Foto’s Kermissen Nederland

In juli kan je in het Nederlandse Tilburg steeds genieten van de alom gekende Tilburgse kermis. Een enorm aantal attracties uit Nederland en de omringende landen doen dan deze Noord-Brabantse stad aan en dompelen Tilburg tien dagen in onvervalst feestgedruis. Even ontsnappen aan de vele attracties? Dan kan er op een pleintje in de buurt genoten worden van een echte nostalgische kermis met attracties van vroeger! Themeparkfreaks Matthieu en Isabel bezochten deze kermis en keerden met een fotoreportage terug.

Van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2023 vond in het Nederlandse Eindhoven de kermis Park Hilaria plaats. Themeparkfreak Tristan trok er met zijn zoontje Gust naartoe. Belangrijk voor de coasterteller van Gust waren de achtbanen Familieachtbaan en Spinning Coaster van Buwalda. Uiteraard was er aan grootvermaak ook geen gebrek op deze kermis, enkele voorbeelden zijn: Breakdance part 2 van Hoefnagels Amusement, Chaos van T.C. van de Weerdt jr en Booster the Joker van VOF Poorter. Ontdek de kermis in dit fotoalbum.

Mits de Spinning Coaster van exploitant Colin Buwalda wat dichterbij de grens te vinden was dan gebruikelijk, trokken Themeparkfreaks Tim, Nathan en Tim richting de kermis van Breda. Na de credit te hebben afgevinkt, maakten ze een wandeling door het grootste funhouse van de Benelux. Ook de breakdance moest er aan geloven. Ontdek de sfeer van de kermis met ons fotoalbum.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar het stadje Delft. Daar konden ze genieten van de najaarskermis. Deze stond op de grote markt, dus het uitzicht op de monumentale gebouwen hebben ze er alvast gratis bij. Op deze kermis kon je een achtbaan vinden maar ook een funhouse en botsauto’s. Gregory nam enkele foto’s van de aanwezige attracties.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de Megakermis in het Nederlandse Beverwijk. De kermis lag vlakbij de Bazaar in Beverwijk, een plek met veel outlet winkels en marktkramen. Uiteraard waren de txee hier niet om te shoppen, maar eerder voor de kermis. Buwalda heeft er twee achtbanen geplaatst, namelijk de Euro Coaster en de Crazy Clown. Verder kon je er ook genieten van een ritje op een reuzenrad, een Octopus en de Breakdance.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de grootste kermis van de Benelux. Dat is de Tilburgse Kermis! Op deze bijzonder grote kermis kon je dit jaar maar liefst 3 achtbanen terugvinden waaronder Time Machine The Coaster en Euro Coaster. Ook waren er darkrides te vinden zoals Laser Pix. Het duo maakte er alvast een leuke namiddag van in deze Nederlandse stad. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Nu het weer zonder beperkingen kan, organiseerde ook Tilburg opnieuw zijn grootse kermis. Ook dit jaar trok Themeparkfreaks er heen om de sfeer op te snuiven en te genieten van alle attracties. Letterlijke hoogtepunten dit jaar zijn de vrije val toren “Freefall Extreme” en star flyer “Aeronaut”. Voor wie de hoogte iets minder spectaculair wil opzoeken, is er ook opnieuw een reuzenrad. Verder bracht exploitant Buwalda maar liefst 3 achtbanen mee naar deze grote kermis! Met “Time Machine”, “Euro Coaster” en “Familie achtbaan” is er coasterplezier voor klein en groot!

Op de Koningskermis van Den Haag stonden twee achtbanen opgesteld namelijk Super Mouse van De Voer, een Spinning Wild Mouse Coaster. Ook stond hier de bijzondere Swinging Coaster, een soort Big Apple achtbaan maar met een treintje dat Spinnende bakjes heeft. Als grootvermaak kon je hier plaatsnemen in Hurricane, Booster Maxx, een Star Flyer, Polyp attractie Beach Party, Dance Jumper, Projekt 1 en zelfs twee Break Dance attracties.

Op de Koningskermis van Rotterdam twee achtbanen opgesteld namelijk de Spinning Coaster en Crazy Clown van Buwalda. Als grootvermaak kon je hier ook plaatsnemen in Star Flyer Around The World XXL, Reactor, Aerborne en High Explosive.

Themeparkfreak Tristan trok onlangs naar de Voorjaarskermis van Bergen op Zoom. In eerste instantie bezocht hij deze kermis omwille van de achtbaan Jungle Express die er opgesteld stond, welke in handen is van Arjaans. Verder kon je op de kermis de Break Dance Deca Dance vinden, een Star Flyer, de Mega Polyp van Schimmelpenninck en Booster XXL van Regter.

Themeparkfreak Bob opende onlangs zijn Coaster Count pagina en merkte op dat Crazy Clown van Buwalda behoorlijk dicht in de buurt opgesteld stond, namelijk in Breda. Aangezien het zijn laatste nog te scoren Nederlandse kermiscredit was, overtuigde hij Themeparkfreak Tristan om een bezoekje te brengen aan deze kermis. Toevallig kwamen we ook Tim P., Tim D. en Lennert tegen deze dag. Behalve Crazy Clown had Buwalda ook haar nieuwe aanwinst Time Machine The Coaster hier opgesteld. Behalve de twee coasters kon je op deze kermis behoorlijk wat grootvermaak terugvinden waaronder Toxic, Break Dance 1, Power Polyp, Propeller en vele andere zaken.

Van donderdag 2 tot en met woensdag 8 september 2021 vond er na een jaar afwezigheid opnieuw een kermis plaats in Roosendaal. De kermis was verdeeld over maar liefst 6 pleinen, die vanwege de coronapandemie allemaal werkten met eenrichtingsverkeer. Voor achtbaanliefhebbers waren er twee coasters te vinden, de gloednieuwe Time Machine: The Coaster en de Familieachtbaan. Andere aanwezige toppers waren de Toxic, Boostermaxxx, Dance Jumper en Turbo Polyp. Themeparkfreak Nathan bracht onderstaand fotoalbum mee uit Roosendaal.

Na een hele dag pretparken bezoeken in Nederland, besloten Themeparkfreaks Tim, Hannelore en Gregory nog een laatste stop te houden op de Megakermis van Uden. In Uden stonden allerlei verschillende attracties opgesteld verspreid over 3 pleinen. Zo kon je er de Super Mouse vinden maar ook een Breakdance, Polyp en zoveel meer. Geniet alvast van de foto’s.

Na een afwezigheid van een jaar mocht de stad Eindhoven opnieuw de kermis verwelkomen! Park Hilaria opende weer de deuren voor een 10-daags feest waar je van hartenlust kon genieten van de speelkramen, de eetkramen en natuurlijk de vele attracties. Zo kwam de gloednieuwe coaster Time Machine voor de eerste keer Eindhoven bezoeken. Themeparkfreak Matthieu bezocht deze kermis en bracht een fotoreportage mee.

Eindelijk weer kermis in Nederland en meteen de première van een nieuwe achtbaan, meer dan redenen genoeg voor Themeparkfreaks Benjamin, Tim, Jonathan en Bob om in de auto te stappen en richting Best te rijden. Het was de achtbaan Time Machine the Coaster van Buwalda die we hier wilden afvinken op ons lijstje, een leuke Spinning Wild Mouse gebouwd door Reverchon in een Steampunk jasje. De kermis bood ook nog enkele andere spectaculaire attracties aan als de Airborne van Ordelman, zomaar eventjes de hoogste Booster attractie ter wereld met een hoogte van maar liefst 65 meter. Ook de Speed Flip Toxic van Moonen maakte voor het eerst haar intrede in Best. Ook Dance Jumper van Ruitenberg & Sipkema maakte haar intrede. Dit is een Smashing Jump van de Italiaanse fabrikant Fabbri. Andere blikvangers van de kermis waren de Power Polyp van Vader, de breakdance Power Dancer van Witte en de starflyer Around the World XL van de Voer. Ook de Hurricane van Brouwers, het funhouse Fire Department van Ordelman en vele andere attracties kon je terugvinden in Best.

Tijdens een reguliere donderdagavond trokken enkele doorwinterde Themeparkfreaks naar het Nederlandse Brielle. Daar stond op de jaarlijkse kermis de Nederlandse achtbaan Niagara Adventure van de exploitant Pro-Arjaans opgesteld. Na een ritje gemaakt te hebben in de achtbaan klommen we naar boven in de fun-house Uncharted. Tot slot stelden we onze evenwichtsorganen op de proef in de Deca Dance en de afterburner Impact.

Het was weer druk in het Nederlandse Weert. Eind september begint daar jaarlijks een grootse kermis. Ook in 2018 was dat niet anders. Quasi alle lokale handelaren lijken er telkens zin in te hebben, want ze versieren hun etalages met (soms zelfs bewegende) maquettes van kermisattracties. Verspreid over maar liefst zeven pleinen stonden er in totaal 140 kraampjes of attracties. Voor de achtbaanfans melden we nog dat de Spinning Coaster en de Familie Achtbaan van Buwalda er deze keer opgesteld stonden. Geniet mee van de foto’s die we maakten op 29 september 2018.

Ook in 2018 ging het Oktoberfeest van de Nederlandse stad Sittard door. Op deze kermis stonden maar liefst tachtig kraampjes opgesteld, waaronder 15 van het type grootvermaak. Voor de credithunters stonden er twee achtbanen opgesteld, namelijk de Spinning Coaster van de familie Buwalda en de Bayern Express van Hendriks. Themeparkfreak Benjamin bracht een bezoekje aan dit grootse volksfeest op 14 oktober 2018 en bracht voor jou deze foto’s mee.

Van 28 september tot en met 3 oktober 2018 vond opnieuw de op één na grootste kermis van Nederland plaats in Weert. Publiekstrekkers dit jaar zijn de 90 meter hoge vrijevaltoren Goldmine Tower, Booster Maxx, Ghost Rider, Reactor en Sound Machine. Voor de achtbaanfans is er ook de Spinning Coaster en de Familie Achtbaan, beide van Buwalda. Wij gingen een avondje naar de Nederlandse kermis en namen onderstaand fotoalbum voor jullie mee.

Van vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli 2018 stond in de Nederlandse gemeente Uden haar jaarlijkse Mega Kermis. Tijdens de eerste zaterdagopening maakten we een bezoekje aan deze kermis, vooral om een ritje te maken op de twee achtbanen (Bugs & Bees en Super Mouse) die er gemonteerd werden.

Van 31 maart 2018 tot en met 8 april 2018 konden bezoekers van de paaskermis in Enschede niet alleen genieten van oliebollen en suikerspinnen, maar ook van een gevarieerd attractieaanbod. Themeparkfreak Benjamin bezocht deze kermis om plaats te kunnen nemen in de reizende kermisachtbanen. Dit jaar vond hij er de Magic Mouse en de Crazy Clown van Buwalda terug.

Van 30 maart tot en met 8 april 2018 hield de Nederlandse gemeente Deventer haar jaarlijkse paaskermis. De gemeente heeft zich ingezet om een gevarieerd aanbod aan attracties samen te stellen, zodat er weer een mooie kermis georganiseerd kon worden. Op de paaskermis valt er voor iedere bezoeker wel iets te beleven. Van gewaagde attracties als de Booster en de Breakdance tot kinderattracties en spelletjes. Ook de rollercoasterliefhebbers konden er een ritje maken op Grand Canyon en Spinning Coaster.

Tijdens de winterse dagen trok Themeparkfreak Dries richting Amsterdam, om daar zijn coastercounter op de plaatselijke kermis op te krikken. De grootste attracties op deze kermis waren ongetwijfeld de Spinning Coaster Magic Mouse, de Breakdance, de zweefmolen Space jam en de Booster Formula 1. Ook voor de kids was er genoeg vertier te vinden. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de attractie Familie Achtbaan.

Themeparkfreaks Jonathan, Bob, Lennert en Benjamin trokken naar het Nederlandse Rotterdam, waar we samen met Jos de kermis gingen verkennen. Toen we het de kermis naderden zagen we al van ver een grote zweefmolen, maar de hoofdreden van ons bezoek waren uiteraard de twee achtbanen. De eerste is een spinning Wild Mouse, die de naam Crash Test draagt, de tweede een Big Apple, maar dan met draaiende bakjes.

In de wintermaanden konden we terecht op de indoorkermis van Apeldoorn om toch nog enkele attracties te doen. Op de kermis vonden we een leuke Breakdance en Power Dance terug. Verder was er de Afterburner Projekt 1 en de klassieke rupsmolen Butterfly. Er stond ook een achtbaan op deze kermis met Gold Rush.

De Themeparkfreaks, maar bovenal credithunters Jonathan en Bob, trokken samen met Andre naar het Nederlandse Heerlen. Op deze kermis die hier plaatsvond stond de achtbaan Niagara Adventure, een credit die de drie heren maar al te graag op hun coastercounter wilden zetten. Verder kon je op deze kermis ook een botsauto vinden, een breakdance en de snelle Swinging Bob.

Echte Credithunters als we zijn, trokken we naar de Oosterhoutse kermis, want daar zouden twee achtbanen staan. Grand Canyon, een aangedreven achtbaan, die ook achterwaarts gaat en Crash Test, een wilde muis. Jammer voor ons kon die laatste last minute niet aanwezig zijn, maar we ontdekten wel een zeer gezellige kermis die opgesteld was over meerdere pleinen. Op een van de pleinen stond een nostalgische kermis, wat altijd een leuke ervaring is.

Ruim 200 attracties, 3 kilometer kermis en 1,5 miljoen bezoekers, dat is Tilburg Kermis. Themeparkfreak Dries bezocht deze kermis en maakte heel wat foto’s. Op de kermis kun je meerdere achtbanen terugvinden, waaronder: Spinning Coaster XXL, een wilde muis achtbaan met karretjes die rond hun as spinnen, bij deze versie werd de track verlengd. Nog een grote achtbaan op de kermis is de Euro Coaster, een wilde muisachtbaan maar dan met hangende karretjes. Ook wie van thrill houdt kan terecht op deze grote kermis. Denk maar aan een Topspin, Octopus, Star Flyer en een Breakdance die ooit nog terug te vinden was in Bobbejaanland.

Kermis Best is een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in grote getalen naar Kermis Best. In 2016 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen. Dit jaar was Euro coaster een van de grote blikvangers, samen met het spookhuis Thriller en de achtbaan Magic Mouse.

Elk jaar opnieuw wordt Tilburg 10 dagen lang de thuishaven van het grootste evenement met de Tilburgse kermis. Ook dit jaar trokken de Themeparkfreaks er naartoe om de nieuwe attracties te ontdekken en vooral te genieten van de vele attracties groot en klein. De 90 meter hoge vrije val toren ‘Tower’ en de star flyer domineren samen met het reuzenrad en de boosters de skyline. Op de kermis vind je ook heel wat achtbanen terug, waaronder Cobra Lost Kingdom Coaster, een compacte achtbaan met een inversie.

De Tilburgse kermis is de grootste kermis van Nederland. Deze kermis is verdeeld over meerdere straten en pleinen. Behalve grote attracties en achtbanen is er ook een nostalgische kermis met oude attracties van weleer. Onder achtbanen bevonden zich dit jaar de indoor coaster Black Hole en de hangende achtbaan EuroCoaster. Verder waren meerdere Spinning Coasters aanwezig met Crazy Coaster, Super Coaster en Magic Mouse. Een andere grote achtbaan die present was, was London City Coaster.