Foto’s: Legoland Dubai

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de V.A.E. om er pretparken te bezoeken. Zo stond uiteraard Legoland Dubai op hun planning. Het pretpark rond de kleurrijke blokjes dat zowat ondertussen over de hele wereld terug te vinden is, heeft ook hier een themapark. In het park herken je heel wat zaken die je ook in de andere vestigingen terugvindt. Achteraan in het park is er een kasteel met een drakenachtbaan en ook de kleinere achtbaan heeft een drakenthema. Het park telt ook twee darkrides waarvan één je meeneemt onderwater. Gregory nam alvast enkele foto’s van het park.

Legoland Dubai is onderdeel van Dubai Parks and Resorts dat 4 verschillende parken bevat. De andere parken zijn Legoland Waterpark Dubai, Bollywood Parks Dubai en Motiongate. Legoland Dubai opende als 7de Legolandpark in de wereld en het eerste van het Midden-Oosten. Het is een van de kleinere Legolandparken en bevat ook maar 2 achtbanen. De grootste is de familieachtbaan Dragon, dit is een Force Five die gebouwd werd door Zierer en start met een darkride gedeelte, de kleinste is Dragon’s Apprentice, dit is een Zamperla single helix coaster. Voor mij persoonlijk het minste Legolandpark van de 4 Legolandparken die ik al bezocht heb. Miniland was echter wel heel leuk en heel anders dan in andere parken.

Themeparkfreak Frederik bezocht het gloednieuwe Legoland Dubai, dat tijdens zijn bezoek maar net de deuren geopend had. Het park staat bol van de LEGO bouwwerken, maar bevat uiteraard ook de nodige attracties. Zo vind je er de achtbaan Dragon, een achtbaan gebouwd door Zierer en Dragon’s Apprentice, een kleinere achtbaan gebouwd door Zamperla.