Foto’s Merlins Kinderwelt

Tsjechië, een land bekend voor haar pilsjes, knoflooksoep en goulash. Veel attractieparken kent het land helaas niet. Misschien is Merlin’s Kinderwelt er zelfs nog het enige echte attractiepark. Het park is gelegen tussen gigantische outletwinkels, restaurants en goktenten; en dat alles op een boogscheut van de grens met Oostenrijk. In het park kunnen bezoekers plaatsnemen in enkele Nautic Jets, een Butterfly en twee achtbanen. Daarnaast kunnen de allerkleinsten zich ook uitleven in een grote binnenspeeltuin.

We starten de dag bij Merlin’s Kinderwelt, een park dat echt vlak naast de grens met Oostenrijk ligt, en met vlak naast de grens bedoel ik echt vlak naast de grens. Het grote voordeel is dat je er alle attracties met zowel Tsjechische munten als euro’s kan betalen. We hoefden dus nog geen Tsjechisch geld af te halen. In het park bevinden zich twee achtbanen en een butterfly. Merlin’s Kinderwelt was tot op dat moment nog het enige pretpark in Europa met een Chinese achtbaan in haar assortiment. Ondertussen is daar al verandering in gekomen. Deze Chinese kinderachtbaan, die de naam Space Roller Coaster heeft gekregen, verkies ik ook meteen tot slechte kinderachtbaan die ik ooit gedaan heb. Langs de andere kant is het ook echt wel een kunst om een achtbaan met maximaal 2 meter hoogteverschil zo hard te kunnen laten rammelen. Maar goed, mijn eerste Chinese achtbaan was daarmee dus wel een feit en dat vond ik stiekem wel leuk om te kunnen afvinken van mijn lijstje. De andere achtbaan in het park is waarschijnlijk ook van Chinese makelij, maar daar is de bouwer helaas niet van bekend. Dit is trouwens een aangedreven achtbaan met de naam Sliding Caterpillar.

In Merlin’s Kinderwelt staan zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk kinderattracties, toch konden de Themeparkfreaks het parkje niet overslaan tijdens hun trip. Het park biedt immers drie achtbanen aan. Met Space Roller Coaster kan je hier de enige achtbaan berijden die Golden Horse bouwde in Europa. Verder heb je nog de kinderachtbaan Sliding Caterpillar en een Butterfly.