Foto’s: Cavallino Matto

In het Italiaanse Toscane kan je naast genieten van de vele kunststeden en prachtige natuur ook een leuk parkje bezoeken: Cavallino Matto. Dit parkje is niet zo groot maar biedt met hun Togo stand-up coaster wel een unieke ervaring. Deze coaster was dan ook een van de belangrijkste redenen voor Themeparkfreaks Matthieu en Isabel om dit park tijdens hun vakantie in Italië te bezoeken. Zij keerden terug met deze foto’s.

Cavallino Matto is een gezellig regionaal pretpark met maar liefst 6 achtbanen. Het is gelegen in de mooie Italiaanse streek Toscane en het park is dan ook gelegen in een oase van bomen. Blikvanger van het park is ongetwijfeld de Togo Stand-Up Coaster Freestyle die een heerlijke rit weggeeft met een aantal zeer leuke airtimemomenten in. Een andere bijzondere achtbaan is de Water Coaster Jurassic River die gebouwd werd door Technical Park, deze werd ongelooflijk mooi gethematiseerd met een heleboel leuke dinosaurussen. Project 1 is een leuke familieachtbaan die vroeger nog over de Italiaanse kermissen rondreisde maar ondertussen al enige tijd vast in het pretpark verblijft. Wild Mine is een wilde muis achtbaan. Verder heb je nog de kinderachtbanen Topo Zorro en Speedy Gonzales die beiden een Speedy Gonzales thema hebben meegekregen. Andere leuke attracties zijn de zweefmolen, frisbee, vrijevaltoren, splash battle, Polyp en schommelschip.

Tijdens een zonovergoten trip doorheen Noord-Italië hielden Themeparkfreaks Nathan, Jasper, Lennert en Benjamin halt bij het bijzondere parkje Cavallino Matto. Dit pretpark is het grootste pretpark van Toscane en het herbergt niet minder dan zes achtbanen. De meest memorabele attracties van dit park zijn ongetwijfeld de stand-up coaster Freestyle en de watercoaster Jurassic River. Als je fan bent van pretparken, achtbanen of dinosaurussen, dan is Cavallino Matto een echte aanrader!

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn vriendin Han naar het Italiaanse pretpark Cavalino Matto. Dit park biedt zes achtbanen aan, waaronder Freestyle, deze stand-up rollercoaster werd gebouwd door Togo en opende in 2015. Vorig jaar opende het park nog een watercoaster in een dino kleedje.