Foto’s: Motiongate

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de V.A.E. om er pretparken te bezoeken. Zo vind je in Dubai Motiongate terug, wat een van de grotere parken van het land is. In Motiongate vind je themagebieden rond Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda en De Smurfen. Het park telt zeven achtbanen, tal van darkrides en heeft oog voor afwerking. Het is er namelijk overal prachtig gethematiseerd. Gregory nam enkele foto’s van dit prachtige park.

Motiongate is onderdeel van Dubai Parks and Resorts dat 4 verschillende parken bevat. De andere parken zijn Legoland Legoland Dubai, Waterpark Dubai en Bollywood Parks Dubai. Motiongate is zowel een indoorpretpark als een outdoor pretpark. Het staat in het teken van verschillende bekende IP’s, zoals Now You See Me, The Hungergames, Madagascar, How To Train Your Dragon, de Smurfen, The Green Hornet, Ghostbusters, Hotel Transylvania, Kung Fu Panda, John Wick, The Flintstones, Shrek en vele andere. Het park heeft in totaal 7 achtbanen waarmee het op achtbaan vlak een van de grootste van de VAE is. De belangrijkste en spectaculairste achtbanen van het park zijn de erg leuke Madagascar Mad Pursuit, dit is een custom indoor Infinity Coaster zonder inversies van Gerstlauer Amusement Rides en Capitol Bullet Train, een launch coaster van Mack Rides waarbij de lancering nog trager is dan de lancering van Star Trek in Movie Park Germany (ja het kan dus nog trager). Ook een echte topper is de Dragon Gliders, dit is een Inverted Powered Coaster van Mack Rides zoals Arthur in Europa-Park, maar dan in het thema van How To Train Your Dragon die een erg leuke rit weggeeft. De John Wick achtbaan, een 4D Free Spin achtbaan van S&S Sansei Technologies was bij ons bezoek echter gesloten. Deze achtbaan en de Now You See Me: High Roller, een spinning coaster van Maurer Rides zijn overgekocht van het gecancelde Six Flags Dubai pretpark dat eveneens in het Dubai Parks and Resorts had moeten openen.

Motiongate is een pretpark dat deel uitmaakt van een cluster van in totaal drie pretparken: Motiongate, Bollywood Park en Legoland Dubai. Wij bezochten enkel Motiongate. Het park werd onderverdeeld in verschillende filmhuizen, zoals Lionsgate, waar je verschillende attracties gethematiseerd naar The Hunger Games kan terug vinden, Columbia Pictures met onder meer een Ghostbusters darkride en de The Green Hornet-coaster, een Gerstlauer bobsled type. Eyecatcher in het park is de Dreamworks zone, een indoor gedeelte dat prachtig gethematiseerd werd naar verschillende gekende animatiefilms als How to tame your dragon, Kung Fu Panda, Schrek en Madagascar. In het Madagascar gedeelte kan je de beste coaster van het park terug vinden; Madagascar Made Pursuit.