Bouwer in de kijker: Holovis

Holovis is een bedrijf, gevestigd in Engeland, dat interactieve attracties bouwt. Deze attracties zijn altijd ondersteund door media visuele technologie. Een van de gekendste attracties van dit bedrijf is voor ons The Forbidden Caves in Bobbejaanland.

 

Holovis werd opgericht in 2004, wat het een vrij jong bedrijf maakt. Aan de leiding staat CEO Stuart Hetherington. Hij wordt bijgestaan door Joe Jurado, Technical Director en Andrew Brown, Strategy Director. Er werken ongeveer 90 werknemers.

Het bedrijf specialiseert zich in media visuele attracties en interactieve attracties. Ook verzorgt het heel wat visuele effecten bij bijvoorbeeld achtbanen, zoals het dark ride stukje bij de houten achtbaan Mystic Timbers.

Behalve voor de amusement sector bouwt het bedrijf ook meerdere simulators die gebruikt worden bij opleidingen  zoals vliegsimulators.

 

 

Een van de bekendste attracties (voor ons) van deze bouwer vinden we in het Belgische Bobbejaanland met Forbidden Caves. Een attractie waarbij je op expeditie gaat diep onder de grond in een grot, op een plaats waar paarse kristallen gevonden werden. Het voertuig waarin je plaats neemt rijdt in een tunnel, waarbij je omgeven wordt door een scherm.

 

Bron: Holovis