Foto’s: Kermissen Luxemburg

In het Parc Bell Air vonden de Themeparkfreaks tijdens een tripje in Luxemburg een gratis achtbaan. Het betreft een Big Apple Coaster. De kinderachtbaan heeft de naam 1000 pattes gekregen. In het stadspark lagen nog enkele andere kinderattracties waar de kindjes zich op konden vermaken.

De eerste plek die de groep bezocht, tijdens een tripje in Luxemburg, was de Place de la Constitution. Hier stonden er enkele gratis kermisattracties opgesteld waaronder 1 achtbaan. De achtbaan heette Ring Renner, het prachtige uitzicht die we hadden op deze mooie locatie kregen ze er ook nog bij.

Als laatste trokken ze richting een gigantische autoparking, Glacis genaamd. Uiteraard kwamen ze daar niet om hun auto te parkeren maar voor een gigantische foor. Op deze foor stonden er een heleboel spannende attracties waaronder 2 iconische achtbanen. Deze iconische achtbanen waren natuurlijk de Olympia Looping en de Alpina Bahn. Daarnaast konden ze ook genieten van de hoogste transportabele vrijevaltoren ter wereld en enkele andere toffe kermisattracties.

Kiermes am Duerf is een kleine kermis in Parcs de la Pétrusse in de stad Luxemburg, vlak bij het oorlogsmonument Gëlle Fra. Door corona waren alle attracties gratis en voor niets. Wij kwamen voor de achtbaan Ring Renner van de Luxemburgse exploitant Marx. Naast het mooie uitzicht en een draaimolen waren er voornamelijk eetkraampjes te vinden.

Fun um Glacis is het corona alternatief van de Schueberfouer die normaal elk jaar in eind augustus, begin september plaatsvindt. Fun um Glacis heeft een heleboel minder attracties dan de Schueberfouer omdat alles veel verder uit elkaar staat. Wel had de organisatie de moeite genomen om de attracties een gratis standplaats te geven en de opbouwkosten terug te betalen. Hierdoor zijn er enkele grote toppers afgezakt zoals Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld en Alpina Bahn, eveneens een zeer grote achtbaan gebouwd door Schwarzkopf. Ook de Bayern Kurve van Bozec is present net zoals de vrijevaltoren Hangover The Tower, de starflyer Julius Verne Tower, de XXL van KMG, de Magic Circus Circus, de Break Dance, wildwaterbaan Big Splash, een Booster en Musik Express.

Themeparkfreaks Benjamin, Fred & Timothy bezochten tijdens hun tocht doorheen Luxemburg de hoofstad van dit gelijknamige land. Het hoofddoel van hun bezoek was uiteraard de Schueberfouer, een grote kermis met tal van toppers in het aanbod. Denk maar aan Alpine Bahn, een gigantische Schwarzkopf achtbaan. Andere toppers voor de thrill seekers zijn ongetwijfeld Transformer, Bayern Kurve, Ring Renner of XXL. Maar men kan hier uiteraard ook genieten van rustigere attracties zoals het reuzenrad of de paardenmolen. Nieuw sinds dit jaar is ook Aeronaut, een impressionante starflyer voorzien van een steampunk thema.

Van 23 augustus tot en met 11 september 2018 vond opnieuw de Schueberfouer in Luxemburg plaats. Maar liefst 180 attracties uit 5 verschillende landen waren aanwezig tijdens de meest internationale kermis ter wereld. Zowel Luxemburgse, Duitse, Franse, Nederlandse als Belgische attracties werden opgesteld op de Champs des Glacis in Luxemburg. Van de 180 kraampjes waren er 29 van het type grootvermaak. De Tiki Party van de Belgische exploitanten Simon en Bodet ging in première op deze kermis! Voor achtbaanfans vonden we er 3 achtbanen terug: De Spinning Racer van de Duitse exploitant Bruch, de Wild Mouse van de Belgische exploitant Bufkens en de Ring Renner van de Luxemburgse exploitant Marx.