Foto’s Europark

Een van de hoogtepunten van onze trip langs de Zuid Franse kust moest Fabrikus World worden, ook wel beter bekend onder de oude naam Europark. Het park lijkt een kruising tussen een kermis en een pretpark doordat het naast kermisattracties ook enkele vaste achtbanen en een echte Rapid River in haar aanbod heeft. De grootste achtbaan hier is EuroLoop; een Vekoma coaster die een broertje is van Python uit de Efteling, maar tegen een veel hogere snelheid doorheen de track raast. Naast EuroLoop staat de Powered Coaster EuroSpeed. Als derde grote achtbaan konden we hier plaatsnemen in Crazy Mouse een Spinning Wild Mouse die haar naam alle eer aandeed. De laatste achtbaan was voornamelijk voor de jonge bezoekers bedoeld, Pomme is van het type Big Apple.

Europark is de crème de la crème van de lunaparken. Wat een sfeer was hier aanwezig! Het park is gigantisch, er staat de ene indrukwekkende attractie na de andere en de prijzen waren verbazingwekkend goedkoop. Heel wat attracties staan hier vast in het park en zijn buitengewoon groot voor de normale lunaparken die hier overal te vinden zijn. De skyline was fantastisch en hier zou menig toppretpark jaloers op zijn. In het park bevindt zich bijvoorbeeld een wildwaterbaan maar ook een rapid river (ronde bootjes genoemd in de volksmond) en dit is geen kermismodel, het gaat hier om een echte rapid river zoals we die kennen uit de normale pretparken. Vele attracties hebben hier ook heel wat theming gekregen en zijn voorzien van erg mooie lichtinstallaties. Er zijn vier rollercoasters terug te vinden in het park waarvan er twee permanent in het park verblijven. De EuroLoop is de grootste van allemaal en loopt boven een erg groot deel van het pretpark. De achtbaan stond ooit nog in de pretparken Mirapolis en Spreepark, maar ze lijkt wel voor Europark gebouwd te zijn. De rollercoaster lijkt op zich erg hard op de Python van de Efteling qua lay-out, maar de rit is zoveel beter. Sterker nog, het gaat hier echt om een botersoepele achtbaan met bakken airtime die je voor amper 4 euro op twee rondjes trakteert. Door verschillende technische aanpassingen loopt de achtbaan belachelijk snel door haar parcours, wat een onvergetelijke rit oplevert! Een andere achtbaan die belachelijk snel door haar parcours raast, is de opgedreven powered coaster Eurospeed die origineel gebouwd werd door Mack Rides. De naam mag je best wel letterlijk nemen, want ik durf te wedden dat Mack Rides spontaan een verkoudheid krijgt als ze ooit naast de track staan terwijl de trein voorbijraast. Dit exemplaar werd origineel gebouwd voor het Duitse Panorama Park, maar de eigenaars in Europark hebben de snelheid van de baan duidelijk opgevoerd! Ik zou nog lang over dit pretpark kunnen praten, maar hier moet je gewoon naartoe gaan. Een echte aanrader!

Europark is gelegen in het Zuiden van Franrijk en is een park dat voornamelijk ’s avonds bezoekers trekt. Als grootste attractie heeft het park een Vekoma achtbaan die de naam Euroloop kreeg. Verder heeft het park een Wilde muis achtbaan, Bad Trip en een Mack Powered Coaster met de naam Eurospeed. Ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht met de Big Apple achtbaan Pomme.