Foto’s Olmense Zoo

Net nadat de eerste versoepelingen van de tweede lockdown een feit waren besloot Themeparkfreak Gregory opnieuw een dierentuin te bezoeken. Want één van de versoepelingen was dat de dierentuinen terug mochten openen. Samen met zijn vrouw Hannelore genoten ze van een zonrijke dag in Pakawi Park. De vroegere Olmense Zoo biedt onderdak aan onder andere tijgers, leeuwen en beren. Jammer genoeg was één van de iconen vorige week overleden. Paka, een van de twee tijgers (de een was oranje en de andere wit) is er helaas niet meer. Gelukkig heeft deze kleine maar mooie dierentuin heel wat andere dieren en blijft Paka vereeuwigd in de naam van het park. Gregory bracht enkele mooie foto’s mee van hun bezoek.

Op 25 januari 2020 besloot Themeparkfreak Gregory samen met zijn vrouw Hannelore een bezoekje te brengen aan Pakawi Park. Dit park ken je misschien beter als de Olmense Zoo. De specialiteit van dit park is katachtigen, dan denk je natuurlijk aan tijgers en leeuwen maar er zijn ook zwarte panters, lynxen, poema’s en meer. Daarnaast is er ook een ruime collectie aan vogels te bewonderen. Geniet van de foto’s!

Themeparkfreaks Timothy & Jimmy bezochten op 13 oktober 2018 de Olmense Zoo. Later op de dag werden ze vergezeld door Themeparkfreak Tristan en zijn zoontje Gust. Het gezelschap ging op ontdekking in het Olmense dierenpark. Een bijzondere diersoort in het aanbod van de Olmense Zoo is ongetwijfeld de zeldzame fretkat of fossa. Tijdens een bezoekje moet je zeker ook eens een kijkje nemen in het berenbos en het gebied der wolven. Bij regenweer kan je terecht in de grote tropenhal. In het savannegebied kom je oog in oog te staan met olifanten, giraffen, antilopes en vele andere Afrikaanse diersoorten.

De Olmense Zoo moest onlangs de deuren verplicht sluiten. Er werden vervolgens heel wat aanpassingen doorgevoerd zodat deze dierentuin opnieuw zou kunnen openen voor het grote publiek. Na deze periode van verbeteringswerken kreeg de Olmense zoo opnieuw groen licht van de Vlaamse regering voor een heropening. Dit gebeurde op 18 November 2017. Het park plant het komende jaar tevens opnieuw verbeteringswerken. De Themeparkfreaks gingen onlangs eens een kijkje nemen in deze dierentuin in volle ontwikkeling. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Themeparkfreak Timothy maakte.

Nadat de Olmense Zoo na enkele stressvolle weken opnieuw mocht openen trok Themeparkfreak Tristan met zijn vriendin Han meteen naar het park. In de zoo kan je veel diersoorten terugvinden van kleine konijntjes tot olifanten. Deze zoo heeft ook een indrukwekkende collectie katachtigen, waaronder witte leeuwen en -tijgers, panters, luipaarden en veel meer. Op de Savanne kan je dicht bij de giraffen komen. Er lopen daar ook watusirunderen, olifanten en vele andere savannedieren rond. Het Berenpad leid je dan weer door het bos waar je de beren en wolven kan ontdekken.

De Olmense zoo is gelegen in het gelijknamige dorp Olmen. In de zoo kan je veel diersoorten terugvinden van kleine konijntjes tot olifanten. Deze zoo heeft ook een indrukwekkende collectie katachtigen waaronder witte leeuwen en tijger, panters, luipaarden en veel meer. Op de Savanne kan je dicht bij de giraffen komen, ook lopen daar watusirunderen, olifanten en vele anderen rond. Het Berenpad leid je dan weer door het bos waar je de beren en wolven kan ontdekken. Onze reporter Benny trok naar het park en bracht heel wat foto’s mee.

De Olmense Zoo is een kleinere zoo gelegen te Olmen. Je kan hier heel wat Katachtigen terug vinden.