Foto’s Monde Sauvage

Themeparkfreak Maarten ging op vakantie in België, want de geplande vakantie naar Duitsland kon weer niet doorgaan. Ook Monde Sauvage bezochten we opnieuw. Ook hier was een bezoekje toch al enkele jaren geleden. Het park biedt met zijn autosafari een leuke droge dag aan in dit typische Belgische zomerweer. Gelukkig hielden we het droog en konden we ook het park te voet bezoeken.

Op safari tussen de wilde dieren en dat in België? Ja dat kan! Themeparkfreaks Bob, Tristan en Han trokken onlangs naar Monde Sauvage, gelegen dichtbij Luik. In dit park begint je avontuur met een autosafari, waarbij je tussen heel wat dieren rijdt zoals zebra’s, gnoes, emoes enz. Ook kan je er enkele grotere dieren ontdekken zoals olifanten, neushoorns en nijlpaarden, maar deze lopen niet vrij rond. Na de autosafari trek je er te voet op uit om de pinguïns, roofvogels, katachtigen en heel wat andere dieren te ontdekken.

Aangezien een safarireisje naar Kenya er niet in zit tijdens deze coronaperiode, besloten we eens om een kijkje te nemen bij Safaripark Monde Sauvage in eigen land. Dit middelgrote dierenpark is gelegen nabij Luik. Naast een heuse autosafari kan men hier ook een leuke wandelsafari ondernemen. Deze neemt je mee langsheen de apeneilanden, het giraffenpadok & vele andere diersoorten. Leeuwen, tijgers, jachtluipaarden, kamelen, zebra’s, neushoorns, … Je vindt ze hier allemaal. Geniet mee van de foto’s die Themeparkfreak Timothy maakte.

Op de eerste dag van hun staycation of een reis in eigen land besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore op de eerste dag een bezoek te brengen aan een dierentuin. Ze brachten een bezoek aan Monde Sauvage in het Waalse Aywaille. Deze dierentuin heeft prachtige diersoorten in hun aanbod en je kan hier, juist zoals in de Beekse Bergen, rijden met de wagen tussen de dieren. Zo reden ze met de auto tussen de zebra’s en neushoorns. Verder heeft het park ook ijsberen, leeuwen, tijgers en allerlei soorten vogels. Zo kan je hier ook genieten van een papegaaien- en een zeeleeuwenshow. Geniet mee van dierrijke dag met de volgende foto’s.

Le Monde Sauvage is een combinatie tussen een dierentuin en een safaripark in Aywaille in de provincie Luik. Wanneer bezoekers met hun auto het park binnenrijden worden ze meteen ondergedompeld in een Afrikaanse safari met zebra's, gnoes, struisvogels, capibara's, giraffen, olifanten en neushoorns. Deze laatste drie diersoorten hebben echter geen vrije uitloop en kunnen dus niet bij de auto’s van de bezoekers komen. Na de safari wordt de auto ingewisseld voor een fikse wandeling doorheen de rest van de dierentuin. Aan de grote parkeerzone is er een kinderboerderij met een grote speeltuin, maar ook een cafetaria waar volwassenen even kunnen uitrusten. In de dierentuin is er een ruime verzameling aan katachtige diersoorten zoals leeuwen, panters, tijgers en poema’s. Er is een zone waar poolberen vertoeven maar ook pinguïns ontbreken niet aan het lijstje van pooldieren. Even verderop kunnen bezoekers dan weer talloze exotische en kleurrijke vogelsoorten bekijken. In het park zijn er ook verschillende vijvers met in het midden telkens een eiland. Op de eilanden zitten veelal verschillende apensoorten zoals chimpansees, orang-oetans, baard- en dwergaapjes. Andere benoemingswaardige diersoorten in de uitgebreide verzameling aan diersoorten in Monde Sauvage zijn de witte wolven, bruine beren en rode panda’s.

Themeparkfreak Maarten trekt jaarlijks met zijn gezin naar onze Belgische Ardennen. Ze kozen steeds dezelfde locatie zonder ooit echt de omgeving te verkennen. Hoog tijd voor wat verandering. Nadat ze zo al Mont Mosan ontdekten, was het nu tijd voor de ontdekking van Monde Sauvage. Het (voorlopig) enige dierenpark van België waar er nog ijsberen te zien zijn. Al vond de oudste zoon (4 jaar oud) eerder dat het vuile beren waren. Het park heeft 3 shows (Papagaaien, Roofvogels en zeeleeuwen) en is tevens ook een safari park waarbij je een groot stuk met de wagen kan bezoeken. Betalen doe je voordat je het domein oprijdt. Voor een extra bijdrage kan je ook met een parktreintje rondrijden, of een tocht op de rug van een kameel doen, of was het toch een dromedaris?

Een bezoekje aan Monde Sauvage doe je in twee delen. Eerst kan men met de auto door het park rijden waar watusirunderen, giraffen, zebra's, gnoes, struisvogels, capibara's en nog vele andere vrij rondlopen. De neushoorn, nijlpaarden en Afrikaanse olifanten kan men ook bewonderen, deze hebben wel geen vrije uitloop. Nadat de auto geparkeerd is kan men het park binnen gaan voor het tweede deel. Er is een volière met exotische vogels en een show met papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. Verder zijn er beren, witte wolven, Amerikaanse bizons, vele roofvogels en katachtigen zoals het jachtluipaard, de leeuw, de zwarte panter, tijgers en poema's. Het park telt in totaal 152 verschillende diersoorten.