Foto’s Bezienswaardigheden België

De Themeparkfreaks werden terug in de tijd geflitst toen ze een kijkje gingen nemen op de speciale Meli tentoonstelling in het gemeentehuis van De Panne. Nostalgie troef voor diegene die het park ooit hebben bezocht. Ontmoet opnieuw de bijen uit de darkride Apirama, de gelaarsde kat, de Fakir en talloze andere figuren uit het Meli tijdperk. Al deze voorwerpen zijn afkomstig uit de collectie van de familie Florizoone en prachtige privé verzamelingen van verzamelaars. Ontdek de hele geschiedenis van de opening in 1925 tot de verkoop in 1999 in woord, beeld en voorwerpen.

In Brussels Expo loopt tijdens de zomermaanden Harry Potter – The Exhibition. Op deze expo kunnen de Harry Potter fans zich volledig laten onderdompelen in de fantasiewereld van hun held Harry Potter en de andere personages uit de films. Op een oppervlakte van 1400m2 kan je indrukwekkende decors ontdekken uit de films, die perfect nagemaakt zijn en zelfs de Hoghwarts Express. Doorheen de decors staan heel wat rekwisieten uit de films alsook de kostuums van de personages. De Themeparkfreaks bezochten deze expositie en maakten heel wat foto’s.

Onze reporter Benny, trok naar het ijssculpturen festival in Brugge dat dit jaar volledig in het teken staat van Wannagogo. Hij ontmoette er de vrolijke bij Maya in haar ijsbloemenparadijs en het dapperste jongetje van de wereld, Wickie De Viking. En ook vele van hun vriendjes kan je terugvinden in deze koude wereld.

In een van de gezelligste steden van ons landje vond een lichtfestival plaats. Langsheen een parcours van 5 kilometer werden meerdere gebouwen voorzien van videomapping. De Themeparkfreaks trokken hier naartoe en brachten leuke foto's mee.

Honderden ijssculpturisten werken elk jaar samen om een magische plek te creëren uit duizenden tonnen ijs. Deze editie stond in het teken van Mystery, met figuren uit The Hobbit, Harry Potter, Lord Of The Rings enzoverder.

Jaarlijks maken honderden kunstenaars beelden uit ijs voor Ice Magic. Dit jaar stond alles in het teken van de fantasy wereld. We ontdekten beelden van elfjes, prinsessen en zoveel meer.