Foto’s Mondo Verde

Op zondag 3 maart 2024 bezochten Themeparkfreaks Jonathan, Tim en Nathan het Nederlandse pret- en dierenpark Mondo Verde. De voornaamste reden van dit bezoek was de nieuwe achtbaan Havana Spinning Adventure, die in 2023 geopend werd. Daarnaast biedt het park nog een tweede achtbaan, zweefmolen, schommelschip en botsauto’s. De log flume en de nautic jets bleven helaas gesloten tijdens ons bezoek. Naast de attracties genoten we uiteraard ook van de dieren en de mooie tuinen die Mondo Verde te bieden te hebben.

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken samen met Gust en Linda naar het Nederlandse park Mondo Verde. Dit park biedt drie trekpleisters aan, namelijk wereldtuinen, een dierencollectie en een attractiegebied. In dat laatste gebied zouden we een nieuwe credit kunnen scoren in de vorm van de nieuwe achtbaan Havana Spinning Adventure. Verder kan je hier een zweefmolen vinden, een grote boomstamattractie, een schommelboot en een oudere achtbaan met Treno. Onder de dieren vind je hier leeuwen, tijgers, luipaarden, kamelen en veel meer. Wanneer je door het park wandelt, geniet je van de mooie natuur en mooie tuinen van het park en je maakt zelfs een boswandeling in een bos vol met beelden.

Themeparkfreak Maarten ging op vakantie in België, want de geplande vakantie naar Duitsland kon weer niet doorgaan. Gelukkig kunnen we al wel de grens overgaan naar Nederland. Mono Verde is een leuk dagje uit en met hun all-in formule moet je al niet rondsleuren met een picknick. Naast tal van dieren staan er ook enkele attracties. Ook hier was het een leuke, toch natte dag. Maar dat lieten we de pret niet bederven.

Toen halverwege juni de grenzen weer open gingen, besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore hun Coaster Count verder aan te vullen. Daarom kozen ze voor een bezoek aan Mondo Verde in Landgraaf. Dit Nederlandse park heeft in hun aanbod een achtbaan, een log flume en een flying carrousel. Er zijn ook verschillende soorten dieren te bezichtigen zoals leeuwen en tijgers. Het park heeft daarnaast ook nog allerlei tuinen die ingericht naar verschillende regio's uit de wereld. Gregory bracht van dit prachtige park enkele mooie foto’s mee, veel kijkplezier!

Voordat Themeparkfreaks Sven en Jasper huiswaarts keerden, maakten ze nog een kleine omweg langs onze noorderburen. Wegens het korte bezoek aan Klotten, was er nog tijd om het all-you-can-eat-park Mondo Verde mee te pikken, inclusief de wereldtuinen. In het attractiepark van Mondo Verde stond er niet veel om naar huis te schrijven. Een Zierer achtbaan met een nieuwe verflaag, een logflume en enkele kinderattracties vol Duitse kinderen. Dan maar langs de dieren en door de wereldtuinen kuieren. Die laatste waren zeker eens de moeite, ondanks de verwilderde look van de bomen, planten en bloemen. In onderstaande foto’s vindt u een bloemlezing van onze ervaringen in Mondo Verde.

Themeparkfreak Tristan trok met zijn vriendin Han en zoontje Gust naar Mondo Verde. Dit park is een combinatie van wereldtuinen, een dierenpark en attractiepark. Onder de dieren bevinden zich grote exemplaren zoals kamelen, witte leeuwen en tijgers. Het attractiegebied telt enkele attracties, waaronder een boomstamattractie en achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer.

Alvorens aan te schuiven aan een rijkgevulde eettafel op kerstavond trokken we naar het familiepark Mondo Verde in Landgraaf. Dit Nederlandse park heeft zichzelf op de achtbaankaart gezet sinds 2009, want toen werd de Wilde Tijger Achtbaan aldaar geopend. De achtbaan komt uit de stallen van Zierer en draaide voorheen nog haar rondjes in het Zweedse Liseberg als Cirkusexpressen. Mondo Verde is meer dan een attractiepark. Naast attracties als een log flume, botsauto’s en enkele Nautic Jets kan je in het park vooral dieren en tuinen bewonderen. Geniet mee van onze foto’s.

Ook dit jaar weer barstte de hel los in het Nederlandse park Mondo Verde tijdens The Villains III. Een Halloweenevenement dat het park opdeelt in meerdere scare zones. De acteurs dragen tijdens dit evenement prachtige kostuums en zorgen voor een creepy sfeertje in het park. Persoonlijk genoten we het meest van de scare maze The Infected, waar een virus losbrak en je op de vlucht gaat voor de geïnfecteerden. Bij The Fun Maze kwamen we dan weer terecht bij een gestoord circusgezelschap en bij de Witte Wieven dwaalden de personages rond in een dikke mist. The Villains III was een event dat anders is dan andere Halloweenevents door de locatie, maar vooral door de sterke kostuums die de acteurs dragen.

Tijdens het Villains Halloween evenement verandert Mondo Verde van een charmant park in een enge plek waar je nergens meer veilig bent voor ronddwalende monsters. Het park wordt onderverdeeld in meerdere scare zones, waar acteurs talrijk aanwezig zijn. Ook kan je enkele mazes verkennen, die een voor een ervoor zorgen dat je koude rillingen zal krijgen.

De eerste editie van Halloween “The Villains” in Mondo Verde Landgraaf was een daverend succes! Grote getallen bezoekers wisten de weg naar dit nieuwe evenement in Zuid-Limburg te vinden! De organisatoren “ Twilight Fantasy Productions” en “ Mondo Verde ” presenteerden de bezoekers een groot scala aan zeer fraaie scare actors, verschillende scare zones ,Halloween lekkernijen en artikelen, en afsluitend een gave Afterparty in “Hell Hambra” met DJ! Dit evenement dat plaatsvond op 30 en 31 oktober krijgt zeker een vervolg!!! Halloween “The Villains II” is coming on 28 and 29 of October 2016! Tipje van de sluier……Twilight Fantasy Productions en Mondo Verde zullen The Villains II op een zeer fraaie en innoverende manier gaan uitvoeren! Zo zullen zij een complete nieuwe “Halloween Dimension” presenteren in een voor nog Nederland onbekend fenomeen! Uniek en de 1e keer in Nederland te zien! Geniet van de mooie foto’s

Mondo Verde is een familiepark van maar liefst 25 hectare groot. Op die oppervlakte kan je heel wat dieren ontdekken, wandelen door prachtige tuinen en enkele attracties berijden. Het park heeft naam gemaakt met haar prachtige Wereldtuinen, zoals de Tropenhal, Italië, China en Japan. Maar ook de Portugese paleistuinen en Engelse landschapstuinen. Door het hele park staan veel speeltoestellen opgesteld en er is zelfs een attractieboulevard met een piratenschip, achtbaan, klimvulkaan, reuze trampoline, botsauto’s en nog veel meer. In het spannende bos ligt het Dinofauna met tientallen ‘levensechte’ dinosauriërs. In het park leven meer dan 650 dieren waaronder veel vissen, (tropische) vogels, apen en boerderijdieren. Maar ook brilkaaimannen, wilde katten, neusberen, stekelvarkens en walaby's, de meeste opvallende dieren zijn ongetwijfeld de witte leeuwen. De themeparkfreaks trokken er naartoe en namen heel wat foto’s mee.

Mondo Verde is gelegen in Nederland. In dit park ontdek je vele wereldtuinen, dieren en zoveel meer. Themeparkfreak Dwainie trok hier naartoe en bracht heel wat leuke foto's voor ons mee.

Mondo Verde is een Nederlands park dat prachtige tuinen tentoonstelt. Het park bezit ook een uitgebreide dierencollectie en een attractie gedeelte.