Foto’s Burger’s Zoo

Burgers Zoo is een Nederlandse dierentuin in Arnhem. Er zijn verschillende themagebieden met Burgers' Safari, Bush, Mangrove, Desert, Ocean en Rimba. Het biedt onderdak aan heel wat verschillende diersoorten zoals giraffen, olifanten, panters, monniksgieren, gorilla’s, cheeta’s, tijgers, slangen, zeedieren en meer. Wij bezochten de dierentuin op een regenachtige dag. Het fijne van Burgers Zoo is dat de meeste verblijven overdekt zijn of een overdekte plaats hebben om naar de dieren te kijken. Daardoor hadden we eigenlijk bijna geen last van de regen. Een ideale bestemming dus, ook al is het slecht weer!

Op de eerste dag van hun 4-daagse naar Nederland bezochten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore de dierentuin Burgers Zoo. Deze dierentuin is ondergedeeld in ecodisplays. Wat wil zeggen dat de flora en fauna van die specifieke biotoop wordt nagebootst zoals in de vrije natuur. Hier in dit park zijn dat de volgende werelden of zones: Safari, Bush, Mangrove, Desert, Ocean en Rimba. De Afrikaanse savanne vindt zijn thuis in het Safari gedeelte terwijl het woestijn gedeelte dan weer te vinden is in het Desert gedeelte. Zo vind je er ook aquariums die fauna en flora van een oceaan nabootsen of heb je er een tropisch regenwoud. Je vind er de dieren terug in hun natuurlijk habitat. Er zijn in deze zoo heel wat dieren te vinden zoals leeuwen, giraffen, vlinders, krabben en vissen. Gregory nam enkele foto’s mee naar huis, die je hier kan bekijken. Veel kijkplezier!

Themeparkfreaks Timothy en Sven bezochten onlangs de Nederlandse dierentuin Burgers Zoo, gelegen te Arnhem. Het park staat, naast het uitgebreide aanbod aan diersoorten, voornamelijk gekend voor zijn enorme ecodisplays. Elke ecodisplay of zone introduceert de bezoeker met een bepaald biotoop met zijn specifieke fauna en flora. (Safari, Bush, Mangrove, Desert, Ocean en Rimba). Wat je tijdens een bezoek aan Burgers Zoo ongetwijfeld moet gezien hebben is het haaienbassis met scheepswrak in het midden. Wij waren alvast onder de indruk. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Timothy maakte.

Themeparkfreak Maarten bezocht met zijn gezinnetje de Nederlandse dierentuin, Burgers’ Zoo. In deze zoo vind je meerdere overdekte gebieden, elk gebied heeft een ander thema en er leven meerdere dierensoorten. Burger’s Park, in dit gebied vindt u dieren als olifanten, Sri Lanka Panter en heel wat apensoorten. Burgers’ Safari, hier kan u enkele dieren observeren vanuit een observatietoren, zoals jachtluipaarden en de leeuwenfamilie. Verder vind u hier ook de breedlipneushoorn, zebra’s en giraffen. Maar er vallen nog veel meer dieren te ontdekken in de Mangrove, Dessert, Rimba, de Bush en het Ocean Aquarium.

Burger’s Zoo ontstond al in 1913, de zoo begon als Fazanterie waar je de fazantencollectie van Johan Burgers kon bezichtigen. In 1923 verhuisde de collectie naar Arnhem, waar een echte dierentuin ontstond. In deze zoo vind je meerdere overdekte gebieden, elk gebied heeft een ander thema en er leven meerdere dierensoorten. Burger’s Park, in dit gebied vind u dieren als olifanten, Sri Lanka Panter en heel wat apensoorten. Burgers’ Safari, hier kan u enkele dieren observeren vanuit een observatietoren, zoals jachtluipaarden en de leeuwenfamilie. Verder vind u hier ook de breedlipneushoorn, zebra’s en giraffen. Maar er vallen nog veel meer dieren te ontdekken in de Mangrove, Dessert, Rimba, de Bush en het Ocean Aqaurium. Michael en Greet bezochten dit dierenpark en brachten heel wat foto’s mee.

Burger's Zoo is een kleinere, Nederlandse dierentuin. Het park biedt een mooie collectie zeldzame en minder zeldzame dieren aan.