Foto’s Nausicaa

Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie bezochten onlangs een van Europa’s grootste zeeaquaria, gelegen in het Franse Boulogne-Sur-Mer. In Nausicaá kan je heel wat vissen, haaien en andere zeedieren ontdekken. Buiten vissen kan je in het park ook kennis maken met pinguïns, zeeleeuwen en zelfs reptielen.

Aan de Franse kust, meer bepaald in Boulogne-Sur-Mer, ligt de grootste aquariumtank van Europa. Uiteraard hebben we het hier over Nausicaa, een gigantisch complex dat een thuis biedt aan een heleboel vissen, haaien en andere zeedieren. Op de laatste zondag van januari besloten Themeparkfreaks Dimitri, Lies, Hannelore en Gregory om een bezoekje te brengen aan deze indoor dierentuin, want naast zeedieren vind je er ook nog reptielen. Denk maar aan slangen en hagedissen. In Nausicaa vind je ook een heleboel informatie terug over onze planeet en de opwarming ervan. Wie goed heeft opgelet kan er zelfs een quiz invullen. Gregory nam alvast enkele leuke foto’s.

In de Noord-Franse kustgemeente Boulogne-sur-Mer kan je een bezoekje brengen aan een van Europa’s grootste zeeaquaria. Nausicaá wordt beschreven als een aquarium, maar ook als een centrum voor wetenschappelijk onderzoek. In 2020 bevat Nausicaá 17 miljoen liter zeewater (dat zijn ongeveer zeven Olympische zwembaden), enkele tientallen aquaria en terraria met ongeveer 580.000 zeedieren van over de hele wereld. Zo kunnen bezoekers zelfs een mantarog van dichterbij bekijken. De mantarog kan 8 meter lang worden en 1,8 ton wegen. Daarmee kaapt het de titel van grootste rog ter wereld weg. Nausicaá's missie is om mensen de zee te laten ontdekken en ze beter leren te waarderen. Het heeft de bijzonderheid dat het tegelijkertijd leuk, educatief en wetenschappelijk is.

Nausicaa is het Nationale Zeecentrum van Frankrijk, dit park streeft er naar de mens bewuster te maken van duurzame ontwikkelingen en het behoudt van de waterdieren. In het park kan je dan ook heel wat waterdieren ontdekken. In meerdere grote en kleine aquaria ontdek je van kleine visjes, tot grote haaien. Behalve vissen kan je in het park ook kennismaken met pinguïns en zeeleeuwen. Dierenliefhebbers Michael en Greet bezochten het park en brachten het mooi in beeld in dit fotoalbum.