Bouwer in de kijker: Techfun

 

De Franse bouwer Techfun is gespecialiseerd in actieve attracties als in klimparcours en hindernissenparcours. Maar ze bouwen ook rodelbanen en alpine coasters. Het bedrijf werd in 1997 opgericht.

 

De bouwer Techfun is niet meteen de bekendste Franse bouwer, toch stonden ze in voor de bouw van heel wat toeristische attracties als hindernissenparcours, ziplines en rodelbanen. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en is gevestigd in Sainte-Hélène-du-Lac te Frankrijk.

 

Attracties

 

Hindernissenparcours:

Eén van de belangrijkste attracties is de hindernissenbaan. Deze kan zowel op een toren gebouwd worden als tussen de vrije natuur.

 

Via Ferratas

 

 

Multi-activity adventure towers

 

 

Aerial adventure trails

 

 

Ziplines:

De ziplines bestaan uit een kabel waaronder de berijder met een katrol aan hoge snelheid naar beden raast.

 

Bergattracties:

Onder deze term vinden we de rodelbanen, alpine coasters enzoverder.

 

Tubing

Bij dit type attractie neemt men plaats in een rubberen bootje, waarmee over een kunstmatige grasmat naar beneden wordt geraasd.

 

Bob Kart

Bij de bob kart rijdt men met een soort go-cart over een dalend parcours aan een hoge snelheid. Hierdoor moet men zelf niet trappen maar doet de zwaartekracht haar werk.

 

Alpine Slide

De alpine slide noemen we ook wel eens een rodelbaan. Techfun bouwt deze in kunststof. Men neemt hierbij plaats op een karretjes met een hendel, deze hendel dient om het karretje af te remmen.

 

 

Alpine Coaster

De alpine coaster heeft net als de alpine slide een karretje met een remhendel. Men rijdt hierbij over rails, wat doet denken aan een achtbaan. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht om naar beneden te rijden.

 

 

Bron en foto’s: Techfun