Bouwer in de kijker: Sally Corporation

Sally Corporation is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van darkrides en animatronics. Het bedrijf werd opgericht in 1977 en is gelegen in Jacksonville, Amerika. Bezoekers van Walibi Belgium kennen dit bedrijf van de Darkride Challenge of Tutankhamon .

 

Sally Corporation werd opgericht in 1977, door Wood, John Fox, en John Rob Holland. Het bedrijf maakte in de beginjaren voornamelijk animatronics. John Fox verliet in 1983 het bedrijf en in 1988 verliet ook Rob Holland het bedrijf.

Sind de jaren 1980 bouwt het bedrijf ook darkrides, die steeds weer bijzonder populair worden. Tot op heden staat John Wood nog steeds aan het hoofd van het bedrijf als CEO.

 

Enkele projecten

Challenge Of Tutankhamon.

Deze Darkride vinden we terug in Walibi Belgium. Ze werd geopend in 2003 toen het park nog in handen was van de Amerikaanse Six Flags groep. De bezoekers rijden doorheen scènes die te maken hebben met het oude Egypte. Ze richten met een laserpistool op doelen, waardoor ze punten verzamelen. Hoe hoger de score hoe langer de rit, want er zijn meerdere eindscenes voorzien.

 

 

Justice League: Battle for Metropolis

Nog een zeer gekende attractie van Sally Corporation is Justice League: Battle for Metropolis. Deze is terug te vinden in meerdere Six Flags parken. De bezoekers van Six Flags worden leden van het ‘Justice League’ reserve team en nemen deel aan een interactieve ervaring waarbij ze strijden aan de zijde van Batman, Superman, Wonder Woman en Green Lantern tegen Lex Luthor, de Joker en zijn volgelingen. Rijdend in voertuigen, die zes personen vervoeren, moeten de berijders Lex Luthor en de Joker te slim af zijn om Metropolis te redden.

 

 

 

Bronnen: Sally Corporation, Wikipedia