Foto’s Kermissen Nederland

Tijdens een reguliere donderdagavond trokken enkele doorwinterde Themeparkfreaks naar het Nederlandse Brielle. Daar stond op de jaarlijkse kermis de Nederlandse achtbaan Niagara Adventure van de exploitant Pro-Arjaans opgesteld. Na een ritje gemaakt te hebben in de achtbaan klommen we naar boven in de fun-house Uncharted. Tot slot stelden we onze evenwichtsorganen op de proef in de Deca Dance en de afterburner Impact.

Het was weer druk in het Nederlandse Weert. Eind september begint daar jaarlijks een grootse kermis. Ook in 2018 was dat niet anders. Quasi alle lokale handelaren lijken er telkens zin in te hebben, want ze versieren hun etalages met (soms zelfs bewegende) maquettes van kermisattracties. Verspreid over maar liefst zeven pleinen stonden er in totaal 140 kraampjes of attracties. Voor de achtbaanfans melden we nog dat de Spinning Coaster en de Familie Achtbaan van Buwalda er deze keer opgesteld stonden. Geniet mee van de foto’s die we maakten op 29 september 2018.

Ook in 2018 ging het Oktoberfeest van de Nederlandse stad Sittard door. Op deze kermis stonden maar liefst tachtig kraampjes opgesteld, waaronder 15 van het type grootvermaak. Voor de credithunters stonden er twee achtbanen opgesteld, namelijk de Spinning Coaster van de familie Buwalda en de Bayern Express van Hendriks. Themeparkfreak Benjamin bracht een bezoekje aan dit grootse volksfeest op 14 oktober 2018 en bracht voor jou deze foto’s mee.

Van 28 september tot en met 3 oktober 2018 vond opnieuw de op één na grootste kermis van Nederland plaats in Weert. Publiekstrekkers dit jaar zijn de 90 meter hoge vrijevaltoren Goldmine Tower, Booster Maxx, Ghost Rider, Reactor en Sound Machine. Voor de achtbaanfans is er ook de Spinning Coaster en de Familie Achtbaan, beide van Buwalda. Wij gingen een avondje naar de Nederlandse kermis en namen onderstaand fotoalbum voor jullie mee.

Van vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli 2018 stond in de Nederlandse gemeente Uden haar jaarlijkse Mega Kermis. Tijdens de eerste zaterdagopening maakten we een bezoekje aan deze kermis, vooral om een ritje te maken op de twee achtbanen (Bugs & Bees en Super Mouse) die er gemonteerd werden.

Van 31 maart 2018 tot en met 8 april 2018 konden bezoekers van de paaskermis in Enschede niet alleen genieten van oliebollen en suikerspinnen, maar ook van een gevarieerd attractieaanbod. Themeparkfreak Benjamin bezocht deze kermis om plaats te kunnen nemen in de reizende kermisachtbanen. Dit jaar vond hij er de Magic Mouse en de Crazy Clown van Buwalda terug.

Van 30 maart tot en met 8 april 2018 hield de Nederlandse gemeente Deventer haar jaarlijkse paaskermis. De gemeente heeft zich ingezet om een gevarieerd aanbod aan attracties samen te stellen, zodat er weer een mooie kermis georganiseerd kon worden. Op de paaskermis valt er voor iedere bezoeker wel iets te beleven. Van gewaagde attracties als de Booster en de Breakdance tot kinderattracties en spelletjes. Ook de rollercoasterliefhebbers konden er een ritje maken op Grand Canyon en Spinning Coaster.

Tijdens de winterse dagen trok Themeparkfreak Dries richting Amsterdam, om daar zijn coastercounter op de plaatselijke kermis op te krikken. De grootste attracties op deze kermis waren ongetwijfeld de Spinning Coaster Magic Mouse, de Breakdance, de zweefmolen Space jam en de Booster Formula 1. Ook voor de kids was er genoeg vertier te vinden. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de attractie Familie Achtbaan.

Themeparkfreaks Jonathan, Bob, Lennert en Benjamin trokken naar het Nederlandse Rotterdam, waar we samen met Jos de kermis gingen verkennen. Toen we het de kermis naderden zagen we al van ver een grote zweefmolen, maar de hoofdreden van ons bezoek waren uiteraard de twee achtbanen. De eerste is een spinning Wild Mouse, die de naam Crash Test draagt, de tweede een Big Apple, maar dan met draaiende bakjes.

In de wintermaanden konden we terecht op de indoorkermis van Apeldoorn om toch nog enkele attracties te doen. Op de kermis vonden we een leuke Breakdance en Power Dance terug. Verder was er de Afterburner Projekt 1 en de klassieke rupsmolen Butterfly. Er stond ook een achtbaan op deze kermis met Gold Rush.

De Themeparkfreaks, maar bovenal credithunters Jonathan en Bob, trokken samen met Andre naar het Nederlandse Heerlen. Op deze kermis die hier plaatsvond stond de achtbaan Niagara Adventure, een credit die de drie heren maar al te graag op hun coastercounter wilden zetten. Verder kon je op deze kermis ook een botsauto vinden, een breakdance en de snelle Swinging Bob.

Echte Credithunters als we zijn, trokken we naar de Oosterhoutse kermis, want daar zouden twee achtbanen staan. Grand Canyon, een aangedreven achtbaan, die ook achterwaarts gaat en Crash Test, een wilde muis. Jammer voor ons kon die laatste last minute niet aanwezig zijn, maar we ontdekten wel een zeer gezellige kermis die opgesteld was over meerdere pleinen. Op een van de pleinen stond een nostalgische kermis, wat altijd een leuke ervaring is.

Ruim 200 attracties, 3 kilometer kermis en 1,5 miljoen bezoekers, dat is Tilburg Kermis. Themeparkfreak Dries bezocht deze kermis en maakte heel wat foto’s. Op de kermis kun je meerdere achtbanen terugvinden, waaronder: Spinning Coaster XXL, een wilde muis achtbaan met karretjes die rond hun as spinnen, bij deze versie werd de track verlengd. Nog een grote achtbaan op de kermis is de Euro Coaster, een wilde muisachtbaan maar dan met hangende karretjes. Ook wie van thrill houdt kan terecht op deze grote kermis. Denk maar aan een Topspin, Octopus, Star Flyer en een Breakdance die ooit nog terug te vinden was in Bobbejaanland.

Kermis Best is een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in grote getalen naar Kermis Best. In 2016 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen. Dit jaar was Euro coaster een van de grote blikvangers, samen met het spookhuis Thriller en de achtbaan Magic Mouse.

Elk jaar opnieuw wordt Tilburg 10 dagen lang de thuishaven van het grootste evenement met de Tilburgse kermis. Ook dit jaar trokken de Themeparkfreaks er naartoe om de nieuwe attracties te ontdekken en vooral te genieten van de vele attracties groot en klein. De 90 meter hoge vrije val toren ‘Tower’ en de star flyer domineren samen met het reuzenrad en de boosters de skyline. Op de kermis vind je ook heel wat achtbanen terug, waaronder Cobra Lost Kingdom Coaster, een compacte achtbaan met een inversie.

De Tilburgse kermis is de grootste kermis van Nederland. Deze kermis is verdeeld over meerdere straten en pleinen. Behalve grote attracties en achtbanen is er ook een nostalgische kermis met oude attracties van weleer. Onder achtbanen bevonden zich dit jaar de indoor coaster Black Hole en de hangende achtbaan EuroCoaster. Verder waren meerdere Spinning Coasters aanwezig met Crazy Coaster, Super Coaster en Magic Mouse. Een andere grote achtbaan die present was, was London City Coaster.