Foto’s Phantasialand

Themeparkfreak Gregory en Hannelore trokken samen met enkele familieleden naar Phantasialand. Samen konden ze enkele prachtige gebieden ontdekken in het park en ook enkele ritjes maken op top achtbanen zoals Taron, Black Mamba en F.L.Y. Daarnaast heeft het park nog 2 waterattracties waarin je sowieso nat wordt. Chiapas brengt zijn gasten naar Mexico, terwijl River Quest je op een stevige missie stuurt in de middeleeuwen. Gregory bracht enkele leuke foto’s mee.

Samen met enkele Themeparkfreaks trok Bob naar het eerste park dat hij dit jaar zou bezoeken. Veel opties waren er in deze winterperiode niet, maar Phantasialand is zeker nooit een verkeerde keuze. Tijdens ons bezoek was Wintertraum nog bezig, wat voor extra gezelligheid zorgt, zeker wanneer het donker wordt. Genieten deden we in de topachtbanen F.L.Y, Taron en Black Mamba. Maar zeker ook in opvulattracties als Mystery Castle, Talocan en Maus au Chocolat. We pikten ook de leuke ijsshow mee.

Het einde van het jaar kwam stilaan dichterbij wanneer Themeparkfreaks Hannelore en Gregory besloten twee dagen richting Phantasialand te trekken. In Phantasialand konden ze genieten van Wintertraum waar het park prachtig versierd is met winterse decoratie. Daarnaast hadden ze een overnachting geboekt in het nieuwe Charles Lindbergh hotel dat onderdeel is van Rookburgh. Wanneer je aan Rookburgh denkt, denk je automatisch ook aan FLY, de flying coaster die doorheen dit gebied zijn weg vindt. Uiteraard konden ze er ook genieten van Taron, Black Mamba en Colorado Adventure. Ook Maus au Chocolat konden ze niet overslaan. Gregory nam enkele mooie foto’s van dit park in zijn winterse sferen.

Na jaren van bouwen en teasen ging onlangs, totaal onverwacht, het nieuwe themagebied Rookburgh open in Phantasialand. Themeparkfreaks Bob en Maarten konden dan ook hun nieuwsgierigheid niet langer op de proef stellen en moesten en zouden F.L.Y. op hun coasterteller zetten. Na enkele malen deze geweldige nieuwigheid te testten genoten we uiteraard ook van dat andere imposante monster Taron, gelegen in themagebied Klugheim. En alsof die twee toppers van achtbanen niet genoeg zijn, heeft Phantasialand nog eens een fantastisch leuke B&M Inverted Coaster staan. Uiteraard konden we de superleuke spinning coasters Winja’s en een van de betere mijntreinachtbanen Colorado Adventure niet overslaan tijdens ons dagje.

Wanneer Phantasialand na 4 jaar bouwen hun nieuwe achtbaan open gooit voor het grote publiek dan moet je als pretparkfan daar naartoe. Dat dachten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw dus ook want ze trokken op tweedaagse naar Phantasialand, vijf dagen na de opening van F.L.Y en Rookburgh. Het volledige gebied werd zorgvuldig onder de loep genomen en er werd van alles foto’s genomen. Uiteraard hebben ze ook de rest van het park verkend en hebben ze toppers zoals Taron en Black Mamba ook kunnen berijden. Geniet mee van dit mooie park met heel wat foto’s, vooral van hun nieuwe themagebied en het Ling Bao hotel.

Phantasialand verraste vriend en vijand met de plotse opening van Rookburgh. Dit gebied was al vier jaar in aanbouw en in september steeg de spanning met verschillende tekenen van leven. Het gebied opende en trok pretparkfans van uit alle windstreken richting Bruhl. Zo ook Themeparkfreaks Lies & Dimitri. Uiteraard werden de andere toppers zoals Taron & Black Mamba ook niet vergeten. Geniet mee met hun fotoalbum!

In de maand augustus bezocht Themeparkfreak Gregory samen met zijn vrouw Hannelore het pretpark Phantasialand. Dit magische pretpark is prachtig afgewerkt en heeft heel erg mooie themagebieden. Ze hebben fantastische attracties en een paar van de beste attracties in Europa. Zeker Taron is een absolute aanrader. Al mag je Black Mamba, Chiapas en River Quest ook niet over slaan. Voor de kinderen zijn er 2 spinning coasters, een mijntrein en een indoor achtbaan. Gregory bracht enkele mooie foto’s mee van zijn fantastische dag in Phantasialand!

Themeparkfreaks Jonathan, Dorien, Margarita en Bob trokken onlangs naar het Duitse pretpark Phantasialand, waar het woord thema alle eer wordt aangedaan. We lieten ons hier weer onderdompelen in het immersieve Klugheim gebied, waar een van de knallers van het park te vinden is met de gelanceerde achtbaan Taron. In het Afrika gebied kan je dan weer een ritje maken op de hangende achtbaan Black Mamba, die rakelings langsheen de rotsen scheurt. We maakten ook de tijd om te genieten van de ijsshow en uiteraard riskeerden we een nat pak in de waterattracties River Quest en Chiapas.

Midden in de blokperiode maakten Tim en Tim een dagje tijd voor wat ontspanning. Ze trokken samen naar het Duitse Phantasialand om daar de sfeer van Wintertraum op te snuiven. Zowel in Berlijn als in Klugheim kon je genieten van de kerststandjes. Daarnaast lagen er doorheen het park grote kerstballen. De galerij tussen Maus-au-Chocolat en 6 draken was volledig verlicht.

Begin oktober, net voor het Halloweengeweld in de meeste parken weer losbarst, bezochten we op een stralende zaterdag opnieuw Phantasialand. Dit Duitse park is één van die pareltjes die weten wat een Immersive Experience echt inhoudt. Dit bereiken ze door doorgedreven aankleding, gepaste muziek en vooral steengoede rides. Een van de grootste kleppers is ongetwijfeld de multi launch coaster Taron, die in het gebied Klugheim terug te vinden is,. Maar natuurlijk ook Black Mamba, een hangende achtbaan die zich aan hoge snelheid doorheen de rotsen slingert.

Themeparkfreak Nathan ging op bezoek in het Duitse Phantasialand, waar Taron momenteel de grote blikvanger is. Deze gelanceerde achtbaan siert het prachtige Klugheimgebied, maar ook in de rest van het park viel nog veel meer te ontdekken, zoals de hangende achtbaan Black Mamba,die zich doorheen het Afrikaanse gebied kronkelt. Afkoeling vindt men bij waterattracties zoals River Quest en Chiapas. Ook de liefhebbers van het stevigere werk komen hier zeker aan hun trekken bij Talocan en Mystery Castle.

Op Pinksterzondag trok Themeparkfreak Bob met enkele ex-collega’s richting Bruhl, waar Phantasialand gelegen is. Met één van deze ex-collega’s was ik vroeger naar Phantasialand geweest, en het was toen dat het gekke pretpark virus mij te pakken kreeg. Phantasialand is dan ook de thuishaven van het fantastische themagebied Klugheim, waar de meer dan stevige achtbaan Taron alom aanwezig is. Maar ook Black Mamba kronkelt door het park, in het Afrikaanse gebied. Onder de klassiekers bevindt zich uiteraard ook Colorado Adventure, een mijntreinachtbaan die op menig fanlijstje als favoriet prijkt.

Op de allerlaatste dag van het winterseizoen trokken we naar Phantasialand om er te genieten van Wintertraum. We ontdekten er reuzengrote kerstballen en een prachtig versierde Kaiserplatz. We genoten van shows zoals de ijsshow “White Christmas on Ice” en de vurige show “Tiempo De Feugo”. Uiteraard kwamen ook de attracties aan bod, zoals de geweldige achtbaan Taron in het Klugheim gebied, de hangende achtbaan Black Mamba en vele andere.

Themeparkfreaks Michael en Greet trokken naar het Duitse Bruühl, om daar een bezoekje te brengen aan Phantasialand. Het park staat deze periode volledig in het teken van de winter en Kerstmis. Grote kerstballen liggen verspreid doorheen het park. Nog meetr kerstsfeer vind je bij de schaatsbaan, de winterse lekkernijen, de gezellige vuurhaarden. In het park vinden ook enkele speciale winter shows plaats, zoals de vurige show Tiempo de Fuego bij waterbaan Chiapas en de slotshow The Magic Rose – Spirit of Light. De dag wordt telkens afgesloten met een vuurwerk.

In sommige pretparken brak de Halloweengekte al los, bij anderen gaat ze binnenkort beginnen. Wij opteerden om ons gratis retourticketje te gebruiken in het phantastische Phantasialand. We begonnen onze dag met de geweldige indoor Spinning Coasters Winja’s Fear en Force, zakten vervolgens af naar de darkride Hollywoodtour en maakten een donker ritje op Temple Of The nighthawk voordat we de slang Black Mamba gingen temmen in het Afrikaanse gedeelte. Onze dag bracht ons ook, hoe kan het ook anders, in het geweldige themagebied Klugheim. Hier maakten we een tijdsreis op de achtbaan Raik en raasden we tegen hoge snelheid over de track van Taron. Een frisse neus haalden we bij de leuke ijsshow, waarna we een duik maakten in Chiapas en meermaals ondersteboven waren van Talocan.

Themeparkfreaks Dimitri en Dwainie bezochten het Duitse Phantasialand, een park waar men thema hoog in het vaandel draagt. Wanneer je het park betreedt waan je jezelf meteen in een andere wereld, die met elk themagebied opnieuw verandert. Ongetwijfeld kent iedereen ondertussen het nieuwste gebied Klugheim al. Een gebied waar de superkrachtige achtbaan Taron de grote blikvanger is, maar ook de achtbaan Raik blijft superleuk. In het Deep In Afrika gebied is de blikvanger dan weer de hangende achtbaan Black Mamba die sierlijk rond kronkelt. Wie meer geniet van een waterattractie, kan terecht in het themagebied Chiapas, waar de Log Flume je zal verbazen door de enorme aankleding, maar ook de nabijgelegen attractie River Quest staat garant voor een natte rit.

Al sinds de aankondiging interesseerde het zomerevenement in Phantasialand themeparkfreak Nathan enorm. Een last-minute vrije dag op het werk zorgde ervoor dat hij op 19 augustus, wanneer de zogeheten ‘Celebration Days’ voor de laatste keer plaatsvonden, toch nog een tripje kon plannen. Het park vierde op die dag haar 50ste verjaardag en bleef tot middernacht geopend. De avond werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Bekijk hieronder de foto’s van een druk, maar zeer geslaagd dagje.

De Themeparkfreaks bezochten het Duitse Phantasialand, een park waar men thema hoog in het vaandel draagt. Wanneer je het park betreedt waan je jezelf meteen in een andere wereld, die met elk themagebied opnieuw verandert. Ongetwijfeld kent iedereen ondertussen het nieuwste gebied Klugheim al. Een gebied waar de superkrachtige achtbaan Taron de grote blikvanger is, maar ook Raik een superleuke achtbaan is. Bij de waterattractie River Quest ontdekten we heel wat nieuwe aankleding, die de rit alleen maar ten goede komt. In het Deep In Afrika gebied is het dan weer de hangende achtbaan Black Mamba die sierlijk rond kronkelt. Ook hier werd afgelopen winter gewerkt aan extra beleven, ook de stoeltjes en beugels op deze achtbaan werden vernieuwd.

De Themeparkfreaks bezochten samen met Themaparknews het Duitse Phantasialand. In het park vond het Wintertraum evenement plaats, waarbij het park prachtig verlicht wordt. Verder biedt het park de bezoeker een aangepast showaanbod aan, dat mooi aansluit bij de winterse sfeer. We genoten van alle attracties en de Christmas On Ice Show. Het meest onder de indruk waren we van Tiempo De Feugo bij Chiapas, waarbij metershoge vlammen gebruikt werden. Uiteraard werd het nieuwe themagebied Klugheim meermaals bezocht, waar we enkele ritjes maakten op de geweldige achtbaan Taron.

Ook Michael en Greet konden de lokroep van het nieuwe themagebied Klugheim in Phantasialand niet weerstaan. In dit gebied genoten ze van de ritjes op de spectaculaire nieuwe achtbaan Taron, maar ook van zijn kleinere buur Raik. Behalve deze twee prachtige baantjes, genoten ze ook van de hangende B&M achtbaan Black Mamba en de spinning Coasters Winja’s Fear en Force. Wie Phantasialand zegt denkt natuurlijk ook meteen aan de thrillrides als Mystery Castle en Talocan. Voor waterpret kan je terecht in River Quest en de prachtige log flume Chiapas.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Phantasialand onlangs het prachtige themagebied Klugheim opende waar Taron alles domineert. Deze multi-launch-coaster is zomaar eventjes de snelste in zijn soort en levert een rit op die van deze achtbaan een van de beste achtbanen ooit maakt. Op zijn verjaardag trok onze fotograaf Bob samen met enkele Themeparkfreaks richting Phantasialand om te genieten van heel wat ritjes op deze topper. Maar behalve Klugheim heeft het park nog heel wat andere toppers in huis natuurlijk; denk maar aan de topspin Talocan, de rapid river ‘River Quest’, de torenattractie Mystery Castle en ook het prachtige gebied rond Chiapas en de hangende achtbaan Black Mamba zorgden voor urenlang pure pret.

Dat Phantasialand de fantastische nieuwe zone Klugheim opende, zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Na twee jaar wachten was iedereen razend benieuwd naar het eindresultaat en dat is zonder meer geweldig te noemen. Taron is een achtbaan op wereldniveau, met twee sterke lanceringen, snelle richtingswissels en een ongelooflijke snelheid werd deze meteen de publiekslieveling. Ook Raik is een meer dan leuke toevoeging aan deze zone, onderschat deze bescheiden achtbaan zeker niet. Enkele Themeparkfreaks konden niet langer wachten en trokken naar het park om Klugheim te ontdekken.

Themeparkfreak Dries trok naar het oergezellige Phantasialand, een park dat ieder jaar blijft groeien. Ongelooflijk hoe dit eerder kleine park attracties en zones in elkaar kan verweven, zodat het een super aanbod aan kan bieden. Meermaals nam het park de laatste jaren afscheid van klassiekers die vervangen werden door nieuwe pareltjes. Dit jaar zal het nieuwe themagebied Klugheim openen met daarin twee achtbanen, Taron en Raik. Ook al is dit gebied nog niet volledig klaar toch kijkt het park opnieuw naar de toekomst. Om plaats te maken voor alweer iets nieuws ging de simulator Race For Atlantis tegen de vlakte. Themeparkfreak Dries trok door het park en nam heel wat foto’s van alle werkzaamheden die in het park plaatsvinden.

Tijdens deze warme winter trok Dries richting Phantasialand, waar een kerst evenement plaats vind. Het park ligt op magische wijze toch onder een laagje sneeuw en is versierd met de nodige kerstversieringen. Dries kon er genieten van toppers als Talocan, Mystery Castle en Black Mamba, maar stond ook stil bij de bouwwerf van Klugheim, waar men momenteel twee achtbanen bouwt.

Phantasialand, een land waar thematisatie en beleving de belangrijkste factoren zijn. De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar dit fantastische land. In het park genoten ze van toppers als Mystery Castle, River Quest, Talocan, Chiapas en vele andere spectaculaire attracties. Achtbanen als Black Mamba, Colorado Adventure en de Winja’s staan garant voor geweldige leuke ritjes, waar men geen genoeg van kan krijgen. We konden ook niet om het nieuwe Klugheim gebied heen, zonder halt te houden en met open mond te kijken naar al die pracht die er gebouwd wordt. We namen uiteraard heel wat foto’s mee voor jullie.

In Phantasialand valt men van de ene verbazing in de andere, steengoede attracties, hopen thematisatie en entertainement. Wij trokken opnieuw naar dit prachtige park en brachten een leuk fotoalbum mee.

Phantasialand is een van die pareltjes die jaar na jaar volop investeren. Hun laatste aanwinst was Chiapas, een geweldig mooi aangeklede Log Flume. Wij als Themeparkfreaks gingen hem meermaals uittesten en brachten leuke foto's mee.

Phantasialand, land vol pracht en praal, land vol geweldige attracties, land waar Chiapas opende. Deze indrukwekkende waterattractie heeft zomaar eventjes de steilste drop ooit op een gelijkaardige attractie.

Phantasialand is een van die parken die mensen kan doen wegdromen en het gevoel geven dat ze in een andere wereld terecht kwamen. De overweldigende thematisering zal je zeker niet ontgaan. Met Attracties als Black Mamba, Mystery Castle, Colorado, Talocan en vele andere kreeg je niet enkel steengoede attracties voorgeschoteld, elk daarvan is nog eens prachtig aangekleed en voorzien van de nodige themamuziek.

Phantasialand is gelegen in het Duitse Bhrull. Dit park biedt toppers aan als Talocan Mystery Castle en Black Mamba.