Foto’s Legoland Windsor

Na twaalf dagen te hebben vertoefd in het Verenigd Koninkrijk (lees: na twaalf indigesties dankzij de Engelse keuken) hield een handvol Themeparkfreaks nog halt bij Legoland Windsor, alvorens de lange rit naar huis in te zetten. Net zoals bij de andere ‘Legolanden’, die overigens verspreid liggen over de hele wereld, bestaan de attracties van het park uit een mix van diverse Lego-thema's. Legoland Windsor herbergt twee achtbanen. Deze heten Dragon en Dragon’s Apprentice.

Tijdens een Engelse trip deed Themeparkfreak Dries Legoland Windsor aan. Dit park staat volledig in het teken van de kleurrijke legoblokjes. Tijdens zijn bezoek ontdekte hij de twee achtbanen van het park Dragon en Dragon’s Aprentice, maar ook de gloednieuwe Ninjago zone. Het park bezit ook enkele darkrides waaronder de shooter Laser Riders en het onderwateravontuur Atlantis Submarine Voyage. Afkoelen kon hij vinden bij de Rapid River Vikings’ River Splash en de boomstamattractie Pirate Falls Treasure Quest. Hij bracht ook de nodige tijd door bij de vele miniatuurgebouwen in Miniland.

LEGOLAND Windsor is het Engelse park uit de Legoparken groep. Het park is voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen en uiteraard de LEGO fans. Het park bezit over twee, eerder kleine, achtbanen.

Legoland Windsor is het 3de Legopark in Europa. Het pretpark staat volledig in het teken van de legosteentjes en heeft twee achtbanen.