbaan, extra shows en een prachtige verlichting. In 2012 kon men nog gaan kijken naar de Mega Mindy show en de Ketnet show in de oude tent die plaats heeft gemaakt voor Wickieland.