Foto’s De Waarbeek

Enkele Themeparkfreaks hielden halt bij het Nederlandse park De Waarbeek. Dit parkje combineert gezelligheid met nostalgie. Nadat het park vorig jaar in handen kwam van nieuwe eigenaars opende men een nieuwe speeltuin en theekopjes attractie, maar sloot jammer genoeg de klassieker Calypso. Later dit seizoen zou nog een tweede nieuwigheid openen, maar die is nog niet bekend. We genoten in het park van enkele klassieke rides, waaronder de oudste stalen achtbaan die je kan vinden, namelijk Rodelbaan.

De Waarbeek is een beetje een buitenbeentje tussen al de parken in Nederland, in het park geen moderne achtbanen en supersnelle Thrillrides die elk hoger zijn dan de andere. Nee, dit park moet je bezoeken om de nostalgische waarde en sfeer die in het park hangt. Tussen de vele, nostalgische kermisattracties staat de op een na oudste stalen achtbaan van Europa. De Rodelbaan opende in 1930. Deze baan werd gebouwd door het park zelf en biedt na al die jaren nog steeds een geweldig leuk en soepel ritje aan. Ontdek het park in ons leuke fotoalbum.

De Waarbeek is een familiepretpark gelegen bij de Twentse stad Hengelo.Het park richt zich vooral op families met kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Er zijn vijfentwintig attracties die meestal een ouderwets karakter hebben, zoals de Hully Gully. Belangrijkste trekpleister van het park is de Rodelbaan: een achtbaan die wordt beschouwd als een van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld