Foto’s Bezienswaardigheden België

Ondertussen al 10 jaar een vaste waarde in het Belgische Berlaar is het middeleeuwse evenement Quandam. Echter zijn we er nog nooit geweest, ook al is het amper op 10 min waar wij van wonen. Hoog tijd dus dat ik, Themeparkfreak Maarten en mijn gezin eens naar Quandam trokken. Het middeleeuwse event bied tal van entertainment aan, van een roofvogelshow tot een steektornooi (Jawel ruiters die elkaar te lijf gaan met een lans) een heus middeleeuws slagveld re-enactement. Er waren ook tal van activiteiten voor de kinderen zoals:, boogschieten, katapultschieten, munten slagen, kaarsen maken enz. De gigantische markt met tal van leuke ambachtelijke spullen en eten was eveneens fantastisch om te zien. Narren, tovenaars met kleine shows het kan niet op, zelfs middeleeuws eten en drinken, geen hamburgers en hotdogs maar taart en pasteien. Echt een uniek evenement.

Themeparkfreak Tristan bezocht met zijn zoontje onlangs Dino's Alive Brussel. Op deze tentoonstelling kan je heel wat animatronics en grote replica’s bezichtigen van dinosaurussen. Meer dan 80 exemplaren zelfs.

Themeparkfreak Tristan trok onlangs naar Brussel, meer bepaald naar Brussels Expo, waar de tentoonstelling Bond in Motion plaatsvindt. Hier ontdek je tal van attributen uit de Bond filmreeks, maar ook heel wat kenmerkende voertuigen. Zo zie je er de Goldfinger Aston Martin DB5, Nomi's No Time To Die Superleggera DBS, de Q Boat uit The World Is Not Enough en Little Nellie uit You Only Live Twice. De auto's, helikopters, motoren, vliegtuigen en onderzeeërs worden omringd door rekwisieten, modellen, decorfoto's en gadgets uit het Bond-archief.

Tijdens een bezoekje aan de hoofdstad van België namen Themeparkfreaks Gregory en Hannelore een kijkje bij The Spirit of the North Brussel. In deze hal kan je genieten van een magisch kerstdorp aan de hand van een klank- en lichtshow. Je kunt op de foto met de Kerstman en er is heel veel kerstdecoratie. Ook is er een VR-beleving waar je op een slee cadeautjes aflevert. Buiten zijn er dan weer heel wat lichtornamenten geplaatst. Gregory nam enkele foto’s van deze leuke expo.

Themeparkfreak Jonathan bezocht samen met zijn vriendin Jirka het Zandsculpturenfestival Middelkerke. Dit jaar vind het plaats van 1 juli 2022 tot en met 11 september 2022. In 2021 werd zo’n 4.000 ton zand gebruikt voor de sculpturen. Voor de nieuwe editie werd het thema dinosaurussen gekozen. Dino’s waren gigantisch, dus werd zo’n 2.000 ton meer zand gebruikt dan in 2021 om te zorgen voor meer en nog grotere sculpturen. Zo konden we onder andere de Velociraptor, de Stegosaurus en natuurlijk de T-Rex bewonderen.

Ieder jaar is er aan de Belgische kust een zandsculpturenfestival en ook dit jaar was dit weer het geval. Wanneer het thema dan nog eens F.C. De Kampioenen is, dan kan je er op rekenen dat fans van het eerste uur daar onmiddellijk heen willen. Dit was ook het geval voor Themeparkfreaks Gregory en Hannelore. Zo konden ze genieten van 1 van de meest populaire series ooit in Vlaanderen maar dan niet op tv maar in het zand. Het Zandsculpturenfestival is een eerbetoon aan de overleden Johny Voners die Xavier Waterslaeghers speelde in de serie. Xavier kreeg dan ook een prominente plaats in dit gebeuren. Bekijk hier alvast de foto’s die Gregory mee naar huis nam.

Het Dadipark in Dadizele is weer even terug. In het pop-up park kan je de geschiedenis ontdekken van het voormalige pretpark dat in 2002 sloot na een ongeval waarbij een kind betrokken was. Verder vind je er ook een speelplein met schommels, glijbanen en klimtuigen. Daarnaast kunnen kinderen genieten van een ballenbad, zandplein of springkastelen. Naast al deze speeltuigen ontdek je er enkele authentieke reuzenradgondels. Je kan dit tijdelijke park bezoeken van 1 juli tot 21 juli 2021. Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie bezochten het en brachten enkele foto’s mee.

In Paleis 2 van de Brusselse Expo hallen kan je oog in oog komen te staan met schepsels uit lang vervlogen tijden. Je keert er 65 miljoen jaar terug in de tijd en ontdekt een wereld waarin de meest buitengewone wezens regeerden die onze planeet ooit gekend heeft: Dinosaurussen. Je ontdekt hier animatronics van de Triceratops, de Brachiosaurus en uiteraard de beroemde Tyrannosaurus.

De Themeparkfreaks werden terug in de tijd geflitst toen ze een kijkje gingen nemen op de speciale Meli tentoonstelling in het gemeentehuis van De Panne. Nostalgie troef voor diegene die het park ooit hebben bezocht. Ontmoet opnieuw de bijen uit de darkride Apirama, de gelaarsde kat, de Fakir en talloze andere figuren uit het Meli tijdperk. Al deze voorwerpen zijn afkomstig uit de collectie van de familie Florizoone en prachtige privé verzamelingen van verzamelaars. Ontdek de hele geschiedenis van de opening in 1925 tot de verkoop in 1999 in woord, beeld en voorwerpen.

In Brussels Expo loopt tijdens de zomermaanden Harry Potter – The Exhibition. Op deze expo kunnen de Harry Potter fans zich volledig laten onderdompelen in de fantasiewereld van hun held Harry Potter en de andere personages uit de films. Op een oppervlakte van 1400m2 kan je indrukwekkende decors ontdekken uit de films, die perfect nagemaakt zijn en zelfs de Hoghwarts Express. Doorheen de decors staan heel wat rekwisieten uit de films alsook de kostuums van de personages. De Themeparkfreaks bezochten deze expositie en maakten heel wat foto’s.

Onze reporter Benny, trok naar het ijssculpturen festival in Brugge dat dit jaar volledig in het teken staat van Wannagogo. Hij ontmoette er de vrolijke bij Maya in haar ijsbloemenparadijs en het dapperste jongetje van de wereld, Wickie De Viking. En ook vele van hun vriendjes kan je terugvinden in deze koude wereld.

In een van de gezelligste steden van ons landje vond een lichtfestival plaats. Langsheen een parcours van 5 kilometer werden meerdere gebouwen voorzien van videomapping. De Themeparkfreaks trokken hier naartoe en brachten leuke foto's mee.

Honderden ijssculpturisten werken elk jaar samen om een magische plek te creëren uit duizenden tonnen ijs. Deze editie stond in het teken van Mystery, met figuren uit The Hobbit, Harry Potter, Lord Of The Rings enzoverder.

Jaarlijks maken honderden kunstenaars beelden uit ijs voor Ice Magic. Dit jaar stond alles in het teken van de fantasy wereld. We ontdekten beelden van elfjes, prinsessen en zoveel meer.