Foto’s: Global village

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar de V.A.E. om er pretparken te bezoeken. Zo is één van de opvallendste parken van het land Global Village. Dit park heeft heel wat paviljoenen, die in het teken staan van verschillende landen. Daar kun je telkens naar hartenlust winkelen en horecapunten bezoeken. Dit was uiteraard niet de hoofdreden om Global Village te bezoeken. Het park heeft namelijk ook een gebied met heel wat attracties. Zo vind je er twee achtbanen, een reuzenrad, een starflyer, een rapid en tal van andere attracties terug. Gregory nam even de tijd om enkele foto’s te maken.

Global Village is een groot expo terrein waar verschillende paviljoenen staan opgesteld die in totaal 90 verschillende culturen vertegenwoordigen. Naast alle winkels, restaurants, shows en optredens is er ook een pretparkgedeelte met 2 rollercoasters. Het gaat om een Vekoma Family Boomerang achtbaan en een kinderachtbaan van SBF Visa Group. Slaag deze plek zeker niet over bij een reisje naar de VAE, je komt hier namelijk niet voor de achtbanen maar voor de ervaring. De sfeer is er uniek en wat je er kan zien ook. Dit valt niet uit te leggen, dit moet je ervaren.

Global Village is een kermis in Dubai. Deze kermis is elke jaar geopend van eind november tot eind februari. Op de kermis stonden twee achtbanen, de eerste is London Loop, een Family Boomerang van Vekoma. De tweede achtbaan is Mumbai Express, een Compacte Spinning coaster.