Foto’s De Waarbeek

Themeparkfreaks Bob, Tristan en Jos planden een uitstapje naar een Duitse kermis in Nordhorn, maar om vanuit België enkel en alleen naar die kermis te rijden vonden we zonde. Zo bedachten we eerst halt te houden bij het gezellige, kleine pretpark De Waarbeek. Dit park kwam enkele jaren geleden in nieuwe handen en ondertussen werd het uitgebreid met meerdere nieuwe attracties, waaronder de achtbanen Raptor Adventure en Rupsje Mae. Jammer genoeg was bij ons bezoekje de achtbaan Rodelbaan Buiten werking, want het is altijd bijzonder om een ritje te maken op dit oudje, die de tweede oudste stalen achtbaan ter wereld is en al opende in 1930.

Themeparkfreaks Bob, Jonathan en Bert brachten in oktober een bezoekje aan het gezellige Nederlandse park De Waarbeek. Tijdens ons bezoek maakten we rondjes op de superleuke en tevens tweede oudste stalen achtbaan ter wereld Rodelbaan en de kermisachtbaan Gold Mine Express die het park voor twee seizoenen huurde. Dit betekent dat ze na het einde van dit seizoen verdwijnt uit het park. De manager beloofde ons alvast dat er op die locatie gebouwd zal worden aan een nieuwe attractie, welke mogen we echter voorlopig nog niet verklappen.

Wie fan is van ouderwetse kermis- en pretparkattracties kan terecht in De Waarbeek. Nostalgie vind je hier in elke hoek van het park. Zo konden Themeparkfreaks Tim, Hannelore en Gregory een heleboel draaimolens terugvinden uit de goede oude tijd. Daarnaast staat er ook 1 van ‘s werelds oudste stalen achtbanen in het park. Uiteraard legde Gregory deze achtbaan vast op enkele mooie foto’s.

Enkele Themeparkfreaks hielden halt bij het Nederlandse park De Waarbeek. Dit parkje combineert gezelligheid met nostalgie. Nadat het park vorig jaar in handen kwam van nieuwe eigenaars opende men een nieuwe speeltuin en theekopjes attractie, maar sloot jammer genoeg de klassieker Calypso. Later dit seizoen zou nog een tweede nieuwigheid openen, maar die is nog niet bekend. We genoten in het park van enkele klassieke rides, waaronder de oudste stalen achtbaan die je kan vinden, namelijk Rodelbaan.

De Waarbeek is een beetje een buitenbeentje tussen al de parken in Nederland, in het park geen moderne achtbanen en supersnelle Thrillrides die elk hoger zijn dan de andere. Nee, dit park moet je bezoeken om de nostalgische waarde en sfeer die in het park hangt. Tussen de vele, nostalgische kermisattracties staat de op een na oudste stalen achtbaan van Europa. De Rodelbaan opende in 1930. Deze baan werd gebouwd door het park zelf en biedt na al die jaren nog steeds een geweldig leuk en soepel ritje aan. Ontdek het park in ons leuke fotoalbum.

De Waarbeek is een familiepretpark gelegen bij de Twentse stad Hengelo.Het park richt zich vooral op families met kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Er zijn vijfentwintig attracties die meestal een ouderwets karakter hebben, zoals de Hully Gully. Belangrijkste trekpleister van het park is de Rodelbaan: een achtbaan die wordt beschouwd als een van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld