Foto’s Bobbejaanland

Nog tot en met 30 juni kan je in Bobbejaanland heel wat dino’s bewonderen bij de expositie World Of Dino’s. Deze is te vinden in de Arena van het park en is gratis te bezoeken. Bezoekers van alle leeftijden kunnen meer dan 30 verschillende dinosaurussen ontdekken. Bezoekers kunnen elke openingsdag tussen 13u en 16u30 langskomen om de dino’s te bekijken of om mee te doen aan de zoektocht. Themeparkfreak Tristan trok alvast op ontdekkingstocht en maakte heel wat foto’s.

Op 30 maart opende het plezantste land opnieuw de deuren voor een nieuw seizoen. Nieuw voor dit jaar is de volledig vernieuwde Revolution achtbaan. Hier werd het volledige onderstel van de trein vervangen, de trein kreeg terug zijn originele kleuren en er kwamen heel wat extra’s bij in de wachtrij. In die wachtrij zien we nu ook een controlekamer, waar de teletijdmachine die Revolution is, bestuurd wordt. Ook het station onderging een grote make over, heel wat extra lichteffecten werden toegevoegd. Alsook weerklinkt er een nieuwe soundtrack en het typische opstartgeluid keerde terug. Tijdens de rit zie je heel wat nieuwe/oude projecties op de schermen, werden lichteffecten vernieuwd en de soundtrack Bones On the beach kreeg extra bass, zodat deze nog beter klinkt. Voor ons alvast een geslaagde update die ondanks alle vernieuwingen meteen vertrouwd aanvoelde. Andere nieuwigheden in het park vonden we bij El Rio, waarbij de wachtrij volledig vernieuwd werd. In Cowboy Town werd ook de snoepwinkel onder handen genomen en volledig vernieuwd.

Op 28 oktober vond in Bobbejaanland de eerste Halloweennocturne van dit jaar plaats. Het park is op zulke dagen geopend tot 21 uur. Dit jaar opende het park het nieuwe spookhuis Wrecked, dat aansluit bij de Terra Magma zone. Dit spookhuis werd gebouwd op de locatie waar voorheen Sonar te vinden was. Behalve Wrecked kan je ook griezelen in de spookhuizen Alice in Horrorland, Yummy, The Butcher, CORP Pest Control, Bazaar Bizar en het vorig jaar geopende Monastery. Tijdens de avonduurtjes is er heel wat animatie te vinden in het park van Free Runners tot acrobaten. De dag wordt afgesloten met een vurig spektakel.

Nu de Halloweenperiode begonnen is, moeten we er van profiteren om nog een keertje Bobbejaanland te trekken dachten Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Frederick en Tristan. Op deze niet nocturne genoten we van de attracties die het park te bieden heeft, zoals de achtbanen Fury, Revolution en de andere, maar we gingen natuurlijk ook het nieuwe spookhuis Wrecked ontdekken. Tijdens deze niet nocturne gingen ook spookhuizen Bazaar Bizar, Texas Butcher, Alice in Horrorland en The Monastry open. Op Yummy en CORP is het wachten tot 28 oktober.

Op zondag 27 augustus bezocht Themeparkfreak Timothy het Belgische Bobbejaanland. Aangekomen in het park, besloot de groep meteen naar Terra Magma te trekken, de nieuwe attractie van dit jaar. Natuurlijk genoten ze ook van alle achtbanen die het park rijk is. Fury blijft een topper van formaat. Voor een tikkeltje nostalgisch coastergeweld werd de achtbaan Revolution meerdere keren aangedaan. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Timothy maakte.

Op zaterdag 5 augustus vond in Bobbejaanland het evenement Cars & Rides plaats. Tijdens deze dag stonden meer dan 150 wagens opgesteld tussen de attracties. Oldtimers en tuning cars, ze waren allemaal vertegenwoordigd. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met autoclub Petrol Brothers en een deel van de opbrengst ging naar het goede doel Boven De Wolken, een vzw die gratis professionele fotosessies aanbiedt aan sterrenouders. Deze zaterdag was er ook een Summer Boost avond. Op zes zaterdagen blijft het park dit jaar in de zomer extra lang geopend en is er extra entertainment voorzien. Tijdens de Summer Boost dagen geniet je onder meer van live entertainment in cowboytown met The Desperado City Band, kan je je wagen aan een ritje op de rodeostier en kan je de originele Pontiac van Bobbejaan Schoepen bekijken en er zelfs in zitten voor een foto.

Een nieuwe attractie in eigen land? Dan voelen we ons verplicht om die te gaan ontdekken. We trokken met enkele Themeparkfreaks naar Bobbejaanland om Terra Magma te gaan ontdekken. Uiteraard mochten ritjes op Fury en Sledgehammer niet ontbreken. En het moet gezegd: van die nieuwe wachttijd borden in het plezantste land zijn we fan.

Themeparkfreaks Gregory, Hannelore, Jonathan en Bob trokken naar Bobbejaanland om daar Halloween te vieren. Zo konden er genieten van maar liefst zeven spookhuizen die elk een uiteenlopend thema hebben. In Yummy kwamen ze in een ziekenhuis met zombies terecht, Sonar is dan weer een duikboot met overlevenden van een apocalyps en Texas Butcher serveert dan weer het lekkerste (mensen)vlees. Ook konden ze genieten van een opendeurdag bij de firma Corp. Pest Control, een firma die ongedierte bestrijdt. Als kers op de taart is er nog een geheimzinnig klooster (The Monastery) en konden ze op bezoek bij Alice in Horrorland. Ook de scarezones Voodoo Bayou, Circus Carnivalé, Monkey Clan en Plaza de los Muertos maakten opnieuw hun opwachting. Uiteraard konden ze er ook genieten van de vele andere attracties.

De Themeparkfreaks trokken naar het Plezantste land, dat tijdens Halloween eerder het engste land wordt. We gingen op ontdekking bij de nieuwe spookhuizen. Bij The Monastry betraden we een oud klooster om onze zielen te laten reinigen, een spookhuis waarin de sfeer op enorm goede manier gezet wordt en de aankleding op hoog niveau is. Ook CORP Pestcontrole bezochten we. Een spookhuis waarin dierenproeven met pesticides misgelopen zijn en jij op een opendeurdag moet zien te overleven. Een spookhuis met veel potentieel, maar waar we een beetje de scares misten. Het meest verbaast waren we bij Alice in Horrorland. In dit spookhuis werd opnieuw heel veel belang gehecht aan de sfeersetting en de aankleding, maar zijn ook de scares achter elke hoek te vinden. Als wij mogen kiezen is dit ons favoriete spookhuis dit jaar in het park en een van de beste die Bobbejaanland al aangeboden heeft.

Op zaterdagavond 10 september 2022 nodigde Bobbejaanland 50 winnaars en pers, inclusief de Themeparkfreaks, uit voor de zogenaamde “Night of Indiana River”. Het werd een kleinschalig evenement om afscheid te nemen van de klassieke attractie Indiana River in haar huidige vorm. Themeparkfreaks Tim en Jasper waren van de partij en brachten mooie foto's mee vanuit Bobbejaanland.

In het openingsweekend van het nieuwe Belgische pretparkseizoen 2022 besloten Themeparkfreaks Bob, Tim, Tristan, Hannelore en Gregory een bezoekje te brengen aan Bobbejaanland. Ze konden er een heleboel nieuwigheden ontdekken zoals de nieuwe vestiging van Domino’s Pizza in het park en het gerenoveerde reuzenrad. Daarnaast konden ze ook genieten van een heleboel leuke achtbanen zoals Okidoki, Fury, Typhoon en de Bob Express. Samen maakten ze er een leuke dag van waarvan Gregory enkele leuke foto’s maakte.

Op 30 oktober trok een handvol Themeparkfreaks naar de allereerste Halloweennocturne van het zelfverklaarde Plezantste Land. Bobbejaanland gooit dit jaar vijf nocturnes, vijf unieke scarezones en vijf spookhuizen in de strijd om Halloween uitbundig te vieren. Tijdens de nocturnes kunnen bezoekers tot 21u ritjes maken in de vele attracties, maar ze kunnen ook genieten van diverse shows en zelfs een groots vuurwerk.

Ergens in augustus besloten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore een dagje naar Bobbejaanland te gaan. Gregory zijn moeder was ook van de partij net als de regen die helaas de hele dag zou overschaduwen. Desondanks maakten ze er een toffe dag van, vol met spanning en plezier. Ze maakten een ritje op Fury, Revolution en de Bob Express. Daarnaast kwamen ze oog in oog te staan met een reusachtige gorilla en moesten ze zich zien te redden uit een vuurgevecht met cowboys. Geniet mee van het plezantste land.

Eindelijk konden we weer een bezoekje brengen aan ‘t Plezantste Land, na een maandenlange sluiting. Grote nieuwigheden kan het park dit jaar niet aanbieden, maar met themagebied Land Of Legends en de Tripple Launch Coaster Fury houdt dit park ons nog wel even zoet. Her en der ontdekten we enkele opknapwerken, zoals nieuwe aankleding bij de ingang van het Bananabos en de souvenirshop Japer’s Supply Depot.

Bobbejaanland is het enige park in België dat ons dit jaar een volwaardig Halloween evenement voorschotelt. Naast de gekende spookhuizen zijn er dit jaar enkele nieuwe scare zones te vinden. Ook aan de jongste gasten heeft men gedacht met een vernieuwd spookhuis van Ridder Muis. Daarnaast kan je natuurlijk nog steeds een ritje maken op Typhoon en Fury in Land of Legends of een nat pak krijgen in Indiana River. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten een bezoek aan het plezantste land om alle nieuwigheden te ontdekken.

Themeparkfreaks Bob en Dimitri trokken opnieuw naar het Plezantste land, waar Fury sinds vorig jaar de skyline domineert. De knaller, gebouwd door Gerstlauer werd dit jaar nog verkozen tot beste achtbaan van België tijdens de Diamond Themepark Awards. Maar dat is natuurlijk niet alles wat dit park te bieden heeft, denk maar aan de gigantische frisbee attractie Sledgehammer en de achtbaan Typhoon.

Nadat onze Belgische pretparken na een veel te lange pauze vanwege het corona virus mochten heropenen , reserveerden Themeparkfreaks Bob, Levi en Natalie meteen een kaartje voor het Plezantste land. Ook in Bobbejaanland moet men uiteraard de nodige voorwaarden opvolgen om te voorkomen dat het virus weer meer greep op de mensheid krijgt. Zo mag er maar een beperkt aantal bezoekers binnen, moet overal de 1,5 meter regel gerespecteerd worden en moet overal de mogelijkheid zijn de handen te ontsmetten. Vanuit de parken werd dan weer beslist om in meerdere attracties een mondmasker te verplichten. Maar een echte pretparkliefhebber laat die extra regeltjes zijn dag niet vergallen en geniet eindelijk weer met volle teugen van alle attracties.

Bobbejaanland nodigde onlangs de pers uit om het Halloweengebeuren te beleven. Vijf spookhuizen, drie scarezones, een hypnose show en dreunende beats van een DJ, een mooi programma waar we met volle tuigen van zouden genieten. Nieuw voor dit jaar was het spookhuis Yummy, dat gebaseerd werd op de eerste Belgische Zombie film, die later dit jaar in de bioscoop zal verschijnen. Ook Welp, dat gebaseerd is op een Belgische Horror film was weer van de partij, net als Bazaar Bizar en Sonar.

Liefhebbers van Halloween als we zijn trokken we op de eerste nocturne van Bobbejaanland naar het Plezantste land, of moeten we deze periode engste land zeggen? Bobbejaanland bood ons een mooi Halloween aanbod aan met de terugkomst van het top spookhuis Welp en de nieuwkomer Yummy. Maar ook Bazaar Bizar en Sonar waren opnieuw van de partij. In het Land of Legends gebied zorgde een DJ ’s avonds voor de nodige beats en Professor Pickaert zorgde voor verbazing met zijn hypnose show.

Op 24 augustus 2019 werd de derde editie van het retro-muziekfestival Yesterdayland gehouden in het Belgische pretpark Bobbejaanland. Er was muziek van Peter Koelewijn tot Sister Sledge en van Praga Khan tot Garry Hagger. Van 11u ’s ochtends tot 11u ’s avonds konden muziekliefhebbers er de klok rond genieten van live-muziek. Themeparkfreaks Bob en Benjamin kunnen ook wel een streepje muziek appreciëren, maar hetzelfde geldt voor een ritje op Fury of de Sledgehammer.

Een nieuwe achtbaan, een nieuwe themazone en een nieuwe zomerschow, meer hadden Themeparkfreak Bob en zijn neefjes en nichtje niet nodig om een dagje in het Plezantste land te boeken. Ze werden vergezeld door Themeparkfreaks Greet en Michael en genoten van heel wat ritjes op Fury, wat misschien wel, de beste achtbaan van België kan zijn. Natuurlijk brachten ze ook een bezoekje aan The Legend, de nieuwe show die zich afspeelt in de arena. Met heel wat vuur en acrobatische stunts draait deze volledig rond de nieuwe themazone Land Of Legends. Uiteraard liepen we ook de klassiekers in het park niet voorbij, denk maar aan Oki Doki, El Paso Express en de indoor log flume Indiana River.

Afgelopen weekend trok Themeparkfreak Bob richting het plezantste land, om er de nieuwe zomershow The Legend - Land of Fire and Flames te ontdekken. In de show staat uiteraard de nieuwe zone Land Of Legends centraal die onlangs geopend werd. De nieuwe show werd geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Lights in Motion. In de show wordt gebruik gemaakt van veel vuur en led-technieken, om zo de vier elementen uit de zone aan bod te laten komen: water, vuur, aarde en lucht. Wie de show wil zien kan dat in de Arena in het Cowboydorp en dit om 12 en 14 uur. Op drukke dagen zullen er mogelijks extra shows vertoond worden.

Nog niet helemaal wakker van de persopening van Land Of Legends in Bobbejaanland, trokken enkele Themeparkfreaks opnieuw naar het park, voor de preview voor abonnees op de gloednieuwe kanjer van een achtbaan Fury. We kunnen niet anders dan toegeven dat Bobbejaanland met de nieuwe themazone en triple launch coaster zichzelf weer op de kaart geplaatst heeft.

Op 22 juni verzamelde pers en genodigden in Bobbejaanland om de feestelijke opening van het nieuwe themagebied Land Of Legends bij te wonen. Na maandenlang uitkijken, was het grote ogenblik aangebroken. We mochten kennismaken met de Guaurdian die uitkijkt op de vier natuurelementen. Voor het element wind staat de achtbaan Typhoon in, Water kan je vinden bij de waterspseeltplaats Nayad Waters, Aaarde dan weer bij de giant Frisbee Sledgehammer. Maar waar iedereen waarschijnlijk nog het meest naar uitkeek was de opening van de gloednieuwe achtbaan Fury.

Themeparkfreak Bob trok opnieuw naar het Plezantste land, om daar de bouwwerf te bekijken, waar het nieuwe themagebied Land Of legends ontstaat. De blikvanger wordt een 43 meter hoge triple launch coaster, die een snelheid van 106.0 km/h zal behalen. Maar natuurlijk werden ook heel wat attracties aangedaan, zoals Sledgehammer, die eveneens in het gebied opgenomen wordt.

Eindelijk brak het pretparkseizoen weer aan, Themeparkfreaks Natalie, Dorien, Levi, Jonathan en Bob namen van deze gelegenheid gebruik om naar hun thuispark Bobbejaanland te trekken. Uiteraard waren we enorm benieuwd naar de vordering aan de nieuwe achtbaan Fury en de omliggende themazone Land of Legends. We konden al goed de contouren van de zone ontdekken, waarin de achtbaan momenteel de hoogte in gaat. Ook ontdekten we de nieuwe Panos, in het oude Paviljoen gebouwtje. Her en der ontdekten we nog enkele nieuwigheden: Er kwam een nieuwe fotopunt aan Wildwaterbaan, waar je niet enkel je foto’s van deze waterattractie kan laten afprinten, maar ook die van Oki Doki, Typhoon enzoverder. De trampoline net naast Wondergarden werd ingeruild voor een nieuw speeltuig in de vorm van een trein en in Kinderland kwamen er nieuwe autootjes op de botsauto’s. Ook werd in het overdekte kindergebied een nieuw koffiepunt geopend. Wat het meest in het oog springt was de nieuwe kleur van Typhoon, die ijzig blauw werd en de treintjes grijs, een gewaagde keuze, maar zeker een geslaagde.

In november van vorig jaar maakte het pretpark uit Lichtaart al bekend dat het in 2019 een nieuwe, spectaculaire achtbaan zal openen. De triple launch coaster, waarbij je drie maal gelanceerd wordt tijdens vertrek, zal meer dan 100 km/u halen en 43 meter hoog zijn. De toevoeging van deze attractie zorgt voor een uitbreiding van het park en ligt ook meteen aan de basis van de nieuwe themazone die ‘Land of Legends’ zal gaan heten. De Guardian of Elements creëert het Land of Legends De Guardian of Elements creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd. Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element. Het Land of Legends zal in juni geopend worden voor het publiek. Wie dan een bezoek brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal. Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. “In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo, de attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Commercial & Creative Director Peggy Verelst uit. “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano.” De opening van Fury en het Land of Legends zal plaatsvinden in juni. Een exacte datum is tot op heden nog niet bekend. De attracties Typhoon en Sledge Hammer blijven in het voorjaar wel toegankelijk voor het publiek.

Onlangs werden we uitgenodigd in Bobbejaanland om het Halloweengebeuren te ontdekken. Met enkele Themeparkfreaks trokken we richting Lichtaart om alle spookhuizen te gaan ontdekken, waaronder het gloednieuwe Welp. Welp bleek een van de beste Halloween ervaringen te zijn die we ooit mochten ervaren. De maze staat volledig in het teken van de Vlaamse Horrorfilm Welp en werd enorm sterk uitgewerkt. Maar ook Childhood Dreams was opnieuw een schot in de roos, deze maze die enkel geopend is tijdens nocturnes, bied teen ervaring die met niets te vergelijken valt. Behalve deze twee mazes biedt Bobbejaanland ook nog Sonar aan, waarbij je een duikboot betreedt die uit een geïnfecteerde zone brengt en The Doll Factory, waar men het perfecte lichaam creëert met ledematen die men oogst van nietsvermoedende bezoekers. Altijd gek geweest van Clowns, daar zou Bazaar Bizar wel eens verandering in kunnen brengen.

Ook op 14 oktober 2018 bezochten de Themeparkfreaks het Belgische pretpark Bobbejaanland. Het zelfverklaarde plezantste land in Lichtaart (Kasterlee) was zich toen nog aan het klaarmaken voor haar jaarlijkse Halloween-event. We konden ook al waarnemen dat het terrein, waar de nieuwe multi-launch coaster zal openen in 2019, klaargestoomd werd voor de bouwwerkzaamheden. In afwachting van de nieuwe sensatie was deze oktoberdag vooral een rustige en nostalgische dag, want we maakten o.a. ritjes op het reuzenrad, de bootvaart en El Paso.

Op de laatste zondag van augustus veranderde Bobbejaanland voor een dag lang in Yesterdayland, een festival vol retro muziek uit de jaren 1950 tot 1980. Ook was er plaats voor de nodige Nederlandstalige muziek in de Lage Landen arena, waar onder andere Frans Bauer, Sam Gooris en Willy Sommers voor de nodige ambiance zorgden. Het cowboydorp bood plaats aan heel wat rockabilly vibes met op het podium onder andere Along Comes Mary. Op het podium naast Typhoon stonden kleppers als The Rubbettes en The Three Degrees.

Themaparkfreak Maarten en zijn gezin sloten hun vakantie af in het plezantste land: Bobbejaanland. Het park is gratis voor kinderen onder 1 m, dus dat viel qua prijs super goed mee voor hen. Je zou verwachten dat kinderen er weinig kunnen doen, maar dat bleek niet waar te zijn. Het park biedt voldoende kinderattracties aan, en ook enkele grotere attracties (Banana battle, Oki doki, Monorail en El paso) zijn al toegankelijk voor kinderen onder 1 m. Kortom een super plezante dag in het plezantste land genaamd Bobbejaanland.

Bobbejaanland zet dit jaar Cowboy Town in de bloemetjes, omwille van de 40ste verjaardag van dit Western gebied. Dit doet het park door de show Cowboy Town Celebrations iedere dag tweemaal op te voeren. In deze show brengen Bobbie en zijn vriendjes liedjes van bobbejaan Schoepen zaliger, oprichter van het park. Verder ging ook de stuntshow Wicked Wheels opnieuw van start in de Arena. In deze show racen stuntmannen met wagens en motors doorheen de Arena en voeren halsbrekende stunts uit.

Enkele Themeparkfreaks trokken naar het plezantste land in Lichtaart om de nieuwe Virtual Reality-ervaring te beleven op de achtbaan Dreamcatcher. Maar uiteraard beleefden we ook de nodige pret op alle andere attracties die het parkje aanbiedt. Bij zomerse temperaturen maakten we met veel plezier een nat ritje op de indoor boomstamattractie Indiana River en de rapid river El Rio. Als achtbaanliefhebbers maakten we ook ritjes op Naga Bay, Typhoon, Speedy Bob, Oki Doki enzoverder. Nog meer virtueel plezier hadden we op Mount Mara, om later ook de thrill op te zoeken in Sledgehammer.

We trokken tijdens het Hemelvaartweekend richting het Plezantste land, voor een namiddagje pure fun met de allerleukste dingen. Die leuke dingen zijn voor ons ongetwijfeld de thrillride Sledgehammer en in de indoorachtbaan Revolution, of de VR versie genaamd Mount Mara. Waterpret zochten we bij El Rio en Indiana River. Maar genieten deden we ook in de achtbanen Oki Doki, Bob Express en Speedy Bob.

De Themeparkfreaks trokken op paasmaandag naar het zelfverklaarde plezantste land in Lichtaart. Bobbejaanland zette dit jaar enorm in op vernieuwen van oudere gedeeltes in het park. Zo werd Cowboy Town onder handen genomen, gebouwen werden opnieuw geschilderd, er kwamen extra thema-objecten, het rad van El Rio verdween en er opende een nieuwe speeltuin. De grootste veranderingen waren zichtbaar bij de achtbaan Dreamcatcher, deze zal vanaf dit jaar een virtual reality toevoeging krijgen, maar kreeg ook een totaal andere look. Ook op technische gebied veranderde er heel wat aan deze achtbaan, zo kwamen er voorsorteerpoortjes in het station en werd het besturingssysteem vervangen. Nog een attractie die in een nieuw kleedje gestopt werd is de waterglijbaan Big Bang.

Themeparkfreak Dimitri trok naar het Plezantste land. Het park kleurde mooi oranje en bruin, dankzij de herfst, maar ook door de vele pompoenen die al verraadden dat het Halloween is in het park. Het park bood bovenop de gebruikelijke attracties, deze dagen drie spookhuizen aan. Het nieuwste was Sonar, waarbij je een duikboot betrad. Het tweede spookhuis kan je wel een eens je ledematen kosten, maar geen nood want de dokters van The Doll Factory vervangen die wel. Bij het derde spookhuis werd je belaagd door gekke clowns.

De Themeparkfreaks bezochten de eerste Halloween nocturne die Bobbejaanland dit jaar organiseerde. Dit jaar zal het park maar liefst vier nocturnes houden, wat de drukte een beetje kan spreiden, iets wat zeer positief is. Dit populaire evenement groeit elk jaar een beetje. Ook dit jaar konden we de nodige nieuwigheden ontdekken. Een van die nieuwigheden (en meteen een topper van jewelste) was de Scare Zone Childhood Fears. Deze zone wordt georganiseerd in het indoorgebied Kinderland, dat voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot een plek waar nachtmerries tot leven komen, een unieke en vooral super ervaring. De tweede nieuwigheid was de Maze Sonar, waarbij je een onderzeeër betreed, die je naar een veilige plek moet brengen, weg van de wereld die door zure regen en radioactieve straling onleefbaar geworden is. Ook deze maze werd sterk uitgewerkt en kon ons zeker overtuigen. De twee andere mazes The Doll Factory, waar dokters op zoek gaan naar ledematen om te transplanteren en Bazaar Bizar, waar clowns je niet aan het lachen brengen, maar je wel de stuipen op het lijf jagen.

In dit laatste weekend van de zomervakantie werd in Bobbejaanland het festival Yesterdayland georganiseerd. Tijdens dit evenement werd het park overspoeld door bezoekers die op zoek waren naar pure nostalgie en de muziek van weleer. Op Yesterdayland kwamen de jaren 60, 70 en 80 weer tot leven, door de vele artiesten die optraden verdeeld over zeven podia doorheen het park. Geniet mee van deze dag in ons fotoalbum.

De Themeparkfreaks trokken naar het Plezantste land, waar we de nieuwe show Wicked Wheels ontdekten. Bij deze show scheuren auto’s en moto’s door de Arena om te gekke stunts uit te voeren. Uiteraard gingen we niet enkel om de show te bekijken, maar ook om in de attracties te duiken. De vernieuwde Naga Bay en Sledgehammer blijven ons amuseren, net als de klassieker Revolution, of de gepimpte versie Mount Mara, waar je dankzij Virtual Reality een volledig andere beleving krijgt. Een natte broek riskeerden we in de Rapid River El rio en de Log Flume Wilwaterslide.

We begonnen op 1 april 2017 aan het nieuwe pretparkseizoen van België. Voor deze gelegenheid bezochten we het Plezantste land. We konden in Bobbejaanland vele vernieuwingen ontdekken, zoals schilderwerken die gebeurden aan Speedy Bob, het cowboydorp en het Reuzenrad. Verder ontdekten we de vernieuwde achtbaan Naga Bay. Deze ging vroeger door het leven als DIZZ. Volledig nieuw is de speeltuin Wondergarden, gelegen aan het terras van het vernieuwde restaurant Lake House.

Bobbejaanland weet elk jaar opnieuw een enorm sfeervol Halloween evenement te organiseren, ook dit jaar waren we aanwezig en genoten we van de sfeer in het park. We ontdekten de nieuwe show Freak Theater, waarin Aaron Crow het publiek verbaast met zijn illusies en de bezoekers betrekt in de show. Dit jaar opende het park een gloednieuw doolhof met Bug Escape, een doolhof dat je enkel kan uitraken wanneer je de codes kan kraken. Met drie gratis mazes en een betalende zal iedereen zeker en vast de nodige schrikmomenten opgelopen hebben, zo niet zorgden de meer dan 100 acteurs in de scare zones daar wel voor.

Om de verjaardag te vieren van Themeparkfreak Dwainie trokken we met een plezante bende richting het Plezantste land. We leefden ons uit in attracties als Sledgehammer, Dizz, Mount Mara, El Rio en vele anderen. Ook de kleinste attracties als de Vikingbootjes en de zweefmolen kregen een bezoekje van ons. We gingen ook kijken naar de nieuwe parkshow Harmony, waar acrobatie van de bovenste plank vertoond wordt. Ons plezante dagje leverde heel wat plezante foto’s op.

De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar het Plezantste Land, waar ze de nieuwe parkshow ‘Harmony’ ontdekten. Een show die ons zeker kon verblijden. Tijdens de show geven de acrobaten het beste van zichzelf in een show van een behoorlijk hoog niveau. We trokken uiteraard ook het park in, waar we attracties aandeden als de nieuwe Mount Mara en de thrillcoaster Typhoon. Ook genoten we op deze warme zomerdag van waterattracties als de rapid river ‘El Rio’ en de indoorboomstamattractie Indiana River.

Tijdens de examenperiode werd er bij MNM een ware muziekmarathon gehouden, deze marathon werd afgesloten met optredens in Bobbejaanland. Op het podium in het Cowboydorp, traden artiesten op zoals Ian Thomas en Brahim. Ook Laura Tesoro was van de partij met een optreden van een uur, waarbij haar Eurosong hit What’s The Pressure niet mocht ontbreken. De marathon werd afgesloten door Regi die een DJ-set ten gehore bracht.

Onlangs stelde Soldiers Heart hun nieuwe single voor in Bobbejaanland. Ze gaven in het park een acoustische set aan de voet van Indiana River, maar echt speciaal werd het toen ze mochten optreden in het hart van de de Revolution. Onze reporter Benny was bij een van de gelukkigen die aanwezig mochten zijn bij het optreden. Uiteraard bracht hij voor ons heel wat foto’s mee.

Op 31 maart was het zo ver, Mount Mara, de nieuwe virtual reality coaster opende in Bobbejaanland. Een geweldig leuke ervaring. Ook kregen we de kans om die dag het nieuwe Nightmare Motel te testen, wederom een schot in de roos voor Bobbejaanland. De rest van de dag spendeerden we met het genieten van de vele attracties die het plezantste land te bieden heeft. Themeparkfreak Bob maakte een leuke fotoreportage van deze dag.

Tijdens het openingsweekend trokken de Themeparkfreaks naar het Plezantste land. In Bobbejaanland genoten ze van het weerzien met hun favoriete attracties als Typhoon, Sledge Hammer, Oki Doki en vele andere. Ook ontdekten ze de nieuwe Mount Mara, een zogenaamde VR coaster. Themeparkfreak Bob nam heel wat foto’s tijdens deze plezante dag.

Het plezantste land verandert tijdens de laatste dagen van het seizoen steeds opnieuw in het engste land. Dit jaar kwamen er twee nieuwe mazes bij in het park ‘The Doll Factory’ en ‘Bazaar Bizarre’. Op het plein in het cowboydorp vond een geweldig leuke show plaats en Desperado City opende de deuren voor de bezoekers, hier werd het verhaal verteld van Reinhilde. Ook Adventure Valley werd omgetoverd tot een heuse scarezone, waar prachtige kostuums te ontdekken vielen. De Themeparfreaks trokken naar het park en genoten van, wat mogelijk, de beste halloween editie ooit was.

De Themeparfreaks trokken naar het Plezantste land, waar dit jaar The Forbidden Caves openden. Ze genoten van de gezellige sfeer in het park op attracties als Typhoon, een Euro Fighter van Gerstlauer, Dizz, een spinning coaster van Maurer AG en vele andere achtbanen. Ook zochten ze hogere sferen op in de top thrill attractie Sledgehammer. De Smurfen zorgden op deze dag voor het entertainment. Tijdens de dag namen we uitgebreid de tijd om leuke foto’s te maken.

De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar het plezantste land. Een land vol leuke attracties en een gezellige sfeer. We werden op deze dag getrakteerd op een stralend zonnetje, een optreden van de Smurfen en de magische trucs van Rob En Emiel. Attracties als Sledgehammer, Typhoon en Aztek Express zijn het terrein voor de echte durvers. Van Oki Doki, Revolution, Speedy Bob en Bob Express kan je met het hele gezin van genieten. Altijd al willen spinnen met je karretje op een achtbaan? Ook dat kan in Dizz. Op deze warme dag zorgden El Rio, de Wild Water Baan en Indiana River voor de nodige afkoeling, als dat nog geen afkoeling genoeg is, kan je ook Banana Battle opteren, een nat pak gegarandeerd. Bij een bezoekje aan het plezantste land horen uiteraard plezante foto’s.

Bobbejaanland, gelegen in het Kempische Lichtaart opende dit jaar “The Forbidden Caves”, een attractie zoals we die nog niet kenden in België. Een volledig aangeklede attractie, een leuk verhaal, acteurs die de bezoekers entertainen zorgen er allemaal voor dat je ervaring eersteklas zal zijn. Aan de nieuwe attractie is ook een vernieuwde zone gekoppeld “Adventure Valley”, in deze zone vinden we twee vernieuwde horecapunten terug, de Airstreamer en de attractie van het vroegere Bananabos. De Themeparkfreaks trokken naar het park en brachten heel wat foto’s mee.

Op 13 mei werd de nieuwe attractie van Bobbejaanland geopend. The Forbidden Caves is een attractie die van ongezien niveau is in het park, misschien zelfs België.

Bobbejaanland is al jarenlang een begrip in Vlaanderen. Met attracties als Sledgehammer, Typhoon biedt het park heel wat kriebels in de buik aan. Ook families met kinderen komen ruimschoots aan hun trekken in Bob Express, Oki Doki en Speedy Bob. Ook aan waterattracties geen gebrek in dit park. In mei van dit jaar zal ook de nieuwe, totaalbeleving The Forbidden Caves openen.

De verzamelde pers kreeg de kans om een bezoekje te brengen aan de bouwwerf vvan The Forbidden Caves.

Bobbejaanland toont pas echt zijn charme als het donker word, de ideale gelegenheid om dit te ontdekken is tijdens de Halloween dagen.

Bobbejaanland hield deze zomer enkele nocturnes, op deze dagen was het park geopend tot 22 uur en werd er voor heel wat extra animatie gezorgd.

Naar jaarlijkse gewoonte vond ook dit jaar Gameland plaats in Bobbejaanland. Uiteraard gingen de Themeparkfreaks hier ook naartoe, achtbanen combineren met een hoop gameplezier, dat is waar deze dag om draaide.

We staan aan het begin van een nieuw seizoen. Bobbejaanland stelde voor het eerst de Smurfen voor aan de bezoekers.

Op de laatste dag van dit seizoen trokken de Themeparkfreaks opnieuw richting Kempen. Iin het Plezantste land genoeten ze nog even na van het Halloweengebeuren.

Halloween is sinds enkele jaren een gouden tijd voor de pretparken, voor ons als fans ook een beetje een tijd met een dubbel gevoel, enerzijds genieten we van het ganse halloweengebeuren, maar het betekend ook dat ons seizoen weer bijna afgelopen is. Ook Bobbejaanland weet wat Halloween is.

Tijdens deze nocturne bleef het park geopend tot 22 uur. Je kon genieten van de Battle en de Magic Bubble Show. Er werd ook voor extra animatie gezorgd in de vorm van een Salsaband die door het park trok en optredens van Noa Neal en Belle Perez.

Anne's familiedag werd jaarlijks georganiseerd door de televisiezender Anne, die zich focust op Nederlandstalige artiesten. Enkele jaren organiseerden ze een soort van fandag, waarop je met vele artiesten op de foto kon.

Op deze warme lentedag vierde Bobbejaanland dat Nederland een nieuwe koning kreeg. Koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima waren ook van de partij. Op deze dag kleurde het ganse park oranje.

Bobbejaanland is al lang bekend als plezantste land Dankzij alle leuke attracties, maar vast en zeker ook het spektakel, The Battle.

Op een warme zomerdag vond de Anne's Familiedag plaats op deze dag konden de bezoekers genieten van de optredens van Vlaamse artiesten

Tijdens Gameland staat het Plezantste park volledig in teken van de nieuwste games. Her en der vindt je dan ook standjes terug, op deze dag transformeerde het Reuzenrad tot Simms ran Typhoon werd dan werd ingepakt in PS Vita kleurtjes.