Foto’s Gardaland

Gardaland is een van de grootste pretparken van Italië. Het pretpark bevat verschillende attracties waaronder 8 achtbanen. B&M bouwde twee rollercoasters met de allereerste Wing Coaster ter wereld die de naam Raptor krijgt en de Dive Coaster Oblivion - The Black Hole. S&S Sansei Technologies bouwde de bizarre achtbaan Sequoia Magic Loop die drie unieke Saxophone inversies bevat. Vekoma mocht drie rollercoasters bouwen met de SLC Blue Tornado, de dit jaar vernieuwde looping coaster Shaman en de mijntrein-achtbaan Mammut. Verder bouwde Fabbri de spinning wilde muis achtbaan Kung Fu Panda Master en is er een lange Big Apple achtbaan terug te vinden met een zeer speciale lay-out, namelijk Ortobruco Tour. Andere attracties zijn onder andere de Intamin splash boten Fluga da Atlantide, de rapid river Jungle Rapids en de boomstammetjes Colorado Boat.

In de zomer van 2020 bezocht Themeparkfreak Dries het Italiaanse pretpark Gardaland. Dit park is gelegen naast het Italiaanse Gardameer. Het park behoort tot de grootste van Italië en biedt tal van attracties aan, waaronder acht rollercoasters. De toppers onder deze achtbanen zijn zonder twijfel de Dive Coaster “Oblivion – Black Hole” en Raptor, de allereerste Wing Coaster die B&M bouwde.

Tijdens een rondreis door Italië bezochten Themeparkfreaks Benjamin, Jasper, Lennert en Nathan het pretpark Gardaland. Het park ligt aan het bekende Gardameer en is dus ideaal voor toeristen. Met Raptor en Oblivion – The Black Hole heeft Gardaland twee erg toffe B&M’s in het aanbod. Daarnaast zijn er nog diverse andere coasters, enkele darkrides en een reeks waterattracties. Het park heeft een gevarieerd aanbod en is een ideale stop tijdens een zomerse trip door Italië. Bekijk hier ons fotoalbum.

Themeparkfreaks Han, Tristan & Timothy bezochten onlangs het Italiaanse Gardaland. Dit prachtige pretpark, gelegen aan het idylische Gardameer is zeker eens een bezoekje waard tijdens een trip doorheen Italië. Gardaland is een meester in het thematiseren van zijn attracties met in het bijzonder de Intamin Spill water ride La fuega de Atlantis. Ook voor de credithunters vallen hier maar liefst 8 credits te rapen, denk hierbij maar aan de B&M wing coaster Raptor, de Vekoma Mine Train Mammut & Oblivion, een B&M Dive coaster. Ook de liefhebbers van darkrides komen hier aan hun trekken, ga op avontuur in de wereld der pirateren in I Corsari of ga de strijd aan met Mytische Egyptische wezens in de attractie Ramses. Apart is zeker ook de achtbaan Sequoia Magic Loop te noemen, bekijk de wereld eens ondersteboven vanop deze rollercoaster. De madhouse van het park is ook briljant gethamisiteerd naar een boom uit één of ander fantasierijk.

Het Italiaanse Gardameer bruist van het toerisme. Er zijn talloze pittoreske en romantische plaatsjes terug te vinden in de buurt van deze grote waterplas. Veel toeristen zoeken echter al eens liever wat spanning en entertainment op. Eén van hen is Themeparkfreak Benjamin. Aan de oever van het meer zijn er twee pretparken die op een boogscheut van elkaar liggen: Movieland Park en Gardaland. In dit fotoalbum nemen we je mee naar Gardaland. Het grootste en meest populaire pretpark van Italië. Het attractiepark telt maar liefst acht rollercoasters, drie grote waterattracties en uiteraard nog vele andere bezienswaardigheden.

Gardaland is gelegen naast het Italiaanse Gardameer. Het park behoort tot de grootste van Italië en biedt voor ieder type pretparkbezoeker de nodige attracties aan. De achtbaan fans halen hun hartje op in toppers zoals Raptor (een wingcoaster) of Oblivion (een dive coaster). Voor de kinderen opende het park dit jaar een nieuwe themazone in het teken van Kung Fu Panda. Afkoeling kan je vinden in de prachtige rapid en de grootste splash vind je bij de attractie “Fuga da Atlantide”.

Themeparkfreak Sam trok enkele weken geleden op pretparktrip, een van de parken die hij tijdens deze trip bezocht was Gardaland. Gardaland hoort bij de grootste parken van Italië. Het park heeft een indrukwekkend aanbod aan achtbanen, van een junior voor de kleintjes,een multilooper tot 2 B&M toppers Raptor een wingrider en Oblivion – The Black Hole, de nieuwe dive coaster die dit seizoen openende. Ook aan darkrides geen gebrek in dit park. Net als de nodige waterattracties met als topper Fuga da atlantide, een watercoaster met een geweldig thema.

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark van Italië. Meer dan 50 attracties, waaronder spectaculaire achtbanen, dark rides, waterattracties en shows zorgen ervoor dat je je hier geen moment verveelt! Voor jonge kinderen zijn er vele attracties op het park zoals The Funny Express, Monorotaia, Kop-en-schotels, Peter Pan, Superbaby en de Volaplano. Attracties voor de iets oudere kinderen zijn: Jungle Rapids, Ramses: Il risveglio en Time Voyagers. Voor de waaghalzen zijn er ook spectaculaire attracties zoals de griezel-attractie Infernis, Blue Tornado, Colorado Boat en natuurlijk de Raptor!