Bouwer in de kijker: Parkash Amusement Rides

 

Parkash Amusement Rides is een bouwer uit India. Deze bouwer bouwt letterlijk alle types van attracties. Van family rides tot achtbanen en van thrillrides tot waterglijbanen. Het bedrijf werd opgericht in 1989 en is gevestigd in Dehli.

 

Parkash Amusement Rides werd opgericht in 1989 door Rajesh Khursija. Het bedrijf bouwt allerlei soorten attracties, van klein tot groot, alsook waterparkattracties. Het bedrijf bouwt haar eigen attracties in twee bedrijven in India, maar werkt ook samen met andere bedrijven, waarvoor ze de verkoop regelen in India.

 

 

Zo werkt PAR samen met het Chinese bedrijf Golden Horse, welbekend voor de diverse achtbanen en andere attracties die voornamelijk in China terug te vinden zijn. Er wordt ook samengewerkt met het thematiseringsbedrijf Dream Park USA, een bedrijf dat al werkte voor grote groepen, zoals Universal Studios en Six Flags.

Behalve het bouwen van attracties, baat PAR ook vijf parken uit in India, zowel indoor als outdoor.

 

Attracties

Thrill rides:

Het bedrijf bouwt haar eigen versie van de bekendste thrill rides

Zo is er een Freefall, Breakdance en Rock & Tug, die PAR de Disco Coaster noemt. Ook de grote variant de oorspronkelijke Disco Coaster wordt hier gebouwd onder de noemer Frisbee Coaster. Verder heeft het bedrijf een eigen versie van de welbekende Frisbee, Octopus en Ranger.

 

Family Rides:

Onder de noemer Family Rides worden attracties gecatalogeerd als zweefmolens, draaimolens en botsauto’s, maar ook een schommelboot en een soort vliegend tapijt.

 

Kiddie Rides:

Bij de kiddie rides vinden we de zeer kleine attracties, die bedoeld zijn voor de kleinste kinderen.

 

Achtbanen:

Het bedrijf bouwt twee types achtbanen. Het eerste type is de Dragon Coaster, een aangedreven achtbaan die zeer familiaal is. Het tweede type is uniek voor India en sommige omliggende landen. De Waterchute is een achtbaan waarbij het karretje doorheen een waterbassin gaat.

 

Waterattracties:

Het bedrijf bouwt zoals vermeld meer dan enkel pretparkattracties, er is ook een grote waaier aan glijbanen voor waterparken. Je kan er onder andere een bowlglijbanen krijgen en een skateglijbanen, maar ook een compleet golfslagbad.

 

Bron en foto’s: Parkash Amusement Rides