Foto’s Fiabilandia

Niet ver van het Italiaanse Rimini kan je het kleine parkje Fiabilandia terugvinden. Een gezellig parkje waar jong en oud een gezellig dagje kan beleven. Er zijn een viertal achtbaantjes terug te vinden, en natuurlijk nog verschillende andere attracties. Wie zin heeft kan op het meer meevaren met een heuse raderboot. Vanaf 14u kan je letterlijk van de ene naar de andere show wandelen, of genieten van een bezoekje aan hun circusmuseum, een aanrader trouwens voor wie het circus een warm hart toedraagt. Themeparkfreaks Matthieu en Isabel genoten van hun dagje daar en keerden met onderstaande foto’s terug.

Fiabilandia is dan wel niet het meest gekende pretpark van Italië, elke doorwinterde rollercoasterfanaat zal het park kennen van de achtbaan Valle degli Gnomi, de moeder der Big Apple achtbanen. Dit is een super lange achtbaan in Big Apple stijl waarop alle traditionele en hedendaagse Big Apple achtbanen zijn geïnspireerd. Daarom is deze rollercoaster dan ook een must-do voor elke credithunter. Maar genoeg gepraat over Valle degli Gnomi. Fiabilandia heeft ook nog 3 andere achtbanen met de wilde muis achtbaan SpaceMouse, de Preston & Barbieri familieachtbaan Red Mountain en Miniera d'Oro Del West, een custom Big Apple achtbaan, of betergezegd een trans-appel, die zich uit als mijn trein achtbaan.

Fiabilandia is een kleine Italiaans pretpark dat volledig draait op zonne-energie. Dit park is voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen. In het park is de bekendste achtbaan Valle degli Gnomi, een soort Big Apple achtbaan, maar met een enorm uitgerekte lay-out en heel wat theming. Behalve deze Big Apple kan je er nog drie andere achtbanen ontdekken. Miniera d'Oro Del West, een rustige achtbaan die eveneens een soort Big Apple track gebruikt. De nieuwste telg is Red Mountain, een Family Coaster van Pinfari en de grootste achtbaan van het park is de Spinning Wild Mouse SpaceMouse.

Tijdens een pretparktrip doorheen Noord-Italië bezochten een handvol Themeparkfreaks het kleurrijke Fiabilandia. De meest opmerkelijke attractie van het park is ongetwijfeld de achtbaan Valle degli Gnomi, want deze kan je omschrijven als “De Oer-Big-Apple”. Deze attractie was de eerste achtbaan met een Big Apple-stijl en ze was meteen het inspiratiemodel voor de kleine verplaatsbare modellen die tegenwoordig overal te zien zijn. Valle degli Gnomi kent meerdere delen waarin darkrides met kabouters (Gnomi) verwerkt zitten, en ze geeft een rit weg waarmee je toch enkele minuten zoet bent. Daarnaast herbergt het park uiteraard nog vele andere attracties, waaronder nog drie andere achtbanen, een splash battle en een log flume.

Fiabilandia is een kleine Italiaans pretpark dat volledig draait op zonne-energie. Dit park is voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen, echte thrills vind je hier dan ook niet terug.