Cranger Kirmes Herne: 2 augustus 2018 – 12 augustus 2018

Een van de meest gezellige en beste kermissen van Duitsland zal in 2018 alweer uitpakken met een fantastische attractielijst. De Cranger Kirmes vindt dit jaar plaats van 2 augustus tot en met 12 augustus 2018 en is gelegen rond de Heerstraße in Herne. Maar liefst 38 grootvermaak attracties zullen aanwezig zijn waaronder 5 attracties hier voor het eerst zullen staan.

 

Voor de kermis en achtbaanfans is de Cranger Kirmis een must to do. De kermis wordt beschouwd als een van de meest gezellige en beste kermissen van Duitsland. Dit jaar zijn er 4 achtbanen aanwezig. Zowel de grote achtbaan Alpina Bahn van Bruch die gebouwd werd door Schwarzkopf alsook de prachtige indoor spinning coaster Höllenblitz van Renoldi zullen beiden aanwezig zijn. De derde grote achtbaan is de Wilde Maus van Eberhard & Göbel en de laatste achtbaan is family coaster Tom der Tiger van Wegener.

De prachtige log flume Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren”, ook wel de boomstammetjes genoemd in de volksmond, van Heitmann-Schneider is ook van de partij. Het is de eerste keer dat deze indrukwekkende wildwaterbaan in Herne komt. Deze mag je zeer zeker niet overslaan.

De hoogste attractie van de kermis is de 85 meter hoge vrijeval toren “Hangover The Tower” van Schneider. Maar ook de 80 meter hoge star flyer “Jules Verne Tower” van Goetzke is niet te onderschatten in hoogte en zal hier voor het eerst aanwezig zijn. De Konga van Küchenmeister is een gigantische KMG XXL-Afterburner. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is hebben we ook nog de snelheidsmonsters Apollo 13 van Küchenmeister en de Propeller van Ordelman. Wie een rustig uitzicht wilt hebben op de kermis kan een ritje maken 42 gondel tellende reuzenrad “Bellevue” van Bruch.

Een aantal stevige thrill rides vinden we terug met de spectaculaire Hexentanz van Markmann, de Top Star Tour “Predator” van Kaiser en de overkop attractie Skater van Kaiser. Voor het eerst in Herne vinden we ook de Mr. Gravity van Oberschelp terug. Ook alleen voor fans met een stevige maag is het schommelschip Nessy van Markmann.

Maar als je dacht dat we hiermee alle thrill rides gehad hebben, heb je het mis. De Break Dance No.2 van Bonner is van de partij net zoals de Shake & Roll van Schäfer. Daarnaast hebben ook nog de Disco Jet van Heitmann, de Circus Circus van Gründler-Preuß, de Big Monster van Krameyer, de Voodoo Jumper van Schäfer en de Flipper van Meeß.

Voor de kinderen vinden we de zweefmolen Circus Welt van Kübler-Kleuser en de bootjes Happy Sailor van Howey. Andere leuke attracties zijn de funhouses “Time Factory” van Hartmann en het nieuwe funhouse “Fuzzy’s Lachsaloon” van Rasch.

Mensen die graag eens in de lucht hangen zonder vloer onder hun voeten moeten zeker de Rotor van Pluschies uitproberen. De echte durvers slagen dan weer de Panic Room van Lemoine niet over en ook het spookhuis “Die Große Geisterbahn” van Schütze valt dan niet te missen. Maar er is ook nog een derde spookhuis, Daemonium van Blume, deze heeft eveneens karretjes om het parcours te doorlopen.

Wie zich eens wilt uitleven, kan dat in de shooter “Laser Pix” van Jehn. Of een beetje agressie kwijt raken kan je doen in een van de 4 botsauto’s. Tot slot is er ook nog de Looping the Loop van von Olnhausen.

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak plus een hele boel video’s van deze attracties kunt u hieronder terug vinden.

 

 

Grootvermaak:

Alpina Bahn – Bruch

Höllenblitz – Renoldi

Wilde Maus – Eberhard & Göbel

Tom der Tiger – Wegener

Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren” – Heitmann-Schneider (NIEUW)

 

Break Dance No.2 – Bonner

Shake & Roll – Schäfer

Disco Jet – Heitmann

Happy Sailor – Howey

Circus Circus – Gründler-Preuß

Big Monster – Krameyer

Hexentanz – Markmann

Voodoo Jumper – Schäfer

Circus Welt – Kübler-Kleuser

Mr. Gravity – Oberschelp (NIEUW)

Bellevue – Bruch

Flipper – Meeß

Predator – Kaiser

Apollo 13 – Küchenmeister

Hangover The Tower – Schneider

Jules Verne Tower – Goetzke (NIEUW)

Propeller – Ordelman

Konga – Küchenmeister

Nessy – Markmann

Skater – Kaiser

 

Time Factory – Hartmann

Fuzzy’s Lachsaloon – Rasch (NIEUW)

Rotor – Pluschies

Fight Club – Häsler-Schultz

Panic Room – Lemoine

Die Große Geisterbahn – Schütze

Daemonium – Blume

Laser Pix – Jehn (NIEUW)

Looping the Loop – von Olnhausen

Autoscooter Millenium Drive – Quante-Petter

Autoscooter Diamond – Hartkopf-Osselmann

Autoscooter Drive In – Schmidt

Autoscooter Number 1 – Isken

 

 

Bron: kirmes-beschickungen