Bouwer in de kijker: Hoei Sangyo Co

Hoei Sangyo Co is een Japans bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van achtbanen en allerhande thrillrides voor pretparken. Het bedrijf werd opgericht in 1964 en is gelegen in Tokyo. De attracties van deze bouwer zijn voornamelijk terug te vinden in Japan zelf, maar ook in enkele andere Aziatische landen.

 

Het Japanse bedrijf Hoei Sangyo Co bouwt voornamelijk familievriendelijke attracties en achtbanen. Het werd opgericht in 1964 en groeide doorheen de jaren al snel tot een goed verkopende firma. In 1969 mocht het bedrijf al een record op haar naam zetten tijdens de Japanse Wereldtentoonstelling, hier stond namelijk voor die tijd het hoogste reuzenrad van Japan, dat 40 meter hoog was.

In 1979 werd de eerste achtbaan van het bedrijf geopend. Jet Roller is terug te vinden in het Japanse pretpark Ikoma Skyland.

 

 

Attracties

 

Achtbanen:

De achtbanen die Hoei Sangyo bouwt kunnen we telkens catalogeren onder de noemer familiaal. Zo bouwen ze klassieke achtbanen met een kettingenlift in meerdere groottes, maar ook Spinning Coasters, Wilde Muis achtbanen en Powered Coasters.

 

Hieronder enkele voorbeelden van bestaande modellen.

 

Wan Wan Coaster Wandit – Yomiuriland

 

 

Voyage Dans Le Ciel – Fuji Q Highland

 

 

Adventure Drive – Suzuka Circuit

 

 

Wild Jet – Suntopia World

 

 

Dinosaur Coaster – Suntopia World

 

 

Behalve de voorbeelden hierboven, kwam dit bedrijf als eerste met een concept voor een Flying/ 4D-Coaster, maar deze werd nog nergens gebouwd.

 

Thrillrides:

Bij Hoei Sangyo heb je keuze uit enkele soorten thrillrides, de eerste is het alom bekende schommelschip. De tweede een soort boot die aan een grote arm bevestigd zit, welke 360° rond draait. Dit noemt men de Apollo. Verder bouwt men een eigen versie van de Condor attractie, die wij voornamelijk kennen in de oorspronkelijke Huss versie.

 

Reuzenraden:

In Japanse parken zijn reuzenraden nog steeds zeer populair, bijna elk park heeft haar eigen exemplaar. Hoei Sangyo heeft dan ook haar eigen gamma aan reuzenraden. Deze gaan tot 65 meter hoogte.

 

Carrousels:

Ook voor carrousels kunnen de pretparken bij deze bouwer terecht.

 

Familie attracties:

Onder de familie attracties vinden we heel wat soorten draaimolens, maar ook rondritjes en zweefmolens.

 

Bron en foto’s: Hoei Sangyo, RCDB</s