Foto’s Kermissen België

Vanaf 28 maart barst in Kortrijk weer het jaarlijkse kermisgeweld los, en dit voor drie weken, tot en met 14 april. Op liefst 5 verschillende pleinen kun je dit jaar genieten van attracties voor jong en oud, of je gewoon met een lekkere oliebol vergapen aan de leuke rides. Nieuw dit jaar in Kortrijk zijn de Heroes Tower en de spectaculaire Toxic, die beiden op het Nelson Mandelaplein te vinden zijn. De vaste waardes zoals de Deca Dance en Polyp kun je dit jaar terugvinden op de nieuwe locatie: Parking 4 Howest. Themeparkfreak Matthieu verkende de Kortrijkse binnenstad tijdens de opbouw en kwam met deze fotoreportage terug.

Op 2 februari ging de Aalsterse Winterfoor weer van start. Op verschillende pleinen kan je genieten van een breed aanbod van verschillende attracties. Hou je van een rustige draaimolen, of zoek je liever extremen op? Er is voor ieder wat wils! Even bekomen van de attracties? Dan kan je lekker smullen aan een van de vele eetkraampjes. Een gokje wagen is ook geen probleem in de verschillende lunaparken. Ook had de Aalsterse Winterfoor de eer om Toxic in première op de Belgische kermissen te mogen verwelkomen. Na eerder rondjes gedraaid te hebben in Nederland is deze attractie nu in Belgische handen. Themeparkfreaks Matthieu en Isabel besloten deze kermis eens een bezoekje te brengen en brachten deze fotoreportage mee.

Elk jaar opnieuw wordt in Hasselt op het Kolonel Dusartplein een gezellige kerstmarkt/kermis opgesteld. Deze kreeg de naam Winterland en is bijzonder populair. Naast talrijke jeneverkraampjes en kraampjes met kleding en andere kerstspullen staan enkele attracties opgesteld. Enkele voorbeelden van de attracties zijn het spookhuis Ghost Villa en het Mad House Christmas Hotel. Themeparkfreak Tristan trok naar Winterland op een dag dat het heel toepasselijk begon te sneeuwen.

Toen Themeparkfreak Tristan hoorde dat er een nieuwe credit te scoren viel op de 1 euro kermis van Hoei, trok hij er met zijn zoontje Gust naartoe. Het is namelijk de achtbaan Magic Pomme die hier haar opwachting maakte, deze achtbaan werd net gekocht door Jean Schweig. Behalve deze achtbaan staan op de kermis attracties zoals de Bayern Kurve van Schweig Charly, Pirate Party van Peeters Anthony, alsook Techno Power van deze exploitant. De kermis zal je portefeuille niet te hard pijnigen, aangezien de meeste attracties aan 2 euro kunnen bereden worden.

Nog tot en met 2 juli 2023 vindt in Antwerpen de Sinksenfoor plaats. Dit jaar kan je er 150 attracties ontdekken. Voor de liefhebbers van achtbanen staan Wild Mouse van Bufkens Roller Coaster van Lapere/Bufkens Elliot van Jeffrey Bodet klaar. Ook kan je er heel wat grootvermaak attracties vinden, denk maar aan voorbeelden als: Move It, Techno Power, Deca Dance, The Tower, Xtreme, XXL en vele andere. Themeparkfreak Tristan trok naar de kermis, die je terugvindt aan Park Spoor Oost en bracht een uitgebreid fotoalbum mee.

Themeparkfreak Tristan trok onlangs naar de Troostkermis te Vilvoorde. Op deze kermis waren enkele grote attracties aanwezig zoals een polyp, Deca Dance, XXL, V Maxx en Pulse Factory. De rest van de kermis bestond uit enkele Fun Houses, kleine attracties en botsauto’s.

Themeparkfreak Hendrik bezocht de 1 mei Foor van Genk. Op deze kermis vind je tal van attracties terug denk maar aan: Coco Bongo, Extreme, Move It , New Crazy Dance en Polyp. Twee attracties staan voor het eerst in Genk. Het gaat om de familieattractie Cake Walk van Erno Roels. De andere attractie is de thrillride Techno Power van Steve Stappers. Tijdens zijn bezoekje maakte Hendrik een leuk fotoalbum.

De Paaskermis van Boom vond dit jaar plaats van 8 april tot en met 12 april 2023. Er waren 21 kraampjes aanwezig waarvan 4 van het type grootvermaak. Het ging om de botsauto’s Autoscooter van Paul Cleas, de tripride Crazy Surf van Van Steenlandt, de bidule Mambo van Stief Hendrickx en het funhouse Rio Hotel van Johan Kindermans. De kermis was terug te vinden aan het stadspark bij de Albrecht Rodenbachstraat, de Beukenlaan en Victor De Meyerestraat.

Themeparkfreak Tristan trok naar de paaskermis van Charlerloi, waar dit jaar heel wat nieuwigheden te ontdekken vallen. Zo staat er een nieuwe Belgische kermisachtbaan die overgekocht werd van Loos Parc, alsook een nieuwe Breakdance attractie en een Polyp. Meer dan redenen genoeg dus voor een bezoekje.

Tijdens Aalst Carnaval vindt dit jaar ook weer de Winterfoor van Aalst plaats. Themeparkfreak Tristan trok er alvast naartoe en ontdekte er tal van attracties. Wie voornamelijk geïnteresseerd is in de achtbanen kan een ritje maken in Wild Mouse van René Bufkens en Dragon Coaster van Jeffrey Bodet. Ook heel wat andere grote attracties staan opgesteld op deze kermis, we denken dan aan Air Maxx, Crazy Dance, Deca Dance en voor het eerst de Polyp van Pailhe/Dotremont.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Winterpret in Brussel. Zo kan je er genieten van meerdere kerstmarktjes, is er een reuzenrad en natuurlijk gingen ze ook eens kijken bij Manneke en Jeanneke Pis. Op de Grote Markt is er dan weer een grote kerstboom geplaatst en kan je er een grote kerststal bezichtigen. Wanneer het avond is, vindt er ook nog eens een spectaculaire avondshow plaats met videomapping en muziek. Gregory nam enkele foto’s.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Winterland in Hasselt. Deze kerstmarkt staat garant voor heel veel gezelligheid en leuke decoraties. Zo kan je naast de kraampjes een kerstman vinden en hangen er heel veel lichtjes. Ook is er een schaatsbaan voor wie kan en wil schaatsen. Wie liever aan de zijlijn toekijkt, kan terecht bij een grote bar. Naast de vele souvenirs- en horecakraampjes vind je er ook een paar attracties. Zo is er een paardenmolen, een reuzerad, een draaimolen en een spookhuis. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Dit jaar liep de Sinksenfoor, de belangrijkste kermis van Vlaanderen, van 4 juni tot en met 10 juli op de site Spoor Oost, een vroeger terrein van de NMBS (Belgische spoorwegen). Voor het eerst sinds 2018 waren er opnieuw 3 rollercoasters present door de terugkeer van Big Roller Coaster. Deze achtbaan was vroeger in handen van de Belgische exploitant Bufkens, maar werd in 2017 verkocht aan Lapere uit Frankrijk. Die keerde nog wel in 2017 en 2018 terug naar Antwerpen, maar ondertussen was het dus al 4 jaar geleden dat de achtbaan nog in België had gestaan.

Themeparkfreak Tristan trok onlangs naar de Belgische hoofdstad Brussel, waar hij de Zuidfoor bezocht. Techno Power, V-Maxx en Xtreme, waren dit jaar nieuw op deze kermis, maar er was uiteraard veel meer te vinden. Zo stonden onder andere ook Pirate Party Wild Mouse, Deca Dance en Turbine tussen de vele attracties opgesteld. Ontdek deze kermis in ons fotoalbum.

Na twee afgelaste edities wegens het coronavirus gaat de Sinksenfoor voor het eerst in drie jaar weer door. Een van de belangrijkste achtbanen is ook weer present na een lange afwezigheid, namelijk Big Roller Coaster van Bufkens, die nu onder Richard Lapere reist. Verder kan je plaatsnemen in 5 nieuwkomers, zoals: Pirate Party, Techno Power, Sky Glider, V Maxx en Xtreme. Verder kan je genieten van ouwe getrouwe als Deca Dance, Polyp, Wild Mouse, See Sturm Bahn, Shaker, Turbine en vele anderen. Themeparkfreak Tristan ging genieten van deze kermis en maakte leuke foto’s voor ons.

Dit jaar kwamen 86 kraampjes en attracties naar de Meifoor van Brugge. Hiervan waren er 19 grootvermaak attracties, waarvan 2 attracties die hier voor het eerst stonden. De kermis vond dit jaar plaats van 6 mei tot en met 29 mei 2022. De attracties kon je terugvinden op het ’t Zand, Koning Albert I Park, Stationsplein en het Simon Stevinplein. Dit zijn de foto’s van de attracties op het ’t Zand.

Themeparkfreak Tristan trok naar de 1-Mei kermis van Genk. Tal van attracties stonden hier opgesteld om opnieuw heel wat kermisplezier aan te bieden. De grootste attracties waren Streetfighter Coco Bongo, Booster Speed XXL, Breakdance New Crazy Dance en de Polyp. Tevens stond hier ook de achtbaan Grand Canyon.

Tenslotte hielden we halt in Kortrijk, want die kermis lag sowieso op onze route en zo konden we nog even bijpraten met Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouwtje Isabelle, die toevallig ook hier rondliepen. Deze kermis stond verspreid over meerdere locaties doorheen de stad en bood heel wat attracties aan voor groot en klein. Als achtbanen stonden hier de Wild Mouse van Bufkens en de achtbaan Elliot. Nieuw voor deze kermis waren de Booster VMaxx, het Spookhuis Walking Death, Techno Power en Crazy Dance. Bij Breakdance Deca Dance werd door een live DJ voor de nodige ambiance gezorgd.

Themeparkfreak Hendrik trok naar de Paasfoor van Kortrijk die op 14 april geopend werd door burgemeester Ruth Vandenberghe. Om de eerste dag te vieren was er ook een optreden ven De Romeo’s voorzien op de verlaagde Leieboorden. Op de kermis kan je tal van grootvermaak vinden, zoals de Aqua Riesen Polyp, Deca Dance, Take Off en Booster VMax. Deze kermis staat verspreid over meerdere locaties doorheen de stad.

De Halfvastenfoor is zonder enige vorm van beperkingen van start gegaan in Gent. Na twee jaar is er uiteindelijk weer een normale kermis in de Gentse binnenstad. De Halfvastenfoor werd vorig jaar wel opgebouwd, maar ze werd ook meteen weer afgebroken dankzij de coronamaatregelen. Bezoekers van de kermis konden zich uitleven in de tientallen attracties die er opgesteld stonden op het Sint-Pietersplein. Themeparkfreak Tristan trok op de eerste dag van de kermis langsheen de kramen en maakte een leuk fotoalbum.

In Kortrijk strijkt in de kerstperiode opnieuw een Kinderfoor neer. In tegenstelling tot vorig jaar kan je deze nu vinden op de Grote Markt. In de schaduw van het Belfort bieden verschillende attracties en eetkramen vertier. Niet alleen voor de allerkleinsten is er iets te beleven, ook aan de jeugd en de volwassenen werd gedacht. Een tripride en bidule bieden vertier voor groot en klein. Enkele kleine kinderattracties vervolledigen het aanbod. Geen zin in attracties? Dan kan je genieten van een lekkere oliebol aan een van kramen, of kan je een balletje gooien of je geluk beproeven in het lunapark. Themeparkfreak Matthieu trok in zijn thuisstad op ontdekking en kwam met een kleine fotoreportage terug.

Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie bezochten onlangs de Winter Kermis in Maasmechelen. Nog tot zondag 9 januari 2022 kun je deze kermis bezoeken op de parking van Decathlon in Maasmechelen, vlakbij Maasmechelen Village. Voor de credithunters vallen er twee achtbanen te rapen namelijk de Wild Mouse van Bufkens en de Dragon van Geoffrey Torfs. Verder staan er enkele andere grote zaken als de Break Dance “New Crazy Dance” en de Techno Power.

Op 11 november brachten Themeparkfreaks Dimitri, Lies, Hannelore en Gregory een bezoekje aan de oktoberfoor in Luik. De oktoberfoor in Luik is ieder jaar één van de grootste kermissen in de Benelux. Ook dit jaar was dit weer het geval want er stonden maar liefst 28 grootvermaken opgesteld. Zo vonden de Themeparkfreaks er twee achtbanen terug, een spookhuis en een rotor. Uiteraard waren er ook een heleboel kleine vermaken en spelen aanwezig. Gregory nam enkele foto’s van deze grote kermis.

Op 11 november brachten Themeparkfreaks Dimitri, Lies, Hannelore en Gregory een bezoekje aan de kermis van Hoei. De Themeparkfreaks vonden er de achtbaan Mini Racer en de Bayern Kurve. Ze bezochten een funhouse en een spookhuis en daarnaast maakten ze een ritje op het schommelschip en op een remix. Gregory besloot enkele foto’s te nemen, u vindt ze hieronder.

Op 8 oktober barstte het kermisgeweld weer los in de Belgische badstad Oostende! De kermis gaat door op het Wapen-, Mijn- en Sint-petrus-en-paulusplein. Bezoekers kunnen hier weer naar hartenlust genieten van allerlei grootvermaak. Dit alles uiteraard in combinatie met de nodige eet- en gokkraampjes.

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken in september naar de Hasseltse kermis. Deze kermis trok vele duizenden bezoekers, die voor het eerst konden genieten van een dagje uit zonder echte mondmaskerplicht. In de attracties was dit nog wel verplicht, maar daar leek nog weinig op gelet te worden. Op de kermis stond heel wat grootvermaak zoals de Break Dance Deca Dance van Bufkens, de remix Techno Power en Smashing Jump Air Maxx. Als achtbanen konden we hier Dragon van Mark Torfs ontdekken alsook de Wild Mouse van Bufkens en Canyon van Ropers. Ook de Nederlandse achtbaan Family Dragon Coaster van Dauphin was van de partij. Deze achtbaan was onlangs nog op pad naar Riga vanuit Estland, tot ze plots het nieuws kregen dat deze kermis geannuleerd werd. Terug de boot op dan maar en richting Hasselt.

Van vrijdag 3 tot en met woensdag 15 september 2021 vond in Leuven opnieuw de jaarlijkse kermis plaats. De compacte kermis bevindt zich middenin de binnenstad, op het Ladeuzeplein en het Hooverplein. Rock&Roll, Shaker en Polyp zijn de toppers die dit jaar aanwezig waren. Op een zonnige zaterdag trok Themeparkfreak Nathan eropuit en bracht onderstaand fotoalbum mee.

De Oktoberfoor van Oostende zou dit jaar plaatsvinden van 9 oktober tot en met 8 november 2020, maar door de verstrengde COVID-19 voorwaarden, sloot deze al in het weekend van 18 oktober. Uiteraard was dit serieus balen voor de foorkramers die opnieuw een hele hoop inkomsten door hun neus geboord zagen worden. De kermis had met Pirate Party een Belgische primeur te pakken, dit schomelschip is gloednieuw en heeft behalve zitplaatsen ook staanplaatsen. Themeparkfreaks Hendrick en Dwainie bezochten deze kermis in het laatste openingsweekend.

Van vrijdag 4 tot en met woensdag 23 september 2020 is er in de Leuvense binnenstad opnieuw kermis te vinden. Ook dit jaar kan het jaarlijkse evenement doorgaan, al ziet het er een beetje anders uit dan we gewend zijn. De stad nam tal van maatregelen tegen het coronavirus, zoals aparte in- en uitgangen en een beperkte capaciteit. De toppers die dit jaar aanwezig mogen zijn, zijn G-Force en Techno Power. Vanwege het coronavirus is de kermis van Leuven één van de eerste grote kermissen die dit jaar in België kan doorgaan. Themeparkfreaks ging een kijkje nemen en nam onderstaand fotoalbum mee.

Themeparkfreak Tim kwam tijdens een fietstocht een kermis tegen. Hij maakte enkele foto’s van deze pas geopende kermis. Er stonden een aantal spel/gokkramen en van grootvermaak stond er een lambada. Voor de kleinste was er nog een draaimolen.

Puur toevallig kwamen enkele Themeparkfreaks na een dagje Bobbejaanland langsheen een kermis in Herentals. Op deze kermis merkten we de achtbaan Dino Race op, welke Themeparkfreaks’ Maarten 200ste credit werd. Verder stonden op de kermis enkele botsauto’s opgesteld, de Frisbee attractie Free Style en een snelle rupsmolen.

De Winterfoor van Aalst is traditioneel de eerste grote kermis in België die het begin betekent van het nieuwe seizoen. De kermis vond dit jaar plaats van 14 februari tot 1 maart 2020. Dit jaar waren er maar liefst 8 nieuwe attracties die hier voor het eerst stonden. De Beach Party van Lampaert, de Break Dance van Hayen, de Walking Dead van Dewingaerden en de Cake Walk van Sjimmy Roels waren voor de eerste keer aanwezig. Maar dit jaar was het vooral uitkijken naar de komst van de Turbine van Heyblom en de mooie Toxic van Leys/Vandenbemden, die vorig seizoen in première ging. Verder heeft de Wild Mouse van Bufkens een volledige restyling gekregen en dat konden we voor het eerst bewonderen in Aalst.

Op een zonnige namiddag trok Themeparkfreak Nathan naar Winterland om de kerstsfeer op te snuiven. Deze groot opgezette kerstmarkt in het centrum van Hasselt biedt tal van standjes waar onder andere kleding of kerstversiering verkocht wordt. Ook de diverse eet- en drinkgelegenheden kunnen niet ontbreken. Daarnaast heeft Winterland een grote schaatspiste en ook enkele attracties, waaronder een carrousel, een reuzenrad, een spookhuis en een fun house. Er is dus meer dan genoeg te doen voor jong en oud!

Van 21 tot en met 29 september 2019 vond opnieuw de Septemberfoor plaats in Hasselt. Dit is één van de grootste kermissen van België en biedt toppers als Move It, Tiki Party, XXL, Rock & Roll, Eclipse en Deca Dance. Ook voor achtbaanfans is er behoorlijk wat te beleven, want deze kermis heeft maar liefst vier verschillende achtbanen. Op een vrijdagavond besloten wij te gaan kijken wat deze kermis te bieden had en maakten we onderstaande foto’s.

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 22 september stond naar jaarlijkse gewoonte de Septemberkermis in het centrum van Leuven. De compacte kermis bood opnieuw enkele leuke toppers als de Free Style, Extazy, Aqua Riesen Polyp en Caraïbes Folies. Op een zonnige vrijdagavond trok Themeparkfreak Nathan eropuit en bracht onderstaand fotoalbum mee.

Naast een week aan de kust trok TPF Maarten en zijn gezin ook richting de Belgische Ardennen, Meer bepaalt naar het stadje Huy. Elk jaar is hier van rond 15 augustus een grote kermis te vinden met tal van attractie. Onder meer de Mini Racer achtbaan kan je hier vinden. Op sommige dagen gelden er kortingstarieven en op 15 augustus zelf is er een groot vuurwerk.

Van 31 juli tot en met 9 augustus 2019 stond er in het Limburgse dorpje Halen een kermis. Hoewel het geen erg grote kermis was, trok het wel de aandacht van enkele Themeparkfreaks. Op de kermis stond namelijk Happy Garden, een kermisachtbaan die velen van ons nog moesten scoren. We trokken dus met een aantal Themeparkfreaks naar de kermis van Halen en brachten onderstaand fotoalbum mee.

Themeparkfreak Tim trok naar de Sinksenfoor en bracht het volgende fotoverslag mee. Op de Antwerpse kermis vond hij nieuwkomers zoals River Rafting (Bufkens René/Buwalda), Tiki Party (Simon Kylie) en Top Scan (Ordelman). Andere kleppers waren de Deca Dance van Verwijk/Bufken, de XXL van Dotremont en de Big Splash van Bufkens. Natuurlijk mocht het Roue Royale (van der Honing Jan) en de kinderachtbaan Elliot van Bodet Jeffrey niet ontbreken. Om het plaatje compleet te maken waren er natuurlijk ook de vele lunaparken, spel- en versnaperingskramen.

Themeparkfreak Timothy ging samen met wat volk onlangs een kijkje nemen op de Antwerpse Sinksenfoor. Deze grote kermis biedt de bezoeker heel wat leuke attracties waaronder enkele credits, dit jaar staat er onder andere de Spinning Wild Mouse van Bufkens Rene en de Kids coaster Elliot van Bodet Jeffrey. Op warme dagen kan je afkoeling zoeken in de Big Splash (Boomstammekes) of de River Rafting (Rapid River). Huiveren kan dan weer in spookhuizen zoals Terror Factory of Walking Dead. Hou je meer van hevige thrill rides, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Rock & Roll of één van de booster attracties. Ook aan de kids is gedacht, die kunnen een ritje maken op de speciale kids botsauto’s, één van de vele draaimolens of de glijbaan La Suisse. Kortom voor elke leeftijdscategorie wat wils.

Themeparkfreak Tim trok samen met André naar de 1mei-kermis van Genk. Hier maakten ze samen een ritje op de kinderachtbaan Canyon en op de breakdance-attractie Crazy Dance. Verder sprong het reuzenrad, de Shaker, de Rotor, de Congo Bongo en de Booster in het oog. Onder andere de fun houses, lunaparken, botsauto's en vele kinderzaken mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Themeparkfreak Tim trok samen met André naar de centrumkermis van Houthalen-Helchteren. Vooral de DinoRide en Happy Garden vonden ze als credithunter interessant. Helaas was deze laatste buiten bedrijf. Daarnaast vonden ze op deze kleine kermis ook een draaimolen, botsauto's, een lunapark, een buggybaan en verschillende spelkramen.

Tijdens de laatste dag van de Kattenfoor op de Grote Markt in Ieper nam Themeparkfreak Ryan een rustig bezoekje. Een mooie lenteweer zonder enig wolkje in de lucht. Meer hoeft dat niet te zijn om op een kleine kermis rond te lopen met enkele leuke attracties. De laatste dag van de Ieperse Kattenfoor was zeker een bezoekje waard. Om een credit te bemachtigen werd als eerste de achtbaan ‘Dragon’ bereden om daarna door te lopen naar de Break Dance. High Energy was aanwezig en werd zeker niet overgeslagen! Funhouse FasterLouder stond ook paraat en werd vooral een nat bezoekje nadat een medewerker het leuk vond om met tuinslangen nat te maken. Als laatste werd de Crazy Dance en de Jumper Jumper meegepikt.

In september 2018 nam Themeparkfreak Tim de trein richting Hasselt waar de jaarlijkse Septemberfoor stond opgesteld. Blikvangers waren onder andere Deca Dance en Wild Mouse. Als credithunter nam hij plaats op Dragon en Tokio Express. Een ritje op Shaker mocht zeker ook niet ontbreken. Tussendoor nam hij de tijd om nog enkele plaatjes te schieten.

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 23 september 2018 staat de septemberkermis opnieuw in Leuven. De twee grote publiekstrekkers zijn dit jaar de loopfighter Rock & Roll en de jumper Flying Jump. Daarnaast zijn ook de Aqua Riesen Polyp, Caraïbes Folies en Movie Star zoals elk jaar aanwezig. Wij bezochten de kermis en namen onderstaande foto’s voor jullie mee.

Op een steenworp van het pretparkje Mont Mosan kan je de stad Huy terugvinden. Van 10 tot en met 26 augustus 2018 vond daar de jaarlijkse zomerkermis plaats. Tijdens deze editie konden we twee achtbanen aantreffen (Mini Racer en Big Apple). Ook in de attractie Bayern Kurve stapten we maar al te graag nog eens in. Themeparkfreaks Tim en Benjamin bezochten de kermis na een leuke namiddag beleefd te hebben in Mont Mosan.

De Sinksenfoor te Antwerpen sloot dit jaar af met iets meer dan 800.000 bezoekers. De grote blikvanger dit jaar was ongetwijfeld de 90 meter hoge vrijevaltoren Goldmine Tower. Voor de achtbaanfans stonden er drie achtbanen. De grootste achtbaan was Big Roller Coaster van Bufkens. Deze is een achtbaan met de Zyklon/Galaxy lay-out en is de grootste transporteerbare achtbaan van het land. De tweede grootste achtbaan op de Sinksenfoor was de Wild Mouse, die eveneens van Bufkens is. Dit is een wildemuisachtbaan met draaiende karretjes. De derde en laatste achtbaan was er eentje voor de kinderen. Het gaat om de Elliott van Bodet Jeffrey.Voor liefhebbers van thrill stonden ook Deca Dance, Shaker en Eclips klaar.

Na een bezoekje aan het pretpark Boudewijn Seapark zakten de Themeparkfreaks nog af naar de Brugse Meifoor. De Meifoor gaat door van 20 april tot en met 13 mei 2018 op volgende pleinen: Beursplein, Hauwerstraat, Plein aan Concertgebouw, Koning Albert I-park en het Simon Stevin-plein. Op vrijdag 11 mei 2018 wordt er zelfs een kortingsdag ingelast. We genoten er alvast van de sfeer en de twee achtbanen die er staan opgesteld (Elliott en Wild Mouse).

De Kempense stad Geel pakte dit jaar uit met 134 attracties voor haar Palmenmarkt. Men kon er ritjes maken in stevige attracties, zoals de Shaker van Tantillo Pierre, de Popcorn Party van Van Herck Henri, de Polyp van Lauwers Paul, de New Crazy Dance van Tantillo Giovanni en de Flying Jump van Hendrickx Alain. Ook de nieuwe Motion Simulator van De Bruyne Victor was aanwezig. Themeparkfreak Dries ging ernaartoe en maakte leuke foto’s.

Ieder jaar strijkt de Carnavalfoor neer in Halle. Dit jaar vindt de carnavalfoor plaats van 3 maart tot en met 18 maart 2018. Niet minder dan 120 verschillende attracties of kramen staan er drie weken lang opgesteld. Zoals ieder jaar staan er heel wat attracties van het type grootvermaak. In 2018 staat de Cortina Jet van René Lauwers voor het eerst haar rondjes te maken.

Elk jaar opnieuw wordt in Hasselt op het Kolonel Dussartplein een gezellige kerstmarkt/kermis opgesteld. Deze kreeg de naam Winterland en is bijzonder populair. Naast talrijke jeneverkraampjes en kraampjes met kleding en andere kerstspullen staan enkele attracties opgesteld. De grootste is de Wild Mouse van Bufkens.

Themeparkfreaks Tim, Jimmy, Han, Timothy en Kevin brachten een bezoekje aan de Antwerpse Sinksenfoor. Deze kermis gaat al sinds enkele jaren door op Park Spoor Oost. Je kunt er heel wat attracties terugvinden zoals enkele boosters, een rotor, botsauto’s, lunaparken, een log flume, een reuzenrad en nog veel meer. Er staan zelfs enkele achtbanen, waaronder een wild mouse.

Op de Paasfoor van Kortrijk vind je de nodige thrillrides, familieattracties en achtbanen. De achtbanen die er dit jaar stonden waren Wild Mouse en Roller Coaster van Bufkens en de kindercoaster Elliot. Naast deze achtbanen kwamen de Thrillrides Take Off, Flying Jump, XXl en Deca Dance naar de kermis. De dag werd afgesloten met een vuurwerkspektakel.

De Themeparkfreaks bezochten de supergezellige kermis te Hoei. Op deze kermis zijn alle attracties spotgoedkoop te betreden, vandaar ook de naam ‘de 1 euro foor’. Op deze kermis behaalden we met zijn allen een nieuwe coastercredit op de Mini Racer, een achtbaan die na stilstand in Belgische handen kwam. Ook de klassieke Bayern Kurve vonden we geweldig. Voor de animatie zorgden enkele danseressen die in de tent een spetterend optreden gaven.

Op de meikermis van Brugge zijn tal van attracties te vinden. De grootste exemplaren zijn zonder twijfel de achtbaan Rollercoaster en de wilde muis-achtbaan Wild Mouse, maar ook voor de kleinere bezoekers is er een achtbaan met Elliot. Verder vond je er de thrillride Take off en een Breakdance, aangevuld met de frisbee G Force en de hoge attractie Virus.

Jaarlijks vind op het Kolonel Dusaertplein te Hasselt Winterland plaats. Op het plein vind je heel wat gezellige kraampjes, drankgelegenheden en eetkraampjes. Om de wintersfeer compleet te maken is er ook een grote overdekte schaatsbaan, waar je naar hartenlust rondjes kan schaatsen. Ook heel wat kermisattracties staan opgesteld op het plein, waaronder, de Wild Mouse achtbaan, het Christmas Thriller spookhuis en vele andere. De Themeparkfreaks trokken naar Hasselt en brachten heel wat foto’s mee.

We beleefden de Sinksenfoor voor de eerste maal op haar nieuwe locatie, wat toch een beetje vreemd aanvoelde. Aan attracties was er alvast geen gebrek. Drie achtbanen kwamen dit jaar naar de foor, waaronder de Roller Coaster en Wild Mouse van Bufkens en Elliot. Ook grootvermaak was er meer dan genoeg. Zo was er bijvoorbeeld Eclipse, Polyp, Night Fly en XXl. Uiteraard konden Deca Dance, Air Maxx en Turbine niet ontbreken.

Wie op deze koude dagen de attracties en pretparken begint te missen kan ook terecht op de vele kerstmarkten en winterkermissen. Onze reporter Tristan ging op bezoek bij Winterland Hasselt en nam enkele foto's voor jullie mee.

We bezochten dit jaar de Sinksenfoor die voor het laatst op haar vertrouwde locatie zou plaatsvinden. Op de kermis was het Reuzenrad meteen goed om te ontdekken welke attracties allemaal afgezakt waren naar Antwerpen. Onder die attracties bevonden zich uitschieters als Night Fly, Virus, Polyp en Deca Dance. De achtbanen die er dit jaar stonden waren Wild Mouse en Roller Coaster van Bufkens en de kindercoaster Elliot.

Aarschot trekt elk jaar opnieuw heel wat volk tijdens de kermis, die afgesloten wordt met een prachtig vuurwerk. Op de kermis beleefden we veel plezier op de Breakdance Crazy Dance en de Flipper attractie. Ook de rupsmolen Disco Star kon ons zeker bekoren.

De Novemberfoor is een vrij grote kermis voor de stad. Op deze kermis ontdekten we thrillrides als de flipper Extazy, een Breakdance en de Crazy Surf. We maakten uiteraard ook een ritje op de Big Roller Coaster.

Op de meikermis van Genk kunnen kermisliefhebbers zich volledig uitleven op heel wat grote en kleine attracties. Als grootvermaak vonden we er de Breakdance attractie Crazy Dance terug, alsook de Flipper-attractie. Evenveel kriebels beleefde je op een Top Scan, Shaker en G Force. Achtbaanliefhebbers vonden er twee exemplaren, de grootste was de spinning Coaster Wild Mouse. Een kleinere achtbaan was de powered coaster Canyon.

Op de meikermis van Brugge zijn tal van attracties te vinden. De grootste exemplaren zijn zonder twijfel de achtbaan Rollercoaster en de wilde muis-achtbaan Wild Mouse, maar ook voor de kleinere bezoekers is er een achtbaan met Elliot. Verder vond je er de thrillride Take off en een Breakdance, aangevuld met de frisbee G Force en de hoge attractie Virus.

Winterdroom Gent was een combinatie van een kerstmarkt en winterkermis. Behalve gezellige kraampjes waren er dus enkele attracties opgesteld. Onder die attracties bevonden zich een Booster, een snelle rups en het Funhouse Crazy Palace. Een rollercoaster van Bufkens werd voor de gelegenheid in een kerstkleedje gestopt. Wie een mooi overzicht wou krijgen op het gebeuren kon dat vanuit het reuzenrad, dat vroeger nog in Walygator Parc stond.

We trokken tijdens de koude dagen richting Wieze, waar een indoorkermis plaatsvond. Op deze kermis waren attracties te vinden als een Breakdance en een Polyp. Nog meer kriebels vonden we bij de Afterburner X Factory en Disco Star.

De Sinksenfoor is een van de grootste kermissen van Belgie. We beleefden heel wat pret in grote attracties als de Afterburner XXL, Virus en Vortex. Wie Breakdance zegt denkt uiteraard meteen aan de knaller Deca Dance. Maar ook achtbanen vind je op deze kermis. De grootste is Roller Coaster en de kleinste Elliot.