Foto’s Kermissen Duitsland

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory trokken naar Duitsland en bezochten er onder andere de kermis in Düsseldorf. Op deze kleine maar gezellige kermis was er 1 achtbaan te vinden en dat was Speedy van Marco Welte. Verder was er ook een reuzenrad en enkele draaimolens te vinden. Aan 1 van de vele kraampjes kon je rustig iets eten. Gregory nam even de tijd om enkele foto’s te maken.

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory trokken naar Duitsland en bezochten er onder andere de kermis in Herford. De kermis was niet meteen de grootste, maar er viel wel 1 credit te behalen. Wilder Clown van Hermann Kaiser had namelijk zijn plekje op deze kermis. Verder stond er nog een breakdance, een reuzenrad en tal van andere kleine kraampjes.

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory trokken naar Duitsland en bezochten er onder andere de kermis in Dortmund. Deze kermis is ieder jaar heel goed georganiseerd, mede dankzij de vele veiligheidsdiensten. Voor deze kermis moet je 1 euro ingang betalen, maar dan betreed je wel een volledig afgesloten terrein en is er controle op wapenbezit en alcoholische dranken. Eenmaal op het terrein kan je genieten van 2 achtbanen. Coco Beach stond hier vorig jaar ook al en X-Racer is na 6 jaar afwezig te zijn, terug op deze kermis. Ook is er een spookhuis te vinden en tal van draaimolens. Gregory nam enkele foto’s van deze kermis.

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory trokken naar Duitsland om er de Osterwiese in Bremen te bezoeken. Deze prachtige stad heeft tijdens Pasen, naar jaarlijkse gewoonte, een gigantische foor staan. Op deze foor staan 3 achtbanen en een heleboel verschillende spectaculaire attracties. Gregory nam even de tijd om enkele foto’s te maken.

Themeparkfreaks Hannelore en Gregory trokken naar Duitsland om er het Frühlingsfest in Hannover te bezoeken. Deze gigantische foor staat garant voor enkele prachtige attracties. Zo stond/staat er dit jaar een rapid river, een topspin en een Enterprise. Uiteraard vind je op zo’n grote kermis ook achtbanen. Katz & Maus van FTE Ahrend is opgebouwd en ook Anthony’s Abenteuer is hier terug te vinden. Gregory nam enkele leuke foto’s!

Themeparkfreaks Bob, Benjamin en Jonathan trokken richting Movie Park Germany, maar hielden eerst halt in het Duitse, charmante Soest. Hier vond namelijk de Allerheiligenkermis plaats. Deze kermis staat verspreid doorheen het dorp, in meerdere straten en op meerdere pleinen. Ons hoofddoel was hier de achtbaan Spinning Mouse van de Gebrüder Boos. Behalve deze achtbaan stonden op deze kermis nog grote attracties als een vrijevaltoren, polyp, breakdance, Star Flyer en veel meer.

Themeparkfreak Tristan trok onlangs naar de Michaeliskirmes in het Duitse Gütersloh. Hij trok er voornamelijk naartoe om er twee credits te scoren, namelijk: Twister van Kaiser Edmund en Wilder Clown van Kaiser Herman. Behalve de achtbanen stond er nog grootvermaak als een Star Flyer, de Polyp Big Monster, een Break Dance en Steamer.

Dit jaar dook op de Duitse kermissen de nieuwe achtbaan Verrückte Baustelle op. Aangezien deze achtbaan present was op de Herbstmarkt van Landau in der Pfalz, een kermis die niet ver gelegen was van Holiday Park, besloten Themeparkfreaks Bob en Tristan om ook die kermis een bezoekje te brengen. Verder kon je op deze kermis een reuzenrad en Tripride vinden en enkele familiale attracties.

Op de Kirmes van Brieselang nabij Berlijn was de Crazy Worm van Berni Schaffeld te vinden. Deze achtbaan had ik al gedaan onder de vorige exploitant Thilo Janßen toen deze nog de naam Emil der Wurm had. Maar Jos moest hem nog scoren dus maakte we er samen nog een ritje op. Verder was dit een zeer kleinschalig dorpsfeest en was de sfeer, locatie en opstelling toch heel anders dan ik van Duitse kermissen gewoon ben. Deze had meer de vibe van Poolse of Tsjechische kermissen.

Elk jaar vinden in Hamburg 3 kermissen plaats die telkens een maand duren. Eentje in het voorjaar, eentje in de zomer en eentje in de winter. Wij waren op de Hamburger Sommerdom aanwezig, de eerste keer dat ik hier op een kermis in Hamburg kom. Heel wat belangrijke attracties zijn hier aanwezig en vroeger was dit ook de vaste verblijfplaats van Teststrecke voor deze Duitsland verliet. Qua achtbanen waren er dit jaar drie stuks aanwezig. De Wild Maus van Eberhard, Heidi The Coaster van Schneider en Kuddel der Hai van Heinen.

Het was de Tornado van Wolters Domke die ons naar het Heimatfest van Spremberg bracht. Het is gelegen tussen Berlijn en Dresden in de deelstaat Brandenburg vlakbij de Poolse grens. Tornado is zo een van de moeilijker te scoren Duitse kermisachtbanen dus hiervoor wouden wel een extra ommetje maken. Welke andere attracties er nog allemaal stonden kan je ontdekken in deze fotoreportage.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar het Duitse Essen. Daar ging het jaarlijkse Gruga-Sommerfest door met een kermis. Ze konden er genieten van enkele leuke attracties, waaronder 1 wilde muis achtbaan. Gregory nam even de tijd voor enkele leuke foto’s.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Hamburg, want daar stond een grote kermis. De Sommerdom herbergt tal van attracties zoals achtbanen, een log flume, een rapid river, een vrije-valtoren en zoveel meer. Uiteraard maakten ze een ritje op de 3 achtbanen, waaronder Heidi The Coaster. Gregory nam enkele foto’s mee naar huis.

Op zoek naar zo veel mogelijk credits tijdens hun zomertrip, brachten Themeparkfreaks Bob en Tristan een bezoekje aan de Duitse kermis Vogelwiese Dresden. Deze niet zo grote kermis bood enkele tientallen attracties aan, zoals een Break Dance en Frisbee, maar ook de achtbaan Mexico City stond hier opgesteld.

Tijdens de zomertrip van Themeparkfreaks Bob en Tristan, hielden ze halt bij de Duitse kermis Kiliani-Volksfest Wurzburg. Al moeten we zeggen dat dit meer dan enkel een kermis was. In een grote feesttent vonden namelijk optredens plaats en heel wat van de bezoekers liepen er rond in typische Duitse Lederhosen en Dreidels. Op de kermis stonden tal van attracties, waaronder de achtbaan Wilde Maus van Munchr.

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten tijdens hun Pinkster trip de Frühjahrskleinmesse in Leipzig. Op deze kermis vond je de nodige grote en kleine attracties als een Breakdance, frisbee attractie G-Force en Base Jumper. Voor de credithunters stonden er de achtbanen X – Racer van Klünder en Nessi van Schuder.

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten tijdens hun Pinkster trip als allerlaatste halte de Pfingstkirmes in Menden. We dachten hier even snel de credit Tom Der Tiger te scoren, maar deze kermis bleek enorm groot te zijn. De attracties stonden verdeeld over meerdere straten en pleinen, aangevuld met kraampjes waar allerlei dingen verkocht werden. Enkele blikvangers op de kermis waren Konga, Break Dance, Jules Verne Tower, Riesenrad en Extreme.

Themeparkfreaks Bob, Tristan en Jos bezochten de Frühjahrskirmes in Nordhorn, want ze wilden graag de nieuwe Duitse kermisachtbaan Anthony’s Abenteuer afvinken. Maar op deze eerder bescheiden kermis stonden behalve de achtbaan heel wat andere zaken die voor het nodige vertier zorgden. Zo kon je er een Break Dance vinden, een Top spin, Star Flyer, Music Expres en tal van andere sensationele en familiale zaken.

In het terugkeren uit Berlijn passeerden Themeparkfreaks Matthieu en Isabel het Duitse Hannover. Ook hier was een kermis te vinden, en waren er natuurlijk ook nog wat credits te scoren, waaronder de nieuwe familiebaan Anthony’s Abenteuer, die hier zijn eerste rondjes reed! Gepakt met enkele credits werd de reis huiswaarts achteraf verdergezet, en natuurlijk konden ook van deze kermis geen foto’s ontbreken!

Afgelopen april deden Themeparkfreaks Matthieu en Isabel Berlijn aan om deze prachtige stad te bezoeken. Aangezien er daar ook net een kermis in de buurt was besloten ze deze op een avond te bezoeken, en kwamen terug met deze foto’s!

De Osterkirmes van Düsseldorf Grafenberg is veel kleiner dan de Größte Kirmes am Rhein van Düsseldorf Oberkassel, die bij het grote publiek veel bekender is. Wij kwamen voor de Karibik-Coaster van Welte die net van eigenaar veranderd is en daardoor voor het eerst ook in deze streek komt. Andere attracties waren onder andere een reuzenrad, spookhuis, starflyler, botsauto’s, Music Express en simulator.

Nieuw dit jaar voor Duitsland is de wederintrede van de kinderachtbaan Wilder Clown, die na enkele jaren in Frankrijk te hebben rondgereisd, nu terug opnieuw in het buurland is. Eén van de kermissen waarop deze aanwezig is, is de Osterkirmes in Herford. Andere attracties zijn onder andere een reuzenrad, Musik Express, Aviator, spiegeldoolhof, simulator, breakdance, botsauto’s en een tripride.

Hannover heeft drie grote kermissen ieder jaar. Je hebt het Frühlingsfest in april, het Schützenfest in juni/juli en het Oktoberfest in september/oktober. Het Frühlingsfest kon dit jaar met een primeur uitpakken, want voor het eerst op de Duitse kermissen kon Anthony’s Abenteuer van Simon Balshüsemann bereden worden. Wij stonden er op de openingsdag en waren bijgevolg ook één van de eerste bezoekers! Ook de Berg & Tal achtbaan van Schneider was aanwezig. De andere attracties kan je ontdekken in het album.

De Frühjahrskirmes in Bielefeld Radrennbahn trok onze aandacht door de achtbaan Bugs & Bees van Kaiser. Deze achtbaan had ik al eens gescoord toen die nog rondreisde met de Nederlandse exploitant Hendriks, maar Jasper nog niet. Verder stonden hier nog verschillende interessante attracties zoals een reuzenrad, Music Express, Jetlag, breakdance, funhouse, booster en verschillende kleinere kinderattracties.

Themeparkfreak Tristan trok na een dagje Movie Park Germany nog naar een Duitse kermis, want daar viel voor hem een credit te scoren. Op de Osterkirmes van Düsseldorf Grafenberg stond namelijk de Karibik Coaster van Welte opgesteld. Het was een eerder bescheiden kermis waar je behalve in de achtbaan ook plaats kon nemen in een Star Flyer, Music Express, Reuzenrad en tal van kleinere zaken.

Toen we hoorden dat Karabik Coaster op een redelijke afstand kwam, besloten we meteen om een tripje richting de Altenessener Frühling  Kirmes van Essen Altenessen te maken. Deze zeer kleine kermis bood behalve deze achtbaan ook een klassieke rupsmolen en vooral kleinere zaken aan.

Enkele Themeparkfreaks wilden deWilder Clown achtbaan, die voor het eerst weer in Duitse handen was, graag scoren. Op de Frühjahrsmarkt van Osnabrück stelde de nieuwe eigenaar Edmund Kaiser deze op. Niet meteen bij de deur, maar we moeten iets over hebben om credits te scoren. Behalve deze achtbaan kon je op deze best grote kermis ook een Breakdance vinden, Starflyer Around The World, de Flipper Steamer en tal van andere zaken.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar het Duitse Herne. Daar vind je naar jaarlijkse gewoonte een leuke kerstmarkt/foor. Ook dit jaar is het weer een super editie met maar liefst 2 achtbanen, een vrijevaltoren, een reuzenrad en nog andere attracties. Naast de vele attracties is het plein heel sfeervol ingericht met allerhande decoraties en heel veel lichtjes. Je kunt er het verhaal van Sneeuwwitje ontdekken en er zijn heel wat attracties gethematiseerd naar kerst. De achtbaan Feuer + Eis is dan weer een van de grotere attracties. Gregory nam even de tijd om enkele foto’s te maken.

Themeparkfreak Bob, Tristan en Jos trokken op een koude winterdag richting de Cranger Weihnachtszauber in Herne. Deze kruising tussen kerstmarkt en kermis bood namelijk twee achtbanen aan. De kleinste achtbaan was Pirateninsel en de grootste Feuer + Eis. Behalve de achtbanen vond je er ook grootvermaak als frisbee attractie Konga, de Break Dance en de 80 meter hoge vrijevaltoren Fortress Tower.

Na een bezoekje aan Schwaben Park vulden enkele Themeparkfreaks hun avond met een bezoekje aan de Herbstjahrmarkt in het Duitse Karlsruhe. Op deze kermis stond namelijk een Wilde Muis achtbaan opgesteld die Bob nog aan zijn coasterlijstje wilde toevoegen. Buiten deze achtbaan kon je er grootvermaak vinden als een Booster, een Breakdance en een Flipover.

In het Duitse Bergisch Gladbach stond de Laurentiuskirmes opgesteld. Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er naartoe om de achtbaan Ring Renner van Wingdener te scoren. De kermis was eerder bescheiden te noemen, maar bood behalve de achtbaan toch enkele grote attracties aan zoals een Topspin, Breakdance, reuzenrad enz.

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten de Cranger Kirmes in het Duitse Herne. Deze kermis wist ook dit jaar enkele kleppers aan te trekken zoals de achtbanen Alpina Blitz, Wilde Maus XXL en Heidi-The Coaster. Andere highlights op de kermis waren Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren”, Break Dance No. 2, Jules Verne Tower en vele andere.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de grootste kermis aan de Rijn. Die gaat jaarlijks door in de Duitse stad Düsseldorf. Dit jaar stonden er maar liefst vier achtbanen. Zo konden ze genieten van de legendarische Alpina Bahn en de grootste transportabele indoorachtbaan ter wereld, Höllenblitz was ook van de partij. Daarnaast was er ook een leuke darkride, een logflume en enkel funhouses. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten de Duitse kermis Volksfest Ulm. Hier hadden ze één doel voor ogen de achtbaan Gold Rusher. Hoewel deze baan van het type Big Apple is, heeft ze geen typisch treintje in de vorm van een rups, maar eentje in de vorm van een mijntrein. Behalve de achtbaan stonden hier ook de nodige grote thrillrides als Starflyer Around the World, Magik, XXL, Flipper en vele andere grote en kleine attracties.

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn broer en hun zoontjes op trip doorheen Duitsland. Tijdens hun trip belanden ze ook op het Kiliani-Volksfest in Würzburg. Op deze kermis konden ze namelijk de achtbaan Heidi The Coaster afvinken. Verder stond hier de Log Flume Piraten-Fluss opgesteld . Voor de Thrillseekers waren ook Sky Fall, Best XXL, Octopussy en Flipper aanwezig.

De Pfingstkirmes van Bergisch Gladbach trok onze aandacht door de aanwezigheid van de kinderachtbaan Ring Renner. Deze stond al een tijdje op de to-do-lijst en besloten we dus maar om deze te gaan scoren. Op deze kleine, maar zeer gezellige en drukbezochte kermis, stonden natuurlijk ook nog een aantal andere attracties. Onder andere een Musik Express, Frisbee en botsauto’s.

De Sterkrader Fronleichnamskirmes in Oberhausen vond dit jaar plaats van 15 tot en met 20 juni. Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken naar deze kermis, die veel groter bleek te zijn als eerst verwacht. De kermis palmt meerdere straten en pleinen in en biedt tal van attracties aan. Een van de voor ons belangrijkste attracties op deze kermis waren de achtbanen Berg & Tal van Schneider en Willy Der Wurm van Bauermeister. Maar er was veel meer grootvermaak te vinden dan enkel deze achtbanen. Denk maar aan: Auf Manitus Spuren - een Log Flume, de Break Dance van Bruch, Ghost Rider van Löffelhardt, Jetlag van Weber die hier voor het eerst stond en Konga van Küchenmeister. Nog meer attracties en kraampjes kan je in ons fotoalbum ontdekken.

Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten onlangs de Frühjahrssprödentalkirmes van Krefeld. Op deze kermis was de grote blikvanger Alpina Bahn, een creatie van Schwarzkopf, die enorm populair is. Voor de jongere bezoekers stond op deze kermis ook de kinderachtbaan Willy Der Wurm. Wie op zoek ging naar thrill en adrenaline waren er ook voldoende attracties present. Zo stond hier de Schlager Express, Jet Lag, Big Monster, Robotix, Fighter en Shake & Roll.

De Öcher-Frühjahrsbend van Aachen (Aken) vond dit jaar plaats van 16 april tot en met 2 mei. Themeparkfreak Tristan trok er naartoe om zijn lijstje met credits aan te vullen. Op deze kermis kon je namelijk de Crazy Jungle van Luxem vinden en de Crazy Mouse van Janssen. Ook kon je hier het nodige plezier beleven in enkele grotere attracties zoals de Breakdance Nr1 van Dreher, Fighter , een Booster van Bruch en Shake & Roll van Schäfer.

Themeparkfreak Tristan trok opnieuw naar een Duitse kermis. Ditmaal koos hij voor het Frühlingsvolksfest in Köln. Op deze kermis ging de nieuwe Thrillride Pandora in premiere. Aan grote attracties alvast geen gebrek hier, zo kon je hier onder andere de Starflyer Aeronaut van Hoefnagels vinden, de Booster Apollo 13 van Küchenmeister, de Break Dance van Bruch en Polyp Crazy Beach Monster van Hoffmann. De coastercount spijzen kon met de Wilde Maus van Barth.

Hüpfburgen Land is een rondreizend pop-up parkje voor kinderen dat op meerdere plaatsen in Duitsland haar tenten opslaat. In het parkje kunnen de kinderen zich uitleven op heel wat springkastelen, botsautootjes en andere attracties. Voor de Themeparkfreaks was het vooral de kleine achtbaan Wurmi die de aandacht trok. Dit baantje is een go-Gator en mocht ook door volwassenen bereden worden, maar met de limitatie van één volwassene per rit. Het parkje bezochten wij in Krefeld waar het staat van 09 april tot 01 mei. Van 7 mei tot 15 mei kan je het terugvinden in Bedburg-Kaster. Van 21 mei tot 10 juni verhuist dan weer naar Dusseldorf. In Ückeritz kan je het parkje dan weer vinden van 24 juni tot 29 augustus en van 9 september tot 3 oktober wordt het opgetrokken in Rostock.

In Osnabrück stond de Frühjahrsmarkt opgesteld, een combinatie van een kermis met voorjaarsmarkt. Op deze kermis vonden we grote attracties terug als de Break Dancer van Welte, die hier ook zijn Big Spin opstelde evenals de Devil Dance en New World 3000. Ook de Music Express op deze kermis is deels eigendom van deze foorkramer, maar wij hadden vooral oog voor de achtbaan van deze uitbater, namelijk Speedy.

De volgende kermis waar we halt hielden was da Frühjahrskirmes aan de Bielefeld Radrennbahn. Deze had als slogan Bie Happy. Meteen viel hier het 50 meter hoge reuzenrad op en de Star Flyer Aeronaut, die door de weersomstandigheden gesloten was. De nodige thrill was aanwezig met Rock & Roll, Fliegenden Teppich 1001 Nachten de Break Dancer. Als credithunters maakten wij een ritje op Bugs & Bees van Kaiser.

Sinds 2020 heeft het reizende springkastelen park, Hüpfburgen Land Maus, ook een achtbaan. Het gaat om Wurmi die Raupenbahn, een echte kinderachtbaan. De afgelopen jaren was Hüpfburgen Land Maus steevast in het noordoosten van Duitsland terug te vinden, helemaal aan de Poolse grens. In 2022 kwam deze voor het eerst dicht bij de Belgische en Nederlandse grens, op 3 verschillende locaties zelfs met Krefeld, Bedburg en Düsseldorf. Wij konden niet wachten en gingen meteen naar het Hüpfburgen Land evenement in Krefeld.

Als laatste kermis op deze dag stopten we bij de Osterkirmes van Wuppertal Barmen. Ons hoofddoel hier was de mooi aangeklede en vooral grappige achtbaan Khunos Farm. Het was een eerder bescheiden kermis, met toch plaats voor de Thrillride Hawaii Swing. Verder kon je hier enkele kinderrides vinden en het Spookhuis Geister Hotel.

Themeparkfreaks Bob, Gregory en Hannelore trokken naar de winterse kermis Cranger Weihnachtszauber in Herne. Deze kermis was een combinatie van attracties met een kerstmarkt. De belangrijkste reden voor ons bezoek waren de twee aanwezige achtbanen Pirateninsel van Kinzler en Crazy Mouse van Ahrend. Behalve de achtbanen was er ook genoeg keuze aan ander grootvermaak met Apollo 13, Around the World, Break Dance No.1 en Konga.

Na een dagje te vertoeven in het Duitse pretpark Geiselwind besloten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore een bezoekje te brengen aan NürnBärLand in Nürnberg. Dit is een hele grote kermis met maar liefst 3 achtbanen, een wildwaterbaan en een heleboel andere toffe attracties. Zo konden ze genieten van de Break Dance, een Black Out en de XXL Racer. Verder was er ook een darkride aanwezig namelijk Laser Pix. Gregory en Hannelore hadden een plezante avond waarvan je hieronder de foto’s kan bekijken.

Wilhelm's Fun Park is een tijdelijk pretpark in de Duitse deelstaat Nedersaksen omdat kermissen nog steeds niet georganiseerd mogen worden in het land vanwege de coronacrisis. Op deze kermis ging Emil der Wurm in première, een gloednieuwe achtbaan van de Duitse exploitant Janßen die ook de Crazy Mouse bezit en het pretpark LandErlebnis Janßen bezit. Andere attracties op de kermis waren onder andere een reuzenrad, zweefmolen, Afterburner, een break dance, botsauto’s, een spookhuis en een Move It 24.

Van 10 tot 25 oktober 2020 konden thrillseekers en/of kermisfanaten terecht in het Duitse Freizeitpark Münster. Dit tijdelijke pretpark werd er opgesteld op de Schlossplatz van de stad met veel diverse kermisattracties. De credithunters onder ons konden er terecht in Coco Beach van de exploitant Anton Kaiser en Crazy Mouse van FTE Ahrend. We maakten overigens ook een ritje op de duizelingwekkende en intense Booster die er stond opgesteld. Uiteraard kon een braadworst ook niet ontbreken op onze wishlist, want het is pas kermis als je een Duitse Bratwurst mit Brötchen kan eten in de herrie van diverse luidsprekers.

Hun Duits weekendje sloten Tim en Rik af op de Duitse kermis in Aken. Die vanwege corona omgedoopt werd tot Freizeitpark auf dem Öcher Bend. Hier stond de Alpen Coaster van Vorlop, daarna genoten ze van een ritje op de breakdance. Helaas strooide hevige regen roet in het eten, waardoor ze snel richting huis vertrokken. Ze namen toch nog snel even tijd om enkele foto’s te nemen voor dit fotoverslag.

Ferienspass Hartmannplatz was een van de tijdelijke pretparken in Duitsland die opgebouwd werden door de coronacrisis. Wij kwamen hier voornamelijk voor Nessi, een familieachtbaan die enkel maar rondreist in het oosten van Duitsland en daarom voor ons niet gemakkelijk is om te scoren. Helaas hadden we niet veel tijd, dus kon ik niet veel foto’s nemen.

Door de coronamaatregelen mogen kermissen voorlopig niet plaatsvinden in Duitsland. Er werden her en der wel “pop-up-pretparken” geopend. In principe zijn het vaste kermissen, waar bezoekers betalen voor de toegang tot het domein, om zo de toestroom van mensen te kunnen controleren en beperken. Themeparkfreak Tristan trok naar Fundomio, gelegen in Dortmund. Voor een vast bedrag kan je hier naar hartenlust plaatsnemen in alle attracties. Enkele blikvangers zijn zeker de achtbanen Wilde Maus XXL en Coco Beach. Thrillseekers kunnen terecht bij de frisbee Konga, de Booster Apollo 13 en de vrijevaltoren Hangover. Dit tijdelijke park blijft geopend tot en met 16 augustus 2020.

Aangezien echte kermissen in Duitsland nog verboden zijn vanwege de corona crisis, besliste men op heel wat plaatsen een tijdelijk pop up pretpark te openen, oftewel een kermis met toegangshekken. Voor een vaste prijs kan je hier een tiental attracties berijden waaronder Heart Breaker van Lehrmann, X-Force van Klinge, Extrem van Deinert en de X-Factor van Deinert. Maar voor ons was de achtbaan Twister van Kaiser de belangrijkste en deze bleek een zeer leuke Spinning Coaster.

Een handvol Themeparkfreaks trok naar de kermis in de Duitse stad Moers. Hier vonden we een aantal fonkelnieuwe attracties terug, zoals de pittige thrill ride Jetlag van exploitant Mario Weber en de Time Machine van Luxem. Uiteraard was het alweer een achtbaan die ons naar deze kermis wist te lokken. Kuhnos Farm is een achtbaan van het type Big Apple die in een boerenjasje werd gestopt. Oh ja, we beleefden hier overigens voor het eerst de flinke KMG-XXL-Afterburner Konga!

In juli en augustus kan je in het Duitse Hamburg jaarlijks genieten van de Hamburger Sommerdom, de grootste kermis in het Noorden van Duitsland. Tal van attracties wachten je net buiten het centrum van de stad op, op een gezellig plein waar klein en groot zijn gading kan vinden. Verschillende coasters, zoals de Rock ‘n Rollercoaster, alsook enkele prachtige flatrides en horecazaken verblijden telkens weer duizenden mensen.

Enkele Themeparkfreaks trokken naar Dulmen, waar de Dreifaltigkeitskirmes plaatsvond. Deze gezellige kermis had als publiekstrekkers Heroes, Disco Jet en Botsauto’s Racing Cars. Verder kon je er nog de achtbaan Coco Beach terugvinden.

Themeparkfreaks Tim, Jonathan en andere parkfans trokken voor een weekend naar Duitsland. Ze stopten hierbij ook even langs de Frühlingsfest van Hannover. Ze genoten daar van de achtbanen Speedy en Crazy Mouse. Ook de bijzondere High Explosive van Vorlop vinkten ze hier aan. Daarnaast genoten ze ook nog van een ritje op de Break Dance. Met enkele foto's snuiven we de sfeer nog een keertje op.

Na een bezoekje aan Schwaben Park trokken Themeparkfreaks Bob, Bert, Jonathen en Tim naar de Maikerwe kaiserslautern kermis, gek genoeg om hier een achtbaan te gaan berijden die voorheen in Schwaben Park terug te vinden was. Met Alpen Coaster heeft Vorlop er een toppertje bij, deze Schwarzkopf bewijst weer maar eens wat een geweldige bouwer dit was.

De Themeparkfreaks trokken onlangs naar de Duitse stad Keulen waar het Herbstvolksfest plaatsvond. Deze kermis had als grote blikvanger de Schwarzkopfachtbaan Teststrecke weten te strikken, een kans dat de baan zo dicht bij huis staat konden we natuurlijk niet laten liggen. Behalve deze loopingcoaster vonden we er ook een Wilde muis achtbaan terug van Barth. Ook waren er natuurlijk de nodige thrillrides aanwezig waaronder Hangover Tower, Konga, Crazy Beach Monster en Music Express.

Themeparkfreak Jonathan trok naar het Cannstatter Volksfest van Stuttgart met één zeer goede reden. Om eindelijk, na jarenlange geduld, een ritje kunnen maken op de Schwarzkopf achtbaan Teststrecke van de exploitant Steiger. Deze roller coaster behaalt een snelheid van 83,7 km/u en gaat 2 keer door een inversie. Naast de honderden attracties die aanwezig zijn, kan je in Stuttgart ook een markt bezoeken en uitgebreid kennis maken met de Duitse biercultuur. Het Cannstatter Volksfest is namelijk het Oktoberfest van Stuttgart. Heel wat mannen en vrouwen lopen dan ook in traditionele klederdracht rond.

In de Duitse stad Krefeld was dit najaar opnieuw een kermis te vinden. Van 28 september tot en met 7 oktober 2018 bevond zich er de Herbstsprödentalkirmes. De belangrijkste reden om deze kermis te bezoeken was de Drifting Coaster van FTE Ahrend, een unieke achtbaan die maar zelden in de buurt komt en we maar al te graag aan ons lijstje wilde toevoegen. Overigens stond er ook nog de kinderachtbaan The Racing Coaster en de onbepaalde credit Spuk. Enkele andere grootvermaakzaken waren de Commander van Hanstein, de Magic van Löffelhardt en de Time Factory van Hartmann. We brachten onderstaand fotoalbum mee vanuit Krefeld.

Tijdens onze kampeertrip door Duitsland bezochten we na een dagje Bayern Park de kermis van Pfaffenhofen an der Ilm. De reden daarvoor was het Volksfest van de kleine stad, waarbij er onder andere een achtbaan te vinden was, eentje die we maar al te graag aan onze lijst wilden toevoegen. Het betreft hier de spinning coaster Crazy Mouse van de Duitse exploitant Thilo Janẞen. De kermis werd overigens aangevuld met klassieke kermisattracties en uiteraard ook een grote biertent.

In Dusseldorf streek opnieuw één van de best bezochte kermissen van Europa neer. Grote blikvangers dit jaar zijn de 35 jaar oude Schwarzkopf achtbaan Alpina Bahn, de indoorachtbaan Höllenblitz en vrijevaltoren Hangover The Tower. Dit jaar zijn er maar liefst 6 nieuwe attracties op de kermis te vinden. Waaronder Wild Mause XXL en Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren”. Ook nieuw zijn Chaos Pendel van de Zwitserse exploitant Maier die hier haar debuut maakt. De attractie is een soort van Booster maar aan de arm waar de gondels aan vast hangen, hangt nog aan een extra arm die beiden afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Jules Verne Tower, een 80 meter hoge Star Flyer bezorgt je een waanzinnig zicht over de kermis, Ook de Propeller van Ordelman is voor het eerst terug te vinden aan de Rhein. Net als het Alpen Hotel van Rasch, een groot funhouse.

Tweemaal per jaar (lente en zomer) opent de Öcher Bend haar deuren op een totale oppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter. Honderdduizenden bezoekers kuieren dan over het beursterrein, omdat dankzij de aantrekkelijke aanbiedingen deze kermis zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot dé kermis in de drielandenregio. Deze kermis staat opgesteld op de Bendplatz van Aken van 31 maart 2018 tot 16 april 2018. Bezoekers kunnen op de huidige editie volgende achtbanen terugvinden: •Euro Coaster – Buwalda (NL) (Inverted Wild Mouse) •Crazy Jungle – Luxem, Tanja (Big Apple / Wacky Worm) •Spuk – Sipkema-Lutjens, R.F. (NL) (Onbepaald – Spookhuis)

Tijdens onze zoektocht naar Duitse kermisachtbanen, die we nog niet op onze teller hadden staan kwamen we terecht op de kermis van het Duitse dorp Moers. Op deze kermis zou aanvankelijk Drifting Racer opgesteld worden, een credit die we al lang wilden scoren. Jammer genoeg annuleerde deze achtbaan last minute haar plekje. Gelukkig voor ons werd deze plek opgevuld met Crazy Mouse en konden we op deze kermis ook de gekke Tom Der Tiger op onze teller zetten.

Onderweg naar de kermis van Moers, passeerden we de jaarmarkt van Grevenbroich, waar op dat ogenblik de schuttersfeesten georganiseerd werden. Tijdens deze feesten stonden ook enkele kermisattracties opgesteld, zoals een Break Dance en botsauto. Tussen de attracties ook de achtbaan Willy Der Wurm, die we nog op onze teller moesten zetten.

Tot drie keer per jaar (lente, zomer en winter) vind je in Hamburg één van de grootste en meest langdurende volksfeesten van Duitsland terug. Hamburger Dom, een kermis om ‘u’ tegen te zeggen. Deze zomer werd de Teststrecke er opgesteld. Een achtbaan van de hand van de gerenommeerde ingenieur Anton Schwarzkopf. Deze achtbaan stond van 1986 tot en met 2008 permanent opgesteld in het Amerikaanse pretpark Dorney Park, maar vanaf 2009 doet dit stuk staal dienst als reizende achtbaan in Duitsland. Een ritje kostte ons slechts vier euro. We waren dus al snel acht euro per persoon lichter. Een toppertje. Verder stonden op de kermis ook een Wilde muis en heel wat grootvermaak attracties.

Tweemaal per jaar (in de lente en zomer) vind in Aken de Öcher Bend plaats. Deze kermis heeft een oppervlakte van 40.000 m2, eerder bescheiden voor een Duitse kermis, maar lokt toch elk jaar weer honderdduizenden bezoekers. Wij brachten in augustus een bezoekje aan deze gezellige kermis. Op de kermis ontdekten we twee achtbanen, eentje speciaal voor de kids met Crazy Jungle en de Wilde Muis X-Racer. De kermis had ook de nodige thrillrides zoals een Afterburner, Breakdance en de Take Off. Een komische noot vonden we bij het Funhouse Krumm & Schief Bau, waar je op een bouwwerf terecht komt, compleet met lekkende leidingen en een Dixit toilet.

In Düsseldorf kan je de zelfverklaarde grootste kermis aan de Rijn terugvinden. Dit jaarlijks volksfeest van 17 hectare groot vindt iedere derde week van juli plaats en duurt maar liefst tien dagen. Deze kermis slaagt er ieder jaar in om ongeveer vier miljoen bezoekers te lokken. De meest opvallende attractie die we hier regelmatig terugvinden is de Olympia Looping. Deze attractie is de grootste mobiele achtbaan ter wereld en kent niet minder dan vijf loopings die symbool staan voor de Olympische ringen. Ook dit jaar stond deze record houdende achtbaan opgesteld op de Rheinkirmes waardoor een bezoek door Themeparkfreak Benjamin niet uit kon blijven.

Na een bezoekje aan Plopsa Coo reden we naar de gezellige Annaskirmes in het Duitse Duren . Deze kermis overtuigde ons meteen met een gezelligheid en vooral heel wat attracties. De thrillseekers vonden hun gading in attracties Konga, een afterburner, een Breakdance, een Topscan of de botsauto’s. Wij kwamen voornamelijk de achtbanen berijden, . Drie exemplaren stonden voor ons klaar. De meest speciale was Rock & Rollercoaster, een klassieker gebouwd door Schwarzkopf. Ook vonden we er de Wilde Maus en de kidscoaster Silbermine.

In 2016 stonden er vijf achtbanen op de kermis van Düsseldorf. De Spinning Racer is een spinning coaster van de familie Bruch. Het leuke aan de achtbaan is dat deze geen wilde muis lay-out heeft en dus een rit weggeeft die je niet vaak tegenkomt op de kermis. De grootste achtbaan van de kermis was de Alpina Bahn, die eveneens van de familie Bruch is. De achtbaan is 27 meter hoog en behaalt een snelheid van 80 km/u. Het is één van de grootste rondreizende achtbanen ter wereld. Als derde grote achtbaan stond er de Höllenblitz van Renoldi. Dit is een indoor gelanceerde spinning coaster met een unieke lay-out. Daarnaast stond er ook nog de Wilde Maus van Erberhard & Göbel en de kinderachtbaan Twister van Kaiser.

Op de Duitse kermis te Bielefeld enkele thrillrides. Zo vond je er de rupsbaan Music Ecpress en Magic. Verder krijg je een overzicht over de kermis in Freak en Street Fighter sluit het rijtje grootvermaak af.

De Dortmundse kermis biedt heel wat attracties aan voor jong en oud. Als thrillseeker kon je er terecht in Devil’s Rache, G Force en Kessel Tanz. Ook Nightstyle was zeker niet te onderschatten. Verder kon je er een credit scoren op een wilde muis-achtbaan.

De Kermis van Speyer te Duitsland is een eerder bescheiden kermis. Toch konden de bezoekers enkele grotere attracties vinden. Onder deze attracties een Breakdance, de frisbee-attractie Chaos en de rupsmolen Taiga Jet. Een overzicht over de kermis kon men verkrijgen vanuit het reuzenrad.

Om de verjaardag van Themeparkfreak Bobby Turbo te vieren, reden we na een bezoekje aan Phantasialand verder naar de kermis van Düsseldorf. Op deze kermis stonden namelijk enkele achtbanen die we op onze teller wilden zetten. De eerste en meteen grootste was de alom gekende en gelauwerde Olympia Looping, gebouwd door Schwarzkopf. De tweede was opnieuw een knaller van diezelfde bouwer, Alpina Bahn. De derde must do was de Maurer Spinning Coaster, Spinning Racer. Maar dat waren niet de enige achtbanen op deze kermis. Er stond ook nog een klassieke wilde muis.