Foto’s Parc Bagatelle

Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie trokken met hun zoontje Caleb naar het Franse pretpark Parc Bagatelle. Dit park investeerde de laatste jaren vooral in renovaties en het creëren van themazones. Ook openden er meerdere nieuwe attracties. Maar de hoofdattractie voor de achtbaanliefhebbers blijft hier toch zonder twijfel Triops, een Inverted Boomerang achtbaan van Vekoma. Verder vind je hier de achtbanen Le Spirale Des Dunes, Gaz Express, Kid'z Coaster en Famous Jack.

Tijdens de zomermaanden besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore het oudste nog actieve pretpark van Frankrijk te bezoeken. Namelijk Parc Bagatelle. Dit redelijk onbekende pretpark heeft met Triops een unieke achtbaan waarvan er maar enkele op de wereld zijn. Daarnaast heeft het ook nog 4 andere achtbanen. Er is ook een hele toffe rapid river aanwezig in het park. Hoog tijd voor een bezoek aan dit Franse pretpark, geniet mee met deze toffe foto’s!

Sinds het nieuws de wereld in ging dat Parc Bagatelle mogelijk haar hangende Boomerang achtbaan Triops te koop zou gezet hebben, planden Themeparkfreaks Bob, Tim, Jonathan, Levi en Natalie een tripje richting dit Franse park. Dit gezellige pretparkje opende dit jaar nog een volledig nieuw kindergebied, in boerderijthema. In dit gebied staat de Big Apple achtbaan Kid'z Coaster. Jammer genoeg voor de credithunters werd hier een maximumlengte van 1,50m op geplakt, tenzij je een kind begeleid, waardoor deze credit nu moeilijk te scoren valt. Op een warme dag als deze doken we met veel plezier in de Hafema Rapid Le Raft en boomstamattractie Le River Splatch, maar maakten voornamelijk ritjes op de achtbanen Triops, Le Spirale Des Dunes, Gaz Express en Famous Jack.

Themeparkfreaks Maarten, Bob, Dimitri & Nathan trokken op 30 september richting Parc Bagatelle. Dit parkje is het oudste nog geopende pretpark van Frankrijk. Bagatelle biedt vijf achtbanen aan , Famous Jack, Gaz’Express, Kidz Coaster, Les Spirales des Dunes en Triops. Deze laatste is een invertigo van Vekoma, wereldwijd zijn er daar maar vier van gebouwd. Een bezoekje aan dit park  is dus wel eens de moeite waard. Daarnaast vind je er ook een air race van Zamperla met Silver wings, een rapid river genaamd Le Raft en een loge flume.  Kortom een ideaal dagje uit voor de hele familie.

Themeparkfreaks Michael en Greet brachten onlangs een bezoekje aan het Franse Parc Bagatelle. Dit park heeft de laatste jaren enorm gewerkt aan de aankleding en beleving van de attracties. Ook werden er heel wat nieuwe attracties toegevoegd aan het aanbod, waaronder een Big Apple achtbaan. Met Gaz Expres heeft het park een achtbaan in huis, waarbij je niet waar je eerst moet kijken, heel wat speciale effecten en aankleding zorgen voor een bijzondere ervaring. Famous Jack kreeg ook een zeer leuk thema, deze spinning coaster zal je zeker niet teleurstellen. Maar de grootste aantrekkingskracht in het park is de omgekeerde boomerang-achtbaan Triops. Bij deze achtbaan hangt de trein onder de track en leg je het ritje ook achterwaarts af. Sinds kort kan je in het park ook plaatsnemen in de nieuwe Silver Wings, waarbij je in een vliegtuigje plaatsneemt en meermaals overkop gaat.

Themeparkfreaks Dimitri en Dwainie bezochten het Franse park Bagatelle. In dit park is Triops ongetwijfeld de grote blikvanger. Deze Vekoma achtbaan heeft de layout van een Boomerang, maar bij deze uitvoering hangt het treintje onderaan de track, wat ze veel intenser maakt. Verder opende het park dit jaar nog de Air Race attractie, Silver Wings, in een gloednieuw gebied. Met Famous Jack heeft het park ook een Spinning Coaster in huis, die een zeer leuk thema kreeg, maar het meest indrukwekkend e thema heeft de achtbaan Gaz Express, waar zelfs vuureffecten gebruikt worden.

Themeparkfreak Benjamin bracht onlangs een bezoekje aan het Franse Parc Bagatelle. Dit park heeft de laatste jaren enorm gewerkt aan de aankleding en beleving van de attracties. Ook werden er heel wat nieuwe attracties toegevoegd aan het aanbod, waaronder een Big Apple achtbaan. Met Bag Expres heeft het park een achtbaan in huis, waarbij je niet waar je eerst moet kijken, heel wat speciale effecten en aankleding zorgen voor een bijzondere ervaring. Famous Jack kreeg ook een zeer leuk thema, deze spinning coaster zal je zeker niet teleurstellen. Maar de grootste aantrekkingskracht in het park is de omgekeerde boomerang-achtbaan Triops. Bij deze achtbaan hangt de trein onder de track en leg je het ritje ook achterwaarts af.

Parc Bagatelle is een Frans park dat niet ver van de Belgische grens gelegen is. Het park richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen en heeft een leuk aanbod aan attracties te bieden. Dit jaar investeerde het park heel wat geld in vernieuwingen en zelfs twee nieuwe attracties. Er kwam een volledig nieuwe achtbaan, een Big Apple die de naam Kid’z Coaster kreeg. “Ragondingue” werd verplaatst naar een ander deel van het park en werd ook volledig gerenoveerd, deze gaat nu door het leven als “Famous Jack”. Ook “Gaz Express” kreeg een verfbeurt en volledig nieuwe aankleding. Buiten de achtbanen opende het park dit jaar ook een nieuwe zweefmolen die “Le Twist’Air” zal noemen. De Themeparkfreaks trokken naar het park om al die nieuwigheden uit te testen en brachten heel wat foto’s mee.

Parc Bagatelle ligt niet zo ver over de Belgisch/Franse grens. In het park vind je een mooi aanbod aan familiegerichte attracties terug. Mat de spinning coaster Ragondingue en de suspended boomerang coaster Triops hebben ze enkele super leuke achtbanen. Ook de familiale achtbanen Spirale Des Dunes en Bag Express zijn dan weer zeer leuke familie achtbanen.